Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Δικογραφίες για Γ. Παπανδρέου, Ευ. Βενιζέλο, Γ. Στουρνάρα διαβιβάστηκαν στη Βουλή

Δικογραφίες για πέντε πολιτικά πρόσωπα διαβιβάστηκαν στη Βουλή και αφορούν στους πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη και υπουργό Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλο.
Για τον Γ. Παπανδρέου η δικογραφία σχηματίστηκε κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς πολίτη για εξαπάτηση εκλογέων και διασποράς ψευδών ειδήσεων κατά την προεκλογική περίοδο του 2009.
Αστεία χαρακτηρίζουν οι νομικοί κύκλοι της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής την αίτηση για άρση ασυλίας του Γιώργου Παπανδρέου, που εστάλη την Παρασκευή στο Σώμα. Μάλιστα εκφράζουν την ενόχλησή τους καθώς ο συγκεκριμένος πολίτης που έκανε τη μήνυση κατά του πρώην πρωθυπουργού, Παναγιώτης Σταμάτης, έχει γεμίσει το κοινοβούλιο με μηνύσεις κατά πολιτικών.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση αν και ο κ.Σταμάτης μήνυσε τον κ.Παπανδρέου για εξαπάτηση εκλογέων και διασπορά ψευδών ειδήσεων προεκλογικά με αφορμή το σύνθημα λεφτά υπάρχουν, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρόσθεσε στο δικό του αίτημα ότι τα αδικήματα αυτά τελέστηκαν και μετεκλογικά όταν ήταν πρωθυπουργός, με αποτέλεσμα η αίτηση που ήρθε στη βουλή να αντιμετωπιστεί με το νομό περί ευθύνης υπουργών που χρειάζεται υπογραφές βουλευτών για σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής και όχι ως απλή άρση ασυλίας από την επιτροπή δεοντολογίας.

Ο προβληματισμός σχετίζεται με τον έλεγχο, που πρέπει να διενεργεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πριν στείλει υποθέσεις που αφορούν βουλευτές και υπουργούς στη βουλή αυτό δεν γίνεται με αποτέλεσμα το Κοινοβούλιο να γεμίζει από παράλογες μηνύσεις πολιτών κατά πολιτικών . ...
Ο απόστρατος πλωτάρχης του ΠΝ Παναγιώτης Σταμάτης που μήνυσε τον Γιώργο Παπανδρέου και θέτει θέμα άρσης της ασυλίας του, μιλάει αποκλειστικά στο BriefingNews για τους λόγους που οδηγήθηκε σε αυτή την πράξη.

Ο άνθρωπος που με τη μήνυσή του κατά του Γιώργου Παπανδρέου, οδηγεί την Βουλή να αποφασίσει για την άρση της ασυλίας του πρώην πρωθυπουργού, δηλώνει απηυδισμένος μη αντέχοντας άλλο την κοροϊδία! Μιλώντας στο BriefingNews καλεί τους Έλληνες πολίτες να μην φοβούνται και να υψώσουν ανάστημα στην κοροϊδία και τον εμπαιγμό.

Ερ. Κύριε Σταμάτη τι είναι αυτό που σας ώθησε σε αυτή τη μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώην πρωθυπουργού:

Απ. Εκείνο που με ενεργοποίησε και με κινητοποίησε ήταν ότι δεν μπορώ πλέον να με κοροϊδεύουν τόσο πολύ μπροστά στα μάτια μου και την ίδια στιγμή να υποφέρω και εγώ και οι άλλοι, να έχουν μειωθεί οι αποδοχές να έχουν αυξηθεί οι τιμές σε όλα  και από την άλλη μεριά να μου τα κόβουν όλα!

Κατέφυγα στα νόμιμα όργανα έκανα μια μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά την άποψή μου γι’ αυτά τα αδικήματα που έχει τελέσει ο πρώην πρωθυπουργός.

