Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

kalami.net USA: ''SUCCESS STORY'': Ο Μπένυ ''κούφανε'' ΟΗΕ και...χρηματιστήρια

 Μετά την φοβερή δήλωσή του ότι η Ελλάδα είναι η... 30η οικονομική δύναμη του πλανήτη
''SUCCESS STORY'':  Ο Μπένυ ''κούφανε'' ΟΗΕ και...χρηματιστήρια
Μιλώντας στην γενική Συνέλευση, 27 Σεπ., 6:18 μ.μ. τοπική ώρα (η αίθουσα ήταν σχεδόν άδεια), εκτός των άλλων, είπε:
- ''Πετύχαμε πλεόνασμα 5% του ΑΕΠ, το ανώτατο στην Ευρωζώνη''.
- ''Πετύχαμε δημοσιονομική προσαρμογή 19% του ΑΕΠ την 4ετία 2009-13''.

(ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ομιλία του στον ΟΗΕ)

Σημ.: Λίγες ώρες πριν την ομιλία Μπένυ, υπουργείο Οικονομικών Ελλάδας και ''τρόϊκα'' είπαν ότι το υποτιθέμενο... ''πλεόνασμα'' των 2.6 δισ. ευρώ (που μέρος του θα... μοιραζόταν στον δεινοπαθούντα λαό), ήταν τελικά... 300 εκατομ.
(Το ''Κ'' παρακολούθησε την ομιλία από την τηλεόραση του ΟΗΕ και ''θαυμάζοντάς'' τον, την ηχογράφησε. 

AKOΥΣΤΕ μέρος της ομιλίας Μπένυ)

Την ώρα της ομιλίας Βενιζέλου, γινόταν διαδήλωση έξω από τον ΟΗΕ κατά της ''Χρυσής Αυγής'' 
και των μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα:



Διαδήλωση έξω από τον ΟΗΕ, την ώρα της ομιλίας του Ε. Βενιζέλου στην Γεν. Συνέλευση

..............................................................................

Η Ομογένεια κατάλαβε δύο πράγματα:
Ο αντιπρόεδρος και Υπ.Εξ. Ελλάδας παραμένει ο γνωστός ''Μπενίτο ΜΠΟΥΡΔΟλίνι'' και ο πρόεδρος της Κύπρου είναι... ''γερό ποτήρι''. Τα υπόλοιπα είναι αρμοδιότητας ''παπαγάλων'' που προβάλουν τους... ''ηγέτες''

Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, καλωσόρισε την απόφαση της Άγκυρας να συνομιλήσει με τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή. Απαντώντας σε ερωτήσεις (26 Σεπ.'13) μετά την ομιλία του στην Συνέλευση του ΟΗΕ, επανέλαβε την αναγκαιότητα για «σωστή και καλή προετοιμασία» των συνομιλιών και με «ουσιαστικούς στόχους», τονίζοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να έχει ρόλο και συμμετοχή, λαμβάνοντας υπόψη το μετασχηματισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας -όπως σημείωσε- σε διζωνικό, δικοινοτικό ομοσπονδιακό κράτος, με μία διεθνή προσωπικότητα, μία κυριαρχία και υπηκοότητα».
......................................................................

''Είναι καλύτερα να είσαι σιωπηλός και να θεωρείσαι βλάκας, παρά να μιλάς και να αίρεις κάθε αμφιβολία''.
(Αβραάμ Λίνκολν, Αμερικανός Πρόεδρος)

Το ''ΚΑΛΑΜΙ είχε προβλέψει ΣΩΣΤΑ, ότι ο κ. αντιπρόεδρος και Υπ.Εξ. ''θα δώσει μεγάλη παράσταση'' στον ΟΗΕ.

'Αφωνη η Ομογένεια ΗΠΑ, αναρωτιέται αν η Ελλάδα κυβερνάται από ''φευγάτους'', που έχουν αυτοπιστέψει τα περί... ''success story'' ή από super χοντρο-μ@λ@κες πολιτικάντηδες, που έρχονται στις ΗΠΑ και λένε ''ότι τους κατεβαίνει''.

Αφού τα έκανε ''σαν τα μούτρα του'' με Κυπριακό κ.ά., ''ξαναχτύπησε''
Ε. Βενιζέλος: «Η Ελλάδα είναι η 30η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο»
Η επίμαχη φράση είναι και στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών (δείτε την και διαβάστε την σε φωτογραφία)
Αυτήν την απίστευτη ''διαπίστωση'' την έκανε το βράδυ της 24ης Σεπτεμβρίου '13, μιλώντας στην ''στημένη'' κοινωνική συνεύρεση με ''προεδροπαράγοντες της Ομογένειας'', στο γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης.

