Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ποιός είναι ο Αν. Πάλλης με τα όπλα της Χρυσής Αυγής - "Ο λοχίας που έγινε ..εκδότης" ...

Ο φυγόδικος επιχειρηματίας-εφοπλιστής βρέθηκε  στο προσκήνιο με την υπόθεση των παράνομων  χρηματοδοτήσεων της FBB, εμπλεκόμενος στη διακίνηση μαύρου χρήματος. Υπήρξε συνεργάτης του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη και  από τον Ιανουάριο του 2011, μεγαλομέτοχος της εφημερίδας "Πρωτο Θέμα".
  Πρώην υπαξιωματικός πενταετούς υποχρέωσης της Πολεμικής Αεροπορίας, γνώρισε το 2007 έναν από τους ισχυρότερους ανθρώπους του ελληνικού εφοπλισμού (τον κ. Ρέστη) μέσω ενός άλλου εφοπλιστή. Συστήθηκε ως ιδιοκτήτης δύο πλοίων αλλά κατόπιν αποδείχθηκε
ότι τα πλοία ήταν... φαντάσματα.(*)
 Η ανέλιξη του στον επιχειρηματικό χώρο είναι εντυπωσιακή, ενώ πολλές φορές έχει βρεθεί στο επίκεντρο οικονομικών σκανδάλων.
 Ιδιαίτερες οι σχέσεις του με την .. θρησκεία τον οδήγησαν στο να γίνει...   "οικονομικός σύμβουλος" της Μονής Βατοπεδίου, [ Δειτε "ο Εφραιμ και οι εντιμόταοι φίλοι του" ]  διατηρώντας φιλικές σχέσεις με τον ηγούμενο Εφραίμ, αλλά και στην Κρήτη ως μέτοχος της αγγλικής εταιρείας «Loyalward», η οποία συνδέεται με την υπόθεση της Μονής Τοπλού και την απόπειρα παραχώρησης μοναστηριακής έκτασης 26.000 στρεμμάτων σε ιδιώτες. 
Μέσω δικών του εταιριών στήθηκε το κόλπο των ροζ τηλεφώνων [ Θυμηθείτε ΕΔΩ ] μέσω Πρασίνου Ακρωτηρίου, που ζημίωσε τονΟΤΕ κατά 4,2 εκατ. ευρώ, όπως και χιλιάδες χρήστες ίντερνετ στην Ελλάδα.
Μπήκε αργότερα σε ναυτιλιακές δραστηριότητες, όπου πάλι ενεπλάκη σε "ύποπτες" υποθέσεις. Έγινε στενός συνεργάτης του Βίκτωρα Ρέστη και βρέθηκε κατηγορούμενος για τη διακίνηση κεφαλαίων από παράνομες χρηματοδοτήσεις της FBB.
(*)Εφοπλιστής χωρίς καράβι
Το 2004 η offshore εταιρία RONDA SHIPMANAGEMENT INC  δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και φυσικά εντάσσεται στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του ν. 89/1967 για τους εφοπλιστές. Όπως όλες οι ναυτιλιακές εταιρίες, είναι υποχρεωμένη, προκειμένου να έχει τις φοροαπαλλαγές του νόμου, να εισάγει στη χώρα 50.000 δολάρια τον χρόνο.
 Εκπρόσωπος της εταιρίας είναι ο Αναστάσιος Πάλλης.
Το 2006 η εταιρία δεν δηλώνει καμία εισαγωγή συναλλάγματος, ούτε παρουσιάζει δαπάνες διαχείρισης, και μπαίνει θέμα με την ύπαρξη γραφείων της στην Ελλάδα. Το 2007 ο εκπρόσωπος της εταιρίας Πάλλης γνωστοποιεί στο υπουργείο πως επρόκειτο για παρανόηση και προτίθεται για το έτος 2007 να κάνει εισαγωγή 100.000 δολαρίων για τις χρονιές 2006 και 2007. Μετά από έρευνα όμως που γίνεται μέσω των ελληνικών προξενικών αρχών αποκαλύπτεται πως το πλοίο «LOTUS», το οποίο εμφανιζόταν ως πλοίο που διαχειρίζεται η εταιρία του Αναστάσιου Πάλλη, ανήκε σε κάποιον Ιάπωνα.
