Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

"Έραψε" νόμο στα μέτρα του για να μην πάει φυλακή - Πρώτος ύποπτος για Εσχάτη Προδοσία... [Βουλευτική ασυλία παντού ακόμα και για τροχαίες παραβάσεις..] - Ο Πάνος Καμμένος ξεμπροστιάζει τον Προκόπη Παυλόπουλο


Σχετικά: Πρακτικά άρθρου 86: Ποιον προστατεύει, από ποιον η ειδική ρύθμιση για την ποινική ευθύνη των Υπουργών: Είναι πολύ ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την ιστορική εξέλιξη αυτής της σχέσης

Πρόκειται για έναν από τους πιο πλούσιους και μισητούς Έλληνες πολίτες. Μόνον που αυτός δεν είναι ίσος ενώπιον όλων αλλά πρώτος ενώπιον φτωχών και πένητων βιοπαλαιστών. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς:
To νόμο περί ευθύνης υπουργών; 
Ένα μιαρό κατασκεύασμα για να μην πηγαίνουν φυλακή οι φονιάδες πολιτικοί;

-Την προίκα του από την σύζυγο Μπακατσέλου; Κάποτε επιχειρήθηκε η καταγραφή των τραπεζικών του καταθέσεων και η σούμα που έκαναν οι δημοσιογράφοι ήταν η πιο κάτω πρόχειρη:

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΥΡΩ 130.000,000 EUROBANK

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΥΡΩ 500.000,000 EUROBANK

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ...
ΕΥΡΩ 454.295,530 MARFIN

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΥΡΩ 500.000,000 MARFIN

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΥΡΩ 82.836,360 ΕΘΝΙΚΗ

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 170.000,000 EUROBANK

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 54.000,000 MARFIN

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 83.000,000 MARFIN

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 209.000,000 MARFIN

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 210.621,030 ΕΘΝΙΚΗ

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 93.939,460 ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΥΡΩ 214.498,200 ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ -

-Το βοιδόματο της αγελάδος; Τον τρόπο που καταβροχθίζει εκτός από τα καναπεδάκια και τους συνομιλητές του;

-Τις ανοησίες και φλυαρίες που λέει στη Βουλή και γελάει ο κόσμος μαζί του;

-Τις προσβολές σε ζωντανές τηλεοπτικές εκπομπές σε αξιοπρεπείς Έλληνες πολίτες;

-Το θωρακισμένο BMW 750 που έχει υφαρπάξει από τα λεφτά του λαού;

-Την απαράδεκτη και προσβλητική για τους πολίτες ενέργεια του να ζητήσει από το ΥΠΕΘΑ να
πετάξει πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να τον πάει και να τον φέρει στο εξωτερικό και να τον προσγειώσει στην Σκιάθο για να φάει τους αστακούς;

-Την δουλοπρέπεια με την οποία αντιμετωπίζει τους ξένους ηγέτες;

-Την οπισθοχώρηση του στα εθνικά θέματα έναντι Τούρκων και Σκοπιανών;

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος όταν ο λαός στήσει τα δικαστήρια πρέπει να δικαστεί και να καταδικαστεί για εσχάτη προδοσία.

Είναι αναμφίβολα ο πιο μισητός Έλληνας.

Βουλευτική ασυλία παντού ακόμα και για τροχαίες παραβάσεις..

Από τον Δροσογιάννη έως τον Κουλούρη

Το περιστατικό του Κίμωνα Κουλούρη κόντεψε να επισκιάσει ειδησεογραφικά την κλοπή της μοναδικής ελαιογραφίας του Πικάσο που υπάρχει σε ελληνικό μουσείο. Και επανέφερε στο προσκήνιο την αξιοθαύμαστη αλληλεγγύη των Ελλήνων πολιτικών, όταν κάποιος εξ αυτών έρχεται αντιμέτωπος με τον νόμο.

Απόδειξη είναι ότι από 1974 μέχρι σήμερα, ελάχιστες από τις 1.000 αιτήσεις για την άρση της ασυλίας έχουν γίνει δεκτές. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι αρκετές από τις περιπτώσεις όπου οι βουλευτές βρήκαν προστασία στην ασυλία αφορούν τροχαίες παραβάσεις με μικρές ή μεγάλες υλικές ζημιές, σωματικές βλάβες ακόμη και θανάτους.

Το πιο τραγικό συμβάν ήταν το 1998. Βουλευτής που ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ, επικαλούμενος την ασυλία. Το δυστύχημα συνέβη όταν το αυτοκίνητο Μερσεντές που οδηγούσε ο βουλευτής Σάμου της Ν. Δ. Κωνσταντίνος Καραμηνάς κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, παρεξέκλινε από την πορεία του, πέρασε τη διαχωριστική νησίδα και έπεσε διαδοχικά σε δύο Ι. Χ. και ένα φορτηγό.

Από τη σύγκρουση σκοτώθηκε η 26χρονη Ελλη Πυλίδου, αδιόριστη δασκάλα. Τελικώς, λίγο καιρό αργότερα, με δικό του αίτημα έγινε άρση της ασυλίας του. Μια άλλη χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του Β. Γιοβανούδη, ο οποίος κατηγορήθηκε επειδή είχε ξυλοκοπήσει τη φίλη του. Για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε τροχαίο είχε κατηγορηθεί και ο Φώτης Χατζημιχάλης στη λεωφόρο Συγγρού, αλλά δεν είχε γίνει άρση της ασυλίας του.

Ως υφυπουργός Εξωτερικών, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είχε παραβιάσει τον ΚΟΚ για υπερβολική ταχύτητα. Το ίδιο συνέβη και με την περίπτωση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, που ξεπέρασε και αυτός το όριο ταχύτητας, ζήτησε να αρθεί η ασυλία του, κάτι που τελικώς δεν έγινε.

Υπάρχουν ωστόσο και φαιδρά περιστατικά, όπως βουλευτές που εντοπίστηκαν από την Τροχαία να παραβιάζουν τον δακτύλιο ή να σταθμεύουν το αυτοκίνητό τους όπου θέλουν, σίγουροι ότι δεν τους αγγίζει ο νόμος. Διότι και εκεί η ασυλία έκανε το θαύμα της.

Αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, θα θυμηθούμε ότι άλλος ήταν ο πρώτος διδάξας και όχι ο Κίμωνας Κουλούρης: ο πάλαι ποτέ υπουργός του ΠΑΣΟΚ Αντώνης Δροσογιάννης, που είχε δώσει σε τροχονόμο ένα μεγαλοπρεπές χαστούκι. Ο τελευταίος είχε το θράσος όχι μόνο να του κάνει έλεγχο, αλλά και να του δώσει κλήση.

Πηγή : news.kathimerini.gr



==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.