Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Λύση για το «Πάτμος» ή παραίτηση των πολιτικών

Του Βαγγέλη Μεννή

Ουδέποτε ζητήσαμε από τις εταιρείες πανάκριβα, ολοκαίνουρια πλοία με υψηλό λειτουργικό κόστος. Δεν ζητήσαμε τις εμπριμέ κιτς ταπετσαρίες, τους αστραφτερούς καθρέφτες, τις περίτεχνες διακοσμήσεις ή την επένδυση ξύλου. Δεν ζητήσαμε ούτε να γίνονται τα δρομολόγια σε πέντε ή σε έξι ώρες. Κι όμως, πληρώσαμε αγόγγυστα τα 160 ευρώ για ένα κρεβάτι κι ας είναι το ένα τρίτο της σύνταξης ενός ηλικιωμένου ανθρώπου.
Μια αξιοπρεπή συγκοινωνία με τον Πειραιά ζητήσαμε, κυρίως για το χειμώνα που οι συνθήκες είναι δύσκολες. Στο χειμώνα βρίσκεται η απομόνωσή μας. Εκτός κι αν δεν ενδιαφέρει το κράτος η διατήρηση του πληθυσμού στα σύνορα με την Τουρκία. Αν το κράτος θέλει να προδώσει τους νησιώτες για μια ακόμη φορά ας το πει ξεκάθαρα. Ας είναι μια φορά στη ζωή τους ειλικρινείς.
Η Blue Star Ferries τι έκανε; Έβαλε στη γραμμή ένα πανάκριβο πλοίο κι αφού καταβρόχθισε ολόκληρη την πίτα του καλοκαιριού, αλλά και του Σεπτέμβρη μέχρι τελευταίου ψιχίου, τώρα ανακοινώνει αποχώρηση. Πού είναι τα εμβατήρια και οι παράτες με τον Υπουργό Αιγαίου και την κουστωδία του; Πού είναι οι ανθυπομανδαρίνοι με τις στολές, τα παχιά λόγια, τα φρουφρού και τις κορδέλες;
Εκείνοι επέλεξαν να φέρουν τέτοια πλοία ως αποκύημα της μεγαλομανίας και της κομπλεξικής φτώχειας που τους δέρνει. Έχτισαν καράβια ασύγκριτα πιο ακριβά από τις οικονομικές μας δυνάμεις. Δεν ήξεραν οι πανάσχετοι ότι ο Έλληνας ήταν, είναι και θα είναι φτωχός λαός;
Γνώριζαν όμως με ακρίβεια ότι δεν συμφέρει να παραμείνουν το χειμώνα. Αδιάφορο. Τους είναι παγερά αδιάφορο. Αρπάξαν ό,τι ήταν να αρπάξουν τα αρπακτικά και τώρα το βάζουν στα πόδια.
Πού είναι οι νόμοι, οι θεσμοί, το κράτος, η πολιτεία;
Λοιπόν, ο συνταξιούχος που έχει ραντεβού τη Δευτέρα στο νοσοκομείο τι ...θα κάνει; 
Θα φεύγει από την Παρασκευή και θα περνάει το Σαββατοκύριακο σε παγκάκι του Πειραιά; Θα τρώει στα συσσίτια του Δήμου; Όχι να μας πουν πώς θα τα καταφέρει! 
Η Blue Star Ferries να μας πει, να την φέρει ο κύριος Υπουργός στη Χίο να την ανακρίνει κι αν θέλουν στο τέλος ας κόψουν και κορδέλες.
Αν… αν υπάρχει ένας σοβαρός πολιτικός σ’ αυτό το νησί που δεν έχει διαβρωθεί από το σάπιο σύστημα, να φροντίσει να φύγει εντελώς η εταιρεία. Ή θα διατηρούν τα δρομολόγια και το χειμώνα ή να μην έρχονται καθόλου. Τώρα θέλουμε πράξεις. Δε θέλουμε άλλες επιστολές και κούφιες ρητορείες. Το πρόβλημα είναι ζωτικό και απαιτεί λύση. Διότι όποιος δεν μπορεί να φύγει με το καράβι θα πληρώνει μια περιουσία στο αεροπλάνο. Μήπως έτσι μας βολεύει να τονωθεί λιγάκι και το μονοπώλιο των αερογραμμών; Είναι αυτή πολιτική για ακριτικά νησιά;
Βαγγέλης Μεννής - chiosopinion
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.