Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Επισημοποιήθηκε το κούρεμα καταθέσεων ακόμα και κάτω από 100.000 ευρώ

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ με ανάρτηση του στο Twitter επιβεβαιώνει ουσιαστικά πως στις διασώσεις προβληματικών τραπεζών θα χρησιμοποιούνται ακόμα και οι καταθέσεις που είναι κάτω από το όριο ασφάλειας των 100.000 ευρώ.

Μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κατέληξαν σε συμφωνία για το πως θα γίνονται μελλοντικά οι διασώσεις προβληματικών τραπεζών.
Και ο κοινοτικός επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ έσπευσε να ανακοινώσει - πανηγυρίσει την συμμετοχή των καταθετών στη διάσωση των τραπεζών γράφοντας στο Twitter.
''Μεγάλο βήμα απόψε – Οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν στο μέλλον τα λάθη των τραπεζιτών''.




Αυτό που έγραψε ο Μπαρνιέ σημαίνει ουσιαστικά πως με το νέο σύστημα διάσωσης τραπεζών οι πρώτοι που θα την πληρώνουν θα είναι οι μέτοχοι της τράπεζας και όσοι έχουν ομόλογα της.
Αμέσως μετά στη σειρά είναι οι καταθέτες, με πρώτους αυτούς που ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ και μετά εάν χρειαστεί και αυτούς που έχουν μικρότερα ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Διαβάστε επίσης:



 
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.