Ερ. Αναφέρεστε στην προεκλογική του ατάκα: «Λεφτά υπάρχουν»;

Απ. Ναι! Άλλωστε τότε δεν ήταν καν βουλευτής, είχε διαλυθεί η βουλή ήταν μόνο πρόεδρος κόμματος, ο οποίος όμως έδινε υποσχέσεις προεκλογικές, εξαπατώντας τους εκλογείς και μάλιστα αυτό ήταν και σπορά ψευδών ειδήσεων.

Ερ. Η κίνηση αυτή εμπεριέχει και κάποιο μήνυμα προς τους συμπολίτες μας;

Απ. Ναι. Ότι κατά την αντίληψή τους είναι παράνομο να κάνουν μια μηνυτήρια αναφορά για να την εξετάσει ο αρμόδιος εισαγγελέας. Υπάρχουν αρμόδια όργανα που εξετάζουν αν είναι βάσιμες οι κατηγορίες ή οτιδήποτε… δεν έχουν να φοβηθούν κάτι! Οι περισσότεροι φοβούνται – «μην το κάνω εγώ, μην το κάνει ο άλλος» - υπάρχουν φοβίες ακόμα, κατάλοιπα...

Ερ. Με το χέρι στην καρδιά… πιστεύετε ότι θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα από την όλη διαδικασία που ξεκινήσατε;

Απ. Βεβαίως! Όταν κάποιος κατηγορείται για ορισμένα πράγματα και μάλιστα στέκουν εφόσον τα έχει εγκρίνει και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών και εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και τα έχει παραπέμψει δεν βλέπω το λόγο γιατί όχι. Αν μη τι άλλο υπάρχει μια φοβία...

Η μήνυση που κατέθεσε ο κος Σταμάτης στρέφεται κατά του πρώην πρωθυπουργού και κατά παντός υπευθύνου, όπως αναφέρεται στη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή, για τη διερεύνηση του αδικήματος της εξαπάτησης εκλογέων, της διασποράς ψευδών ειδήσεων ή της έτερης αξιόποινης πράξης σε βάρος του εκλογικού σώματος κατά την προεκλογική περίοδο του έτους 2009. 
 
Τέλος η  δικογραφία κατά του Γ. Στουρνάρα αναφέρεται σε μηνυτήρια αναφορά πρώην μέλους του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ για την απομάκρυνσή του από τη διοίκηση του Ταμείου.
Οι δικογραφίες σε βάρος των Ευ. Βενιζέλο και Φ. Σαχινίδη αφορούν σε μηνυτήρια αναφορά πολίτη για τον τρόπο διαχείρισης των διαθεσίμων του Ελληνικού Δημοσίου.
Για τον Κώστα Αρβανιτόπουλο η δικογραφία σχηματίστηκε κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς εκπροσώπου του Ελληνικού Παρατηρητηρίου για την τήρηση των Συμφωνιών του Ελσίνκι για «πράξεις και παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους».
Η Bουλή εντός 45 ημερών πρέπει να αποφανθεί, αν δεν το πράξει, θεωρείται ότι οριστικά δεν δίνει άδεια δίωξης.

Επισημαίνεται ότι με την παραπάνω καθυστέρηση, για την οποία είναι έκθετη πολιτικά η βουλή με την ενδεχόμενη κατηγορία της συγκάλυψης (εκτός των πιθανών ποινικών) έχει παγώσει και η μήνυση του Δημήτρη Αντωνίου για την οποία έχουμε δημοσιεύσει τα σχετικά (βλέπε εδώ).

Η παρούσα βουλή αλλά και οι προηγούμενες από το 2009 θα έρθει κάποτε, όταν και εφόσον αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα, να λογοδοτήσουν ενώπιον του ελληνικού λαού αλλά και από την τότε δικαιοσύνη για τις ημέρες και τα έργα τους για τα μνημόνια, την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας, την αθλιότητα και τις αυτοκτονίες των ελλήνων πολιτών και τα ξεπουλήματα στους ξένους τοκογλύφους δανειστές και την εν γένει πτωχωποίηση του  λαού (ομόλογα ,ταμεία κλπ).

Νάσος

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.