Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Μπάχαλο στην βουλή κατά την ψηφοφορία για τα φάρμακα (Βίντεο)

Ένα κομφούζιο δημιουργήθηκε σήμερα στην βουλή κατά την ψήφιση της τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τις τιμές των φαρμάκων, (Το βλέπουμε και στο βίντεο που παραθέτουμε).

Εγινε το αναμενόμενο. Οι βουλευτές της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ την υπερψήφισαν. Συνολικά πήραν στην ψηφοφορία 246 βουλευτές. Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν 164 βουλευτές, κατά ψήφισαν 72 βουλευτές, ενώ δέκα βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει την ψηφοφορία θεωρώντας ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν παράνομη και αντισυνταγματική.
Η ψηφοφορία έγινε με τρόπο αυθαίρετο, καθώς στην τροπολογία περιλαμβάνονται πέντε διαφορετικά άρθρα, στα οποία δεν καταγράφηκαν οι διαφορετικές ψήφοι των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Νόμιμο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, κατά τη γνώμη μας δεν υπάρχει και δεν θα γίνει δεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ η φαλκίδευση της ψήφου μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Θ. Τζάκρη συντάχτηκε με την γραμμή του Σύριζα του οποίου οι βουλευτές ψήφισαν «ναι» στα άρθρα 1, 2, 3, 4 της τροπολογίας και «όχι» στο άρθρο 5, που αφορά την τιμολόγηση των φαρμάκων.


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.