Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Μήνυμα της Συντονιστικής Επιτροπής ΑΝ.ΕΛ Φθιώτιδας για την απελευθέρωση της Λαμίας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής

Σαν σήμερα πριν από 69 χρόνια, στις 18 του Οκτώβρη,  ανήμερα του Αγίου Λουκά, ήρθε το ξημέρωμα μετά από μια μακριά νύχτα καταχνιάς, που κράτησε 4 ολόκληρα χρόνια.   
Η  Λαμία, η πρωτεύουσα της Ρούμελης,  απελευθερώθηκε από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. 
Μια μέρα χαράς και αισιοδοξίας, που παραλίγο να βαφτεί στο αίμα. 
Η πόλη σώθηκε  μόνο χάρη στον ηρωισμό δύο ανθρώπων ,  που με την βοήθεια αντιστασιακών,  δεν άφησαν τα βαγόνια με τα πυρομαχικά να ανατιναχτούν μαζί με τις αποθήκες, στο στρατόπεδο Τσαλτάκη. 
Η απελευθέρωση της πόλης μας ήταν αναίμακτη χάρη σε δύο σπουδαίους ανθρώπους-στρατιώτες, τον Αυστριακό Ιωσήφ Μπλέχιγκερ (Ηλία Κόκκινο) και τον Ιταλό
Κώστα Ντεσιμόνε . Οι συγκεκριμένοι ήρωες βλέποντας την αδικία και τη βαρβαρότητα των κατακτητών,  αψήφησαν τον κίνδυνο και όχι μόνο αποκάλυψαν αλλά και εμπόδισαν  τα σχέδια των Γερμανών.
Τα ξημερώματα της 18ης Οκτωβρίου 1944 ο Άγιος Λουκάς φώτισε τους δύο αυτούς, μάλιστα ξένους στην εθνικότητα, άντρες να επιδείξουν ανδρεία ανεπανάληπτη και προστάτευσε την πόλη μας από μία μεγάλη καταστροφή. Αυτές τις αξίες και τα ιδανικά, της γενναιότητας, της αντίστασης σε κάθε μορφής ιμπεριαλισμό, της αδόλευτης φιλοπατρίας, της εθνικής αυτοδιάθεσης, της Ορθόδοξης πίστης, καλούμαστε να εμφωλεύσουμε στις ψυχές μας με φωτοδότη τον προστάτη μας, τον Άγιο Λουκά.  Έτσι, μόνο μπορεί να αντιταχθούμε στη σημερινή λαίλαπα της κοινωνικής και οικονομικής καταρράκωσης, που με μεγάλη «επιτυχία» μας έχουν οδηγήσει οι σκαπανείς της μνημονιακής πολιτικής.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Φθιώτιδας τιμούμε σήμερα την επέτειο της Απελευθέρωσης, αναζητώντας μέσα στο κλίμα της μιζέριας, της κατάθλιψης και της αβεβαιότητας, που προκαλεί η πρωτοφανής οικονομική κρίση, μια νότα εθνικής ανάτασης και υπερηφάνειας σαν τότε …
Είθε σε αυτόν τον αγώνα να μας ελεήσει ο Πολιούχος μας Άγιος Λουκάς και εμείς ευλαβώς ψάλλωμεν το Απολυτίκιο (Κατέβασμα, ήχος γ΄): « Απόστολε  Άγιε και Ευαγγελιστά Λουκα, πρέσβευε τω ελεήμονι Θεω, ίνα πταισμάτων άφεσιν παράσχη ταις ψυχαις ημων».
ΓΙΑ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ        
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  Π.Ε.
ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Πλατεία Ελευθερίας 10 
1ος Όροφος
35100 Λαμία

ΤΗΛ & ΦΑΞ  2231024153
 ==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.