(Σημ.: Η Ελλάδα είναι στην... 37η θέση στην Ευρώπη, δηλ. στις 4 τελευταίες. ΠΟΤΕ πήγε στην 30η και μάλιστα στον... κόσμο;)
Είπε και άλλα ''κουφά'': «...Αν υπήρχε G30, θα έπρεπε η Ελλάδα να είναι μέλος... Σύντομα θα βγούμε από την κρίση... Οι εταίροι μας (και δανειστές) ουδέποτε μας πίεσαν να κάνουμε παραχωρήσεις στα εθνικά και άλλα θέματα...»

Ο αντιπρόεδρος και Υπ.Εξ. στον λόγο-χαιρετισμό του στους προεδροπαράγοντες (κατά πλειοψηφία αντιπροσώπευαν τον... εαυτόν τους) δεν έκανε καμία αναφορά στα καυτά ζητήματα που απασχολούν την Ομογένεια (φορολογικό Ελλάδα κ.ά.) αποδεικνύοντας ότι έχει άγνοια γιά τα ζητήματα της Ομογένειας και απλά χρησιμοποίησε την καθαρά κοινωνική συνεύρεση γιά εντυπωσιασμό στην Ελλάδα (τα Προξενεία μας στις ΗΠΑ και ειδικά το γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης, σε τέτοιες εκδηλώσεις, καλούν μόνο ''ημέτερους κλακαδόρους και προεδρο-ψώνια'').

.........................................................................

''Τετ Α Τετ'' Ομπάμα (γιά την παραδοσιακή φωτογραφία) με Βενιζέλο και άλλους... 192 αρχηγούς κρατών, κυβερνήσεων και αποστολών, στην καθιερωμένη δεξίωση, διάρκειας 2 ωρών, που παραθέτουν οι ΗΠΑ, διά του προέδρου, ως ''φιλοξενούσα χώρα'', παραμονή Γεν. Συνέλευσης ΟΗΕ.


Αυτό που δεν ανάφεραν τα μνημονιακά παραπληροφορούντα ΜΜΕ ΑΘηνών, εκτός από τα (αριθμητικά) παραπάνω, είναι το ακόλουθο
Η ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ του ΟΜΠΑΜΑ στον Μπένυ, στο... ''τετ Α τετ'', διάρκειας... μισού λεπτού:
''Mόνο εσύ μπορείς, την Ελλάδα να φέρεις τούμπα / Μα μέχρι να το δυνηθείς, φάε καμιά γαρδούμπα''.


''Σκίζει'' στον ΟΗΕ ο... μεγάλος ''διπλωμάτης'', αντιπρόεδρος και Υπ.Εξ.
ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ: Αυτοδιαψεύδεται ο Ε. Βενιζέλος προσπαθώντας να διαψεύσει (βασικά το ''ΚΑΛΑΜΙ'') γιά τα περί ''λύσης'' στην Κύπρο και άθελά του ''καρφώνει'' τον ''ναι-ναι-κο'' πρόεδρό της, Ανα(ν)στασιάδη

''Καμία αναφορά δεν έγινε σε τετραμερή διάσκεψη ή οποιαδήποτε άλλη εμπλοκή της Ελλάδας σε συναντήσεις μεταξύ της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας'' κατά τη συνάντησή του με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε (24 Σεπ. '13) στη Νέα Υόρκη ο κ. Βενιζέλος.
ΑΛΛΑ, την προηγούμενη ημέρα -23 Σεπ.'13- απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, μετά την συνάντησή του με τον Νταβούτογλου (EΔΩ και ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ) είπε ο κ. Βενιζέλος: «Προφανώς συζητήσαμε και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό... Μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα νέο μομέντουμ στο Κυπριακό, με βάση τις προτάσεις που έχει κάνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και επειδή η Κυπριακή κυβέρνηση μας έχει ζητήσει να συναντηθούμε με τον Τουρκοκύπριο διαπραγματευτή, εμείς είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε, εφόσον φυσικά και η τουρκική κυβέρνηση δεχθεί να συνομιλήσει με τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, είναι ένα νέο διαδικαστικό στοιχείο, που συμβάλλει στο να δημιουργηθεί αυτό το μομέντουμ στο Κυπριακό... ».
Ο κ. Βενιζέλος, προσπάθησε να ανασκευάσει και τα ''χαζά'' του, περί ''λύσης'' εκτός ΟΗΕ (διαβάστε παρακάτω) λέγοντας (24 Σεπ.):''... μία δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, συμβατή με το κοινοτικό κεκτημένο''.