Το υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων, όπως ονομαζόταν τότε το υπουργείο Ναυτιλίας, γνωστοποιεί τα αποτελέσματα των ερευνών στην εταιρία RONDA του Πάλλη και αυτός με έγγραφο του στις 30 Μαρτίου 2012 απαντά πως 
«η μη διαχείριση του υπόψη πλοίου που εκ παραδρομής δηλώθηκε δεν αναιρεί την φύση και υπόσταση του γραφείου μας στην Ελλάδα».
Το υπουργείο τελικά ανακαλεί την άδεια λειτουργίας της εταιρίας χωρίς πλοίο, αλλά εν τω μεταξύ ο Αναστάσιος Πάλλης εμφανίζετα να αγοράζει ποσοστό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ως εφοπλιστής.
Η υπόθεση Στέισι η απαγωγή, τα όπλα.
 Το προσωπικό μουσείο - Γεμάτο Ναζιστικά ενθύμια
Τον περασμένο Απρίλιο η ΕΛ.ΑΣ. εισέρχεται στην υπόθεση, αφού προηγήθηκε μήνυση του Βρετανού υπηκόου Αντριου Πρινγκ Στέισι στο μουσείο όπλων του Πάλλη. Ο κ. Στέισι είχε συστήσει για λογαριασμό του Πάλλη, όπως ο ίδιος είπε στην «Κ » -μου συστήθηκε ως «συνέταιρος του κ. Ρέστη- με έναν ακόμα Βρετανό υπήκοο μια εταιρεία κατά της πειρατείας πλοίων, την IMS, που στο τέλος του πρώτου έτους δραστηριότητάς της εμφάνιζε κέρδη σχεδόν ενός εκατ. λιρών, όσα δηλαδή «χρωστούσε σε μένα και τον συνέταιρό μου ο Πάλλης» συμπληρώνει ο κ. Στέισι.
 Ο ίδιος, διεκδικώντας τα χρήματά του, επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον κ. Ρέστη για να μάθει ότι «ο ίδιος πλήρωνε τα λεφτά με το παραπάνω».
 Αλλά όταν έρχεται να τον συναντήσει στην Ελλάδα κρατείται παράνομα, κάτι σαν «απαγωγή», από τρία άτομα -μεταξύ των οποίων και ο Πάλλης- στον χώρο διαβατηρίων του αεροδρομίου!
  Πώς οι τρεις μπόρεσαν να μπουν στον χώρο αυτό αποτελεί μυστήριο.
  Ο κ. Στέισι, ωστόσο, καταθέτει μήνυση μετά την οποία πραγματοποιείται η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στο μουσείο όπλων του Πάλλη.
  Οταν ο ίδιος ο Αντριου Στέισι «συγκρίνει» τα ευρήματα με όσα έχουν δει τα μάτια του σε τρία κοντέινερ, λέει στους Ελληνες αστυνομικούς ότι πολλά από τα όπλα που ο ίδιος είχε δει δεν βρίσκονταν εκεί...   [ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ]
Τότε, παρεμβαίνει και το ΣΔΟΕ με δύο ελέγχους στις εγκαταστάσεις του Πάλλη αλλά όλα τα όπλα που βρίσκονται εκεί (ακόμα και ένα... σουηδικό αεροπλάνο) φαίνονται «κανονικά» δηλωμένα με τη «βούλα» της ΕΛ.ΑΣ. Τελικά στις 7 Ιουνίου γίνεται έλεγχος στο σπίτι του Πάλλη στη Βούλα. Κατάσχονται υπολογιστές, το περιεχόμενο των οποίων δεν έχει ακόμα αξιολογηθεί. Ο Πάλλης επικαλείται την ιδιότητά του ως... προξένου του νησιωτικού κρατιδίου Σάο Τομέ, για να εμποδίσει την «αξιολό­γηση» των υπολογιστών από τους αστυνομικούς.
Εμφανίζεται ως μεγαλομέτοχος της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", κατέχοντας από κοινού με τον Β. Ρέστη το 40% των μετοχών της εκδότριας εταιρίας.
 Δείτε δημοσίευμα του  "Πρώτου Θέματος ΕΔΩ" 
Την ανακοίνωση της συμμετοχής του στο  "Πρώτο Θέμα ΕΔΩ "
Τις ανακοινώσεις
 για την συμμετοχή του Οδ.Βουδούρη στο Δ.Σ. της εταιρείας του  Αν.ΠάλλΗ εδω

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.