Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

kalami.net: "Πρόβλημα Δημοκρατίας: Η Ελλάδα κυβερνάται από μιά ξενόδουλη, αυταρχική ''μνημονιακή χούντα'' - Εξευτελίστηκε το ελληνικό Κοινοβούλιο (γνωστό και ως ''το μπορντέλο'')

Σχετικό: -Ντροπή σας χουντοτροικανοί αλητήριοι - ούτε ένα μπορντέλο δεν μπορείτε να συναγωνιστείτε... - Για ανταγωνισμό σίγουρα δεν έχετε τα κότσια...
 
Παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα -ειδικά την τελευταία διετία- στην αποκαλούμενη ''Βουλή των Ελλήνων'', διαπιστώνει κανείς πολύ εύκολα ότι ο κοινοβουλευτισμός έχει σχεδόν μηδενιστεί και το Κοινοβούλιο κατάντησε ένας χώρος συνάθροισης -κατά πλειοψηφία- γελοίων, ασοβάρευτων, διεφθαρμένων, κρατικοδίαιτων πολιτικών. ''Βουλή'', με δουλοπρεπή ανθρωπάκια, που, ως ''κοπάδια'', ψηφίζουν μόνο ότι τους πουν οι ''αρχηγοί'' τους.

Ο βουλευτής Τέρενς Κουίκ καταγγέλλει: «Για άλλη μια φορά ξεφτιλίστηκε η Βουλή των Ελλήνων.
Στην Επιτροπή Δικαιοσύνης, στο νομοσχέδιο για τον Κώδικα των Δικηγόρων, 166 άρθρα εγκρίθηκαν «κατά πλειοψηφία» παρουσία μόλις… ΤΡΙΩΝ Βουλευτών! (Διαβάστε, δείτε το σχετικό βίντεο). Γίναμε και πάλι περίγελος και προσωπικά ντρέπομαι για δημοσιεύματα που ''μας κολλάνε στον τοίχο''. ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΜΕ τον κόσμο ΚΑΙ με τις διαδικασίες λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Το πιο απλό παράδειγμα της διεστραμμένης λειτουργίας της Βουλής, είναι οι ταυτόχρονες εργασίες της Ολομέλειας, με εργασίες την ίδια μέρα, την ίδια ώρα με τρεις ή τέσσερις ή και πέντε διαφορετικές Επιτροπές. Που σημαίνει, με απλά λόγια, ότι στην Ολομέλεια, εκεί όπου λαμβάνει και την τελική ψήφο ένα νομοσχέδιο, δεν παρίστανται περισσότεροι από 10-12 Βουλευτές!»

Σε ρεπορτάζ το "Ποντίκι Web" σημειώνει με τίτλο:

Εγκρίθηκαν «κατά πλειοψηφία» 166 άρθρα σε μια άδεια Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)

Δέκα λεπτά κι ο πρόεδρος της Επιτροπής απαιτούνται για να ψηφιστεί στη Βουλή ένα νομοσχέδιο 166 άρθρων.

Αυτό προκύπτει από τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής, που νομοσχέδιο 166 άρθρων υπερψηφίστηκε «κατά (σιωπηλή) πλειοψηφία» δύο βουλευτών από τους τρεις που παρευρίσκονταν στη διαδικασία.

Όπως καταγράφεται στο βίντεο που δημοσιοποίησε το περιοδικό Unfollow, ο πρόεδρος της  
Επιτροπής Κ. Βιρβιδάκης ζητάει την έγκριση του σώματος για τα άρθρα του Κώδικα περί Δικηγόρων. Παρ' ότι δεν παίρνει καμία απάντηση από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης Γ. Κεφαλογιάννη και Θ. Τζάκρη, ενώ αντίθετα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου θέτει με οξύ τρόπο ζητήματα επί της διαδικασίας, συνεχίζει την ανάγνωση και τον 166 άρθρων του νομοσχεδίου τα οποία εγκρίνει η... σιωπηλή πλειοψηφία.

Μετά τη λήξη της διαδικασίας η Ζωή Κωνσταντοπούλου προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες για τη διαδικασία της ψηφοφορίας, κάνοντας λόγο για «μονταζιέρα της ΝΔ» η οποία πλέον παράγει «πλαστές κοινοβουλευτικές διαδικασίες»:

«Κανένα άρθρο του Κώδικα περί Δικηγόρων που η Τρόικα επισπεύδει και η Κυβέρνηση προωθεί δεν ψηφίσθηκε στην αρμόδια Επιτροπή. Όχι μόνον αυτό, αλλά επιπλέον όλη η διαδικασία ψηφοφορίας ήταν άκυρη, αφού στην αίθουσα βρίσκονταν μόνον τρεις βουλευτές, οι :

Γιάννης Κεφαλογιάννης, Εισηγητής Νέας Δημοκρατίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Εισηγήτρια ΣΥΡΙΖΑ και Θεοδώρα Τζάκρη, Εισηγήτρια ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, για να υπάρχει έγκυρη ψηφοφορία απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων, που δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δύο πέμπτων του όλου αριθμού των μελών της Επιτροπής, δηλαδή, στη συγκεκριμένη Επιτροπή, που έχει 31 θα έπρεπε ψηφίσουν θετικά 13 βουλευτές».

»Ο κ. Κεφαλογιάννης και η κ. Τζάκρη παρέμειναν σιωπηλοί σε όλη τη διαδικασία της ψηφοφορίας και δεν τόλμησαν να πουν "ναι" (αναλαμβάνοντας και την ευθύνη) ούτε σε ένα άρθρο από τα 166 του Νομοσχεδίου.

»Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Βιρβιδάκης, επέμενε να εκφωνεί ψευδώς ότι "το άρθρο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία".

»Παρενέβην κατ’επανάληψη και δια μικροφώνου, διαμαρτυρόμενη για την ψευδή εκφώνηση θετικού αποτελέσματος και κατ’επανάληψη ρώτησα "ποιός λέει ‘ναι’;" αμφισβητώντας ευθέως το εκφωνούμενο αποτέλεσμα ψηφοφορίας.

»Ο κ. Κεφαλογιάννης και η κ. Τζάκρη παρέμεναν σιωπηλοί μην τολμώντας ούτε στο στάδιο εκείνο να ψηφίσουν θετικά οποιοδήποτε συγκεκριμένο άρθρο. Ούτε ένα από τα 166", αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της η κ. Κωνσταντοπούλου.

»Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι πρώην Ανώτατος Δικαστικός Λειτουργός και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Παρέμεινε σιωπηλός μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης. Το ερώτημα είναι: θα φθάσει μέχρι του σημείου να υποστηρίξει το νομοθέτημα αυτό στην Ολομέλεια βασιζόμενος σε πλαστό πρακτικό ψηφοφορίας;».
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.