Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ποιος πραγματικά θέλει τα ΜΑΤ, η Ν.Δ. ή ο Καψής;

 
Βυζαντινού τύπου διεργασίες και σκοτεινές δολοπλοκίες διέρχεται ο υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής που επιμένει να ζητεί τον εισαγγελέα για την εκκένωση του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, πετώντας το μπαλάκι στον υπουργό Οικονομικών, Ι.Στουρνάρα, τον ειδικό διαχειριστή Γκίκα Μάναλη, στο Μαξίμου και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, αν μπορούσε.
Αντί να ασχολείται με την πλήρωση των κενών της “ΔΤ” που πληρώνει ένα σκασμό χρήματα για να πληρώνει 400 και πλέον ημέτερους και κολλητούς του για να κάθονται, ο Π.Καψής δεν προλαβαίνει να περιδιαβαίνει κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς και εφημερίδες, να δίνει συνεντεύξεις και να αφήνει μπηχτές ότι τον εισαγγελέα και τα ΜΑΤ θα τα φέρουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Ενώ λοιπόν καίγεται να αδειάσει το κτίριο από τους τελευταίους αριστερούς εναπομείναντες ΕΡΤικούς, δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της κατάθεσης μήνυσης, προϋπόθεση για  να εισβάλει ο εισαγγελέας και ενδεχομένως οι αστυνομικές δυνάμεις, γιατί όπως αναφέρει χαρακτηριστικά “δεν είναι αρμόδιος, ο ίδιος, αλλά ο υπουργός Οικονομικών”.
Αποκαλυπτική ήταν η παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα στην εκπομπή «Απαγορευμένος Λαβύρινθος» [3ος "Απαγορευμένος Λαβύρινθος" της Ελεύθερης ΕΡΤ3 με τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη] της Ελεύθερης ΕΡΤ3 και στον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, για το στόχο της ερώτησης των 32 βουλευτών της Ν.Δ. για την ΕΡΤ. Σε σχετική ερώτηση για το αν οι «32» προτρέπουν τον κ. Καψή και τον κ. Στουρνάρα να στείλει τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ ο κ. Τζαβάρας ήταν σαφής:
«Εγώ δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο, ούτε προκύπτει από το κείμενο της ερώτησης, ότι δηλαδή πήγαινε τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ. Δεν είναι σύμφωνο ούτε με την παιδεία μου, ούτε με την φυσιογνωμία μου, προκειμένου να συλλαμβάνονται άνθρωποι και να οδηγούνται στα κρατητήρια. Είναι αδιανόητο όμως μέχρι σήμερα η κυβέρνηση να μη μπορεί να δώσει μία λύση. Λύση, εγώ δεν είπα ποια λύση. Δεν είναι δυνατόν να μη γίνεται μία προσπάθεια και από την κυβέρνηση και από τα συνδικάτα και από όλους εμάς , προκειμένου να βρεθεί μία λύση και να δούμε να λειτουργεί ΞΑΝΑ η δημόσια ραδιοτηλεόραση.»
Στη σχετική αναφορά-επισήμανση για τις πολλαπλές παρανομίες στη Δ.Τ. και τη κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος ο κ. Τζαβάρας ξεκαθάρισε: «Δεν είμαι από εκείνους που θα σας πει ότι αυτά δεν έχουν βάση . Οπωσδήποτε είναι της αρμοδιότητας του συγκεκριμένου υπουργού και των άλλων συναρμοδίων υπουργών να πάρουν μέτρα έτσι ώστε να μην συμβαίνουν αυτά στα οποία αναφερθήκατε. Είμαι εναντίον κάθε παρανομίας και κάθε ανομίας από οπουδήποτε και αν πηγάζει και στο όνομα οποιασδήποτε λογικής και αν υλοποιείται».
Την ίδια ώρα ανατίθεται το στήσιμο της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. στην ιδιωτική εταιρεία «ΚΑΝΤΩΡ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε», υπηρεσία υποστήριξης για την «άμεση σύσταση και λειτουργία του ενδιάμεσου φορέα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης μέχρι τη δημιουργία και μετάβαση στο νέο φορέα». Η ιδιωτική εταιρεία θα πληρωθεί μάλιστα για αυτή την υπηρεσία της με το ποσό των 58.500 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α και φόρους. Επί πλέον η ΚΑΝΤΩΡ θα δώσει συμβουλές και θα συμμετάσχει στην επιλογή του προσωπικού.Δηλαδή των συμβασιούχων που έχουν ήδη υπογράψει 2μηνες συμβάσεις οι οποίες θα ανανεωθούν αλλά κι αυτών που έκαναν αιτήσεις για πρόσληψη.
Τι προσλήψεις όμως είναι αυτές όταν δεν μπορούν να καλύψουν ούτε καν την “Αθλητική Κυριακή” ένα σωρό αθλητικοί συντάκτες που έχουν προσληφθεί;
Τρία άτομα στην πειρατική ΕΡΤ στην Άγια Παρασκευή βγάζουν τη παλιά Αθλητική Κυριακή και 9 στην “ΔΤ” δεν είναι άξιοι κ. Καψή να βγάλουν έστω και μια ωριαία εκπομπή να μάθει ο κόσμος την επικαιρότητα και εσείς προβάλλετε σε επανάληψη έναν αγώνα που έγινε πριν τρεις μέρες;
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.