Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Αποσύρθηκε άρον άρον η N-τροπολογία για τις μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών - Πλην όμως θα μάθουμε τον εμπνευστή αυτής της άθλιας εισήγησης, όπως και γιατί αποσύρθηκε στα κλεφτά μετά από πολλές διαμαρτυρίες;

Σχετικό: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Τροπολογία – σκάνδαλο (Ειδήσεις για success story Σαμαράς): Μίζες μέσω ναυτιλιακών στο πολιτικό σύστημα!
Εκτός δηλώσεων «πόθεν έσχες» οι ναυτιλιακές μετοχές

Το διαδίκτυο από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το θέμα με συνεχή δημοσιεύματα, καθώς η πρωτοφανής τροπολογία, που χαρακτηρίστηκε «σκανδαλώδης» και «χαριστική» προς τους εφοπλιστές από πολλούς βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με την απαλλαγή δήλωσης των ναυτιλιακών μετοχών έδινε τη δυνατότητα σε κάποιους «εκλεκτούς» να ξεπλύνουν χρήμα που δεν έχουν δηλώσει ή προέρχεται ακόμα και από παράνομες δραστηριότητες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο για τις υπεραστικές συγκοινωνίες όπου είχε ενταχθεί η τροπολογία, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, απέσυρε τη διάταξη, ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά, όπως τόνισε.
Την απόσυρση της τροπολογίας είχαν ζητήσει οι εκπρόσωποι των κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ) κατά τη συζήτηση στην αρμόδια...
κοινοβουλευτική επιτροπή τις προηγούμενες ημέρες. Ακόμα και ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Βλάχος από τη Νέα Δημοκρατία είχε επισημάνει «τέρμα αυτά τα παιχνιδάκια στην πλάτη των βουλευτών. Όλα έχουν ένα τέλος- τελεία και παύλα».

Εσπευσμένα στη Βουλή έφτασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου για να αποσύρει την τροπολογία που έχει εισηγηθεί για τη μη υποχρέωση πολιτικών, εφοπλιστών, εκδοτών, δημοσιογράφων, δημόσιων λειτουργών και τραπεζιτών να κάνουν δήλωση πόθεν έσχες για μετοχές που έχουν αγοράσει σε ναυτιλιακές εταιρείες. Η σχετική τροπολογία, η οποία «σφήνωσε» στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ΚΤΕΛ του υπουργείου Μεταφορών, έφτασε στα χέρια του Χαράλαμπου Αθανασίου έτοιμη από το Μέγαρο Μαξίμου, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από πολλά στελέχη της συμπολίτευσης.
Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης δείχνουν προς το Μέγαρο Μαξίμου και το δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκο.
Την Τρίτη, ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του, Δημήτρη Παπαδημούλη, προανήγγειλε πως θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για την επίμαχη τροπολογία. Ο προεδρεύων Χρ. Μαρκογιαννάκης διέκοψε τον και τον ενημέρωσε ότι, όπως τον πληροφόρησαν, είναι καθ’ οδόν ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, που έχει εισηγηθεί την τροπολογία, προκειμένου να την αποσύρει.
Ωστόσο, είτε η επίμαχη τροπολογία αποσυρθεί είτε όχι, τα ερωτήματα παραμένουν και πρέπει να απαντηθούν είτε από τον κ. Αθανασίου, είτε από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου. Με ποιο σκεπτικό κατατέθηκε η συγκεκριμένη τροπολογία που ουσιαστικά θεσμοθετεί το ξύπλυμα μαύρου χρήματος;


Διαβάστε σχετικά: 

1. Νίκος Νικολόπουλος: «ΠΑΛΙ ‘’ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ’’ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ. Υπέγραψε και νέα (ν)τροπολογία με κλειστά μάτια»

2. Και ποιοι υποβάλλουν πόθεν έσχες; Ανώτατοι κρατικοί αξιωματούχοι, ιδιοκτήτες Μέσων Ενημέρωσης, δικαστές, εισαγγελείς και δημοσιογράφοι. Μπράβο σας βρε παλληκάρια πολιτικοί… Να μας ζήσετε!!!!!  
 
3. Το Μαξίμου πήγε να «σφηνώσει» την τροπολογία για τις ναυτιλιακές
 
4. Ο Χρυσοχοϊδης “καρφώνει” τον Αθανασίου για την τροπολογία με τις ναυτιλιακές

5. ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ! “ΔΕΝ ΤΟ ΕΦΕΡΑ ΟΥΤΕ ΕΓΩ, ΟΥΤΕ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΑΛΛΑ O…”
 
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.