Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

kalami.net USA: 'Έχουν τρελαθεί οι κυβερνώντες και οι πολιτικοί στην Ελλάδα;


ΠΟΙΟΣ επιχειρηματίας θα κάνει επενδύσεις σε μιά χώρα όπου, η κυβέρνηση αποκαλεί την αξιωματική αντιπολίτευση ''άκρο'', δηλ. κάτι σαν ''τρομοκρατική οργάνωση'' και η αξιωματική αντιπολίτευση αποκαλεί την κυβέρνηση κάτι σαν ''χούντα'';

ΠΟΙΟΣ θα κάνει επενδύσεις σε μιά χώρα ΧΩΡΙΣ παραγωγή;

ΠΟΙΟΣ θα κάνει επενδύσεις σε μιά χώρα με άθλια δημόσια δοίκηση, γραφειοκρατία, ''μίζα'', αρπαχτή, διαφθορά;

Γιά ποιά ''σταθερότητα'' και ''προσέλκυση επενδύσεων-επιχειρηματικότητας'' ομιλούν;

Oι Ομογενείς στις ΗΠΑ, αρχίζουν να αναρωτιούνται στα σοβαρά αν η καταχρεωμένη, εξαθλιωμένη Ελλάδα κυβερνάται από ''φευγάτους'', που έχουν αυτοπιστέψει τα ''success story'' τους.

Σοβαρές ανησυχίες στην Ομογένεια, ότι ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, στις ΗΠΑ, θα ξεπεράσει σε ''αχαλίνωτη μπουρδολογία'' και τον Ευ. Βενιζέλο

Μετά το μοναδικό ''η Ελλάδα είναι η 30η οικονομική δύναμη στον κόσμο'' του αντιπρόεδρου και Υπ. Εξ. (στο γενικό Προξενείο και αυτός, επίσης σε συνάντηση με προεδροπαράγοντες, 24 Σεπ), ''χτύπησε'' και ο πρωθυπουργός με την δήλωσή του, 29 Σεπ.'13. 'Ερχονται και χειρότερα;

Τα θετικά και τα αρνητικά της 2ης επίσκεψης Σαμαρά στις ΗΠΑ, αντικειμενικά και καθημερινά...
(Διαβάστε)

Η EIΔΗΣΗ: O πρωθυπουργός A. Σαμαράς, αναμένεται να εξαγγείλει σε λίγες ημέρες, από την Νέα Υόρκη, κάτι πολύ μεγάλο. Θα είναι ένα γεγονός ιστορικής αξίας και σημασίας γιά την Ελλάδα.
''Μυρίζει προεκλογική περιοδεία'' η 2η επίσκεψη του Α. Σαμαρά στις ΗΠΑ
Ο πρωθυπουργός μετά τον εκκλησιασμό στον Αγ. Νικόλαο Φλάσιγκ, Νέας Υόρκης (Κυριακή 29 Σεπ.):
«...Σαν πρωθυπουργός, με ενδιαφέρει η ενότητα. Δεν έχεις δικαίωμα να μισείς τον άλλο, να πιστεύεις στην βία, να είσαι ρατσιστής να προωθείς την ακρότητα. Γιατί τότε θα βρεις απέναντί σου τους Ελληνες, όπως έγινε τις τελευταίες ημέρες στην πατρίδα... Ο ελληνικός λαός γεύθηκε την πίκρα να μιλούν για έξοδο της χώρας από το ευρώ, να νιώθει ότι ηττάται σε όλα τα μέτωπα της οικονομίας. Κανείς δεν μιλά πια για Grexit. Η Ελλάδα θα είναι παράδειγμα για όλη την Ευρώπη...»
Στο γενικό Προξενείο, σε συνάντηση με προεδροπαράγοντες περιοχής Νέας Υόρκης, τόνισε:
«...Η χώρα έχει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση από δύο κόμματα που συμφωνούν με την ευρωπαϊκή προοπτική της. Η Ελλάδα εξελίσσεται σε χώρα προσέλκυσης της επιχειρηματικότητας, είναι απαραίτητο για να επιζήσουμε σε έναν ανταγωνιστικό κόσμο Σας καλώ να έρθετε μόνοι σας και να δείτε ότι η κατάσταση έχει αλλάξει... Eλάτε να επενδύσετε»
Τι εφευρίσκει ένας υπουργός γιά να δικαιολογεί τον τουρισμό του στην Αμερική με κρατικό χρήμα
'Ενας ''καραγκιόζης'' 'Ελληνας πολιτικός, παραμένει πάντα ''καραγκιόζης''
Η είδηση: «Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Γιώργος Ηλιόπουλος, παρέδωσε -σε σύντομη συμβολική τελετή- στον (υπουργό Πολιτισμού) κ. Παναγιωτόπουλο, ειδώλιο νεολιθικής εποχής που παραδόθηκε στην ελληνική πολιτεία από Αμερικανό συλλέκτη»... Μάλιστα... ''Τελετή'' (27 Σεπ. '13) γιά να παραδώσει το... ''ειδώλιο'' ο... 'Ελληνας πρόξενος, στον... 'Ελληνα -τουρίστα- υπουργό, που ήρθε στις ΗΠΑ μία εβδομάδα ΠΡΙΝ την επίσημη αποστολή του. 'Αξιος ο μισθός (πληρώστε κορόϊδα 'Ελληνες φορολογούμενοι).
Ατόπημα Βενιζέλου στη Νέα Υόρκη

Ευρισκόμενος στις ΗΠΑ, λίγο πριν αναχωρήσει επιστρέφοντας στην Αθήνα (αργά απόγευμα 28 Σεπ.), ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών, έκανε δηλώσεις γιά ζητήματα της Ελλάδας (με ''βολές'' κατά κομμάτων της αντιπολίτευσης, που αντιτίθενται στα μνημόνια), μεταφέροντας το μίζερο μικροπολιτικό - μικροκομματικό και τυχοδιωκτικό ''κλίμα'' της Αθήνας, στο εξωτερικό, στην Ομογένεια. Παραδοσιακά, 'Ελληνες πολιτικοί που επισκέπτονται τις ΗΠΑ, δεν κάνουν δηλώσεις γιά εσωτερικά πολιτικά-κομματικά ζητήματα Ελλάδας, επειδή στο εξωτερικό εκπροσωπούν την χώρα και όχι τα κόμματά τους. Σημειώνουμε ότι ο κ. Βενιζέλος, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη (ΟΗΕ) τα έκανε ''μπάχαλο'' στο Κυπριακό, είπε τις υπερβολές ''η Ελλάδα είναι η 30η οικονομική δύναμη στον κόσμο'', ότι ''έχει το μεγαλύτερο πλεόνασμα στην Ευρωζώνη'' κ.ά.

Το... ''επενδυτικό σαφάρι'' Σαμαρά στις ΗΠΑ και η... όραση
Γιά ''επενδυτικό σαφάρι'' γράφουν τα ''παπαγαλάκια'' στην Ελλάδα. Και το απλό ερώτημα: Από σκόπευση, πως πάει ο πρωθυπουργός; Γιατί ''σαφάρι'' προϋποθέτει και άριστη... όραση, που δεν έχει. Δηλ. να ξεχωρίζει, ''σκοπεύοντας'', ένα βουβάλι από έναν... Μπένυ ή να ξεχωρίζει επενδυτές, από ''παπατζήδες''.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.