Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Στην Αθήνα έφτασαν με τα πόδια σχολικοί φύλακες από τη Θεσσαλονίκη!

Στα διόδια των Αφιδνών έφτασαν την Κυριακή οι σχολικοί φύλακες που κατεβαίνουν πεζή από τη Θεσσαλονίκη διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα. Γίνονται δεκτοί με εκδηλώσεις συμπαράστασης στους σταθμούς της πεζοπορίας τους και την Τρίτη θα βρίσκονται στο Σύνταγμα για τη μεγάλη πορεία της ΑΔΕΔΥ.

Με την πορεία τους που ξεκίνησε στις 28 Σεπτεμβρίου, οι σχολικοί φύλακες εκφράζουν την αντίθεσή τους με την κατάργηση του θεσμού που οδήγησε 2234 φύλακες στη διαθεσιμότητα ή, κατ΄άλλους, στον προθάλαμο της απόλυσης.

Στα διόδια των Αφιδνών, οι πεζοπόροι συναντήθηκαν με τους σχολικούς φύλακες των Αθηνών, ενώ το απόγευμα της Κυριακής θα γίνουν δεκτοί στο κτίριο πρώην ΤΥΠΕΤ στον Άγιο Στέφανο από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και τα σωματεία Σ.Δ.Κ.Υ Αττικής, Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Πετρούπολης, Ελληνικού, Περάματος, Κορυδαλλού, Ελευσίνας - Ασπροπύργου - Μάνδρας. ...
Τη Δευτέρα η πορεία θα κάνει στάση στον Τύμβο του Μαραθώνα, από όπου θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί πορεία προς το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους της Αττικής, τους άνεργους και τα Σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, να συμμετάσχουν στην υποδοχή των πεζοπόρων σχολικών φυλάκων.

Επίσης, η ΑΔΕΔΥ, καλεί τους εργαζομένους να πλαισιώσουν τους πεζοπόρους και στην πορεία που θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί της Τρίτης από την Αγία Παρασκευή έως το κέντρο της Αθήνας, όπου θα γίνει συγκέντρωση για την υποδοχή τους στις 12.30 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει: «Με τη μεγάλη τους πορεία από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, που ξεκίνησε στις 28 Σεπτέμβρη με σύνθημα: "Μαραθώνιος Πρωτογενούς Πλεονάσματος, Ανεργίας, Ανέχειας, Εξαθλίωσης", οι σχολικοί φύλακες ανέδειξαν τη συνολική αντίθεση όλων των εργαζομένων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, των ανέργων και της κοινωνίας απέναντι στη μνημονιακή πολιτική, που καταργεί τα δικαιώματα των εργαζομένων, καταστρέφει τις ζωές των ανθρώπων και οδηγεί την κοινωνία στην πλήρη εξαθλίωση».

«Το στοίχημα για όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου και για το συνδικαλιστικό τους κίνημα είναι να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να επαναπροσληφθούν όσοι απολυθούν με τους μνημονιακούς νόμους της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας».
by Α.Β. seleo
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.