Σημ.: Δυστυχώς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, του ''μηχανισμού'' των μνημονιακών ΜΜΕ στην Ελλάδα, ''να μπαλωθούν τα αμπάλωτα'', οι αρχικές του δηλώσεις, αποδεικνύουν το ''μπάχαλο'' γιά την ελληνική διπλωματία, που δημιούργησε στην έδρα του ΟΗΕ, ο κ. Βενιζέλος.

(Το ''επίμαχο'' δημοσίευμά μας... τα συμπεράσματα δικά σας):
'Αρχισαν τα ''ξεπουλήματα'': Ομολογία του... ''μομέντουμ'' Βενιζέλου στα Ηνωμένα 'Εθνη, μετά την συνάντησή του με τον Γ.Γ., Μπαν Κι Μουν
Μεθοδεύουν ''τετραμερή'' και λύση με νέο σχέδιο -τύπου ''Ανάν''- γιά την Κύπρο, έξω από τον ΟΗΕ

Η ακριβής δήλωση του αντιπρόεδρου και υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας (22 Σεπ. '13): «'Eχουμε ένα νέο μομέντουμ, γιατί έχουμε πολύ συγκεκριμένες προτάσεις του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη, έχουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης σε σχέση με την Αμμόχωστο, με επίκεντρο την Αμμόχωστο, την εγκαταλελειμμένη πόλη, το λιμάνι και την ευρύτερη περιοχή, η οποία μπορεί να δώσει νέες ιδέες και ώθηση. Έχουμε το διορισμό διαπραγματευτών από τις δυο κοινότητες, κάτι, που, είναι πάρα πολύ σημαντικό. Και βεβαίως, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε παρούσα την Ευρωπαϊκή 'Eνωση, γιατί οποιαδήποτε λύση πρέπει να λαμβάνει υπόψη το κοινοτικό κεκτημένο και να μπορεί να γίνει δεκτή από τον Κυπριακό λαό με δημοψήφισμα, γιατί μόνο έτσι νομιμοποιείται μια λύση και γίνεται βιώσιμη».
H χαζή ερώτηση: Ποιά Ευρωπαϊκή 'Ενωση και ποιό κοινοτικό κεκτημένο, αφού η Τουρκία ΔΕΝ είναι στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση;
Κυπριακό, η λεπτομέρεια: Ενώ η τουρκική πλευρά δεν δέχεται ''πιέσεις'', ούτε ενδιαφέρεται γιά ''διάλογο'', οι ελληνο-Κύπριοι ''ναι-ναι-κοι'' σε αγαστή συνεργασία με τους ''ναι-ναι-κους'' της Αθήνας, συνεχίζουν την... υποχωρητικότητα, ως μόνιμοι αποδέκτες πιέσεων.

.............................................................

Το επόμενο βήμα η αναγνώριση της... ''ανεξαρτησίας της Βόρειας Κύπρου'';;;
Η Ελλάδα αναγνώρισε -άτυπα- την... ανεξαρτησία του Κόσσοβου
«... συνάντηση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου με τον Πρωθυπουργό του Κοσόβου κ. Hashim Thaçi και με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Εnver Hoxhaj» στο περιθώριο της 68ης Συνέλευσης ΟΗΕ.
(Η υπόθεση του Κόσσοβου είναι ίδια με τα κατεχόμενα στην Κύπρο. Φανταστείτε, ως παράδειγμα, Υπ.Εξ. ή αντιπρόεδρο κάποιας χώρας, να συναντάται με τον ''πρωθυπουργό της Βόρειας Κύπρου'')
Σημ.: Ελλάδα, Ευρωπαϊκή Ενωση και ΟΗΕ δεν έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της αποσχισθείσας περιοχής της Σερβίας.


