Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Το προεκλογικό σκάνδαλο του 2000 με πρωταγωνιστή και πάλι τον Χάρη Τομπούλογλου - Όταν ο Άδωνις έτρωγε…γιαούρτια με τον συλληφθέντα Τομπούλογλου, που σήμερα κάνει ότι δεν τον ξέρει (video)

...ο άνθρωπος που ποτέ δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής και έγινε πρόεδρος νοσοκομείου
Τώρα, μετά την σύλληψη του πρωτοκλασσάτου κομματικού στελέχους της ΝΔ, ενός από τους πιο ευέλικτους “νταλαβεριτζήδες” της Συγγρού που έμπαινε και έβγαινε στα γραφεία του Σαμαρά,  όλοι κάνουν ότι δεν τον ήξεραν. Ένας από αυτούς και ο κολλητός της πεθεράς του Σαμαρά, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης που τον είχε “μπιστικό” στο  Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού. Κατά σύμπτωση ο Τομπούλογλου, η “Χαρούλα”, ο “Χαρούλης”(όπως τον αποκαλούσαν χαϊδευτικά οι μαλθακοί του κόμματος), ήταν κι αυτός η “αγορίνα” της πεθεράς του Μεσσήνιου, της κυρίας Τέτας. Συννενοούνταν οι δυο τους. Άλλωστε ο κ.Τομπούλογλου πάντα τα πήγαινε καλά και τα έλεγε καλά με τις γυναίκες. Αυτές τον καταλάβαιναν καλύτερα.
Δείτε ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από τα γιαούρτια και τις μουστάρδες που έφαγαν στο κεφάλι Γεωργιάδης και Μανωλίδου πέρσι το Πάσχα, σε καφετέρια της Νέα ς Φιλαδέλφειας. Δεν τον ήξερε και δεν συνομιλούσε με το λαμόγιο, ο Γεωργιάδης. Μόνον που δίπλα του και εκ δεξιών κάθεται όπως βλέπετε ο σημερινός συλληφθείς για εκβίαση Χ  Τομπούλογλου. (makeleio)

Ο Χάρης Τομπούλογλου, πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» που συνελήφθη την Τρίτη επ' αυτοφόρω να παίρνει μίζα 25.000 ευρώ είχε απασχολήσει και πάλι αρνητικά τη δημοσιότητα στο παρελθόν. Ο Τομπούλογλου είχε πρωταγωνιστήσει σε ένα σκάνδαλο που είχε συμβεί το 2000 σε προεκλογική μάλιστα περίοδο στερώντας του την υποψηφιότητά του και σε ένα ακόμη στις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Συγκεκριμένα, στις εκλογές του 2000, το όνομα του Χάρη Τομπούλογλου φιγουράριζε στις λίστες με τους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ στη Β' Αθηνών, ενώ πολλοί εκτιμούσαν ότι η εκλογή του ήταν δεδομένη μιας και έμοιαζε να έχει...
ρεύμα. Ο Τομπούλογλου, όμως, δεν εξελέγη μιας και πριν τις εκλογές παραιτήθηκε από την υποψηφιότητά του αλλά και από τη ΝΔ (η παραίτηση έγινε αμέσως δεκτή από τη ΝΔ) καθώς το όνομά του ενεπλάκη σε ένα ροζ σκάνδαλο.
Σύμφωνα με την exedra.gr, μέσα μαζικής ενημέρωσης και πολιτικοί, τότε, θα φωτογραφίσουν τον εν λόγω πολιτικό ως ομοφυλόφιλο, ενώ εφημερίδες της εποχής έκαναν λόγο ακόμα και για ένα μεγάλο ροζ σκάνδαλο φωτογραφίζοντας πάλι τον ίδιο και αναφέροντας, μάλιστα, πληροφορίες για την ύπαρξη επίμαχου βίντεο όπου φαινόταν ξεκάθαρα το πρόσωπο του να πρωταγωνιστεί.
Αυτή πάντως, δεν φαίνεται να ήταν και η πρώτη φορά που το όνομα του Χάρη Τομπούλογλου απασχολούