Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Η Ηθική, το Δίκαιο και οι Νόμοι κατάντησαν χρησμοί!!

Γράφει η Στεφάνια Λυγερού

(ερμηνεύονται κατά το δοκούν)
Τελευταία μου ‘χει κάτσει το θέμα του μπόνους των 50 εδρών (ενισχυμένη αναλογική). Μπήκα στο διαδίκτυο να βρω τις προεκλογικές δηλώσεις των υποψηφίων (τότε που ο Τσίπρας έθεσε το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, από ενισχυμένη σε απλή αναλογική, κι όπου η πλειοψηφία των υποψηφίων ήτο σύμφωνη, απλά το ανέβαλαν για μετά τις εκλογές -μτφ. επ’ άπειρον), και τα περισσότερα αποτελέσματα της αναζήτησης είχαν να κάνουν με σχετικές προτάσεις βενιζέλου!!
Λέω δεν μπορεί, κι εγώ κι ο χοντρός με το ίδιο πρόβλημα να τρωγόμαστε!!
Και μπαίνω να δω τι τον κόφτει: «Η κεντρική ιδέα της πρότασης του ΠΑΣΟΚ αφορά ένα εκλογικό σύστημα ΠΙΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ κυρίως στην κατανομή του μπόνους των 50 εδρών, που με τον ισχύοντα νόμο παραχωρείται στο πρώτο σε ψήφους κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ με επιχείρημα την απόκρουση των τεχνητών πολώσεων και την εξασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής όλων προτείνει το μπόνους να κατανέμεται αναλογικά στα κόμματα συνασπισμού που μπορούν να σχηματίζουν κυβέρνηση, συνθέτοντας την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.»

Αυτή είναι η κάψα του!! Να μην παίρνει ολόκληρο το μπόνους το πρώτο κόμμα (μονοφαγάδες), αλλά να μοιράζεται ισόποσα και σε όσες πατερίτσες το στηρίζουν!!
Κύριοι «αριστότεροι υμών» έχετε ξεσκίσει τις έννοιες από το πολύ τράβηγμα. ...

 Στην απλή αναλογική ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΟΝΟΥΣ!!
Αν θέλετε να ονομάσετε κάπως τα μαγειρέματά σας, χρησιμοποιείστε άλλες λέξεις, η γλώσσα φημίζεται για τον πλούτο της. (Το «πιο αναλογικό» έχει την εγκυρότητα του «ολίγον έγκυος».)

Κι εντάξει αυτοί δικαιολογούνται (ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται), το αξιοπρόσεκτο της υπόθεσης είναι ότι κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν κόπτεται για την αλλαγή του εκλογικού νόμου Σκανδαλίδη 3231/2004, με τις αλλαγές που επιφέρει ο νόμος Παυλόπουλου 3636/2008.
Γιατί δεν κόπτονται; Γιατί η αλλαγή στον νόμο θα φέρει τον θάνατο της ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Ο Ελληνικός λαός τον Μάιο του 2012 ψήφισε ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ!!!!!!!!!!
Και από τούδε και στο εξής -εις το άπειρο- θα ψηφίζει ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ.

(Όσο και να το τρενάρεται.. το τέλος σας έρχεται…)
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.