Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Δόξα τω Θεώ, τα σπίτια μας δεν τα παίρνουν οι κομμουνιστές

Σχετικό: ΣΥΡΙΖΑ: Για ένα κομμάτι ψωμί τα κόκκινα δάνεια των Ελλήνων πολιτών

Γράφει η Φιλοθέη Βαρσαμή*

Έχασες τη δουλειά σου, έκλεισε η επιχείρησή σου, μειώθηκε ο μισθός και η σύνταξή σου, πέσαν τα καράβια σου έξω (ή τα φούνταρες μόνος σου αν είσαι καλός απατεώνας), δε βρίσκεις απασχόληση, ακούς «μοιράζουν τη ζωή σε μεροκάματα» και λες αμήν παναγιά μου και πέραν αυτών «χρωστάς της Μιχαλούς» στο κράτος…. Εφορίες, Φπα, ταμεία(;), εισφορές, έκτακτες εισφορές, εισφορές αλληλεγγύης, προσαυξήσεις, κόντρα προσαυξήσεις, αδυναμία ρύθμισης, τα πάντα όλα, ή τα μισά ή δυο τρία από αυτά, εσύ ξέρεις. Πνίγεσαι, σε κυνηγάνε με ποινικές διώξεις, κατασχέσεις, ιστορίες τούμπανα.
Μην ταράζεσαι. Το κράτος είναι εδώ με το καλό λεξοτανίλ. Εκχώρησε το σπίτι σου ή το τίμημα πώλησης του σπιτιού σου στο κράτος και εξοφλείς, έχεις το κεφάλι σου ήρεμο. Ούτε κατασχέσεις ούτε ποινικές διώξεις, ανάλαφρο πινάκιο στα φορολογικά, όλα καλά. Ωραία; Μάλλον όχι.
Γιατί 4 στους 10 έλληνες δεν έχουν να πληρώσουν τους φόρους για τα ακίνητά τους (marc) γιατί η μεγάλη πλειοψηφία των οφειλετών του δημοσίου χρωστάει λόγω προσαυξήσεων το υπερδιπλάσιο της αρχικής τους οφειλής με αποτέλεσμα να καθίσταται σχεδόν αδύνατη η υπαγωγή τους σε ρύθμιση. Γιατί οι διατάξεις για τις ρυθμίσεις είναι ανεδαφικές. Γιατί η διαίρεση των ...
εισοδημάτων με τον ταυτόχρονο πολλαπλασιασμό των φόρων καθιστά απαγορευτική την συνέπεια του πολίτη προς το κράτος. Γιατί οι φόροι δεν είναι δίκαιοι, τα τέλη δεν είναι ανταποδοτικά, γιατί η συνταγματική επιταγή περί αναλογικότητας και καταμερισμού της συνεισφοράς στα δημόσια βάρη «αναλόγως των δυνάμεων» των πολιτών έχει πάει περίπατο προ καιρού. Και κάτι ακόμα: αν η αξία του ακινήτου σου είναι μεγαλύτερη από την οφειλή σου, ψωμί και αλάτι. Δεν θα έχεις κάποιο όφελος. Υπέρ βωμών το περίσσευμα της εστίας σου. (Ούτε καν κάβα δεν το κρατάς, για τις λυπητερές των επόμενων ετών).
Έτσι που λέτε. Τα καλά νέα είναι ότι τα σπίτια μας δεν τα παίρνουν οι κομμουνιστές. Δόξα τω Θεώ να λέμε…
* H Φιλοθέη Βαρσαμή είναι νομικός
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.