Ο Μήτσος Αβραμόπουλος τώρα έρχεται δεύτερος. Ο διάδοχός του ο Μπένυ, τον ξεπέρασε
βενιζελος, εβραϊκές οργανωσεις -νεα υορκη
Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου '13, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ε. Βενιζέλος, στο πλαίσιο της υπουργικής Εβδομάδας της 68ης Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε, συναντήθηκε με εκπροσώπους των αμερικανο-εβραϊκών Οργανώσεων: American Jewish Committee, World Jewish Congress, B'nai B'rith, American Israel Public Affairs Committee, World Jewish Congress και Anti-defamation League (η τελευταία θεωρείται ακραία και βρίζει συστηματικά την Ελλάδα. Ούτε στο Ισραήλ την θέλουν)

..................................................................

Τα αδέλφια μας οι Tζιμπρέοι, οι πελάρες (παλαβομάρες) τους και ο...''αγώνας''
Στη Νέα Υόρκη και ο πρόεδρος της Κύπρου ο κ. Ανα(ν)-στασι-άδης
Με σεφταλιάν, σουτζούκον, χαλούμιν και κομανταρίαν, τα αδέλφια μας οι Τζιμπρέοι φίλεψαν τον πρόεδρόν τους, σε τιμητικό δείπνο, 25 Σεπτεμβρίου '13, στη Νέα Υόρκη. Οι Tζιμπρέοι στις ΗΠΑ, από τιμητικά δείπνα και πανηγύρια ''σκίζουν'' και όταν δεν έχουν να τιμήσουν κανέναν της προκοπής, όπως γίνεται συνήθως, αλληλοτιμούνται, κάνοντας πλάκες μεταξύ τους. Δηλαδή, απονέμουν ''τιμητικές πλάκες'' ο ένας στον άλλον. Στο δείπνο, ο κ. πρόεδρος, τους μίλησε γιά το μνημονιακό success story και τα ''αέρια'' που εκπέμπουν οι Τζιμπρέοι, δηλ. τα φυσικά αέρια- υδρογονάνθρακες. (Τα αδέλφια μας οι Τζιμπρέοι έχουν εξοικειωθεί πολύ με τα φυσικά αέρια. Γιά 39 χρόνια κάνουν ''αγώνα'' γιά την ''απελευθέρωση'' των τουρκο-κατεχόμενων περιοχών, το 1/3 της μεγαλονήσου, με όπλα τους τα φυσικά τους αέρια, δηλ. με... πορδές).




Εμάθαμεν και τον κ. Κασουλίδην (αγνοούσαμε την ύπαρξήν του)
Ο κ. Ιωάννης Κασουλίδης είναι υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου μας. Εμείς οι καλαμαράδες (από Ελλάδα) εν τον γνωρίζουμεν. Και εν ξέρουμεν αν θέλουσιν να τον γνωρίζουν και τα αδέλφια μας οι Τζιμπρέοι. Ο κ. Κασουλίδης ήρθεν εις την Νέαν Υόρκην γιά την Κύπρον μας. 'Εκανε και δηλώσεις. Εκουράστηκεν ο κ. Κασουλίδης επειδή "εις την Νέαν Υόρκην γίνεται δουλειά 6 μηνών μέσα σε μια βδομάδα". Ρε κουμπάρε, μα παίζεις τον πελόν; Εσύ εκουράστηκες σε μίαν εβδομάδαν. Εμείς οι καλαμαράδες που ακούμε τις... πορδές σας 39 χρόνια περί συνομιλιών και ''αγώνων'' τι να πούμε; Εσείς συνηθίσατε, αλλά ρε κουμπάρε, με... πορδές γίνονται αγώνες; 'Αντε ρε κουμπάρε στο καλό. Φάε και καμιάν σεφταλιάν, κανέναν σουτζούκον και χαλούμιν εις την Κύπρον μας. Και με το καλό να μας ξανάρθεις να πεις πάλι καμιάν πελάραν. Τώρα εσυνηθίσαμεν.

Κάτι ''κουρασμένα παληκάρια'' κάνουν... ''αγώνα'' στον ΟΗΕ
Τους πήραν ''χαμπάρι'' και οι αποστολές άλλων χωρών (πρωθυπουργοί-υπουργοί) και ακύρωσαν -με διάφορες προφάσεις- συναντήσεις τους, ειδικά με τον πρόεδρο της Κύπρου. 'Ετσι, γιά να δικαιολογήσουν τον ''τουρισμό'' τους στις ΗΠΑ και να πουλήσουν παραμύθια σε Κύπρο-Ελλάδα, συναντούνται... μεταξύ τους (Αναστασιάδης- Βενιζέλος) ή με τον αρχιεπίσκοπο ή παρευρίσκονται μαζί σε τζιμπρέϊκα... δείπνα-χοροεσπερίδες (25 Σεπ.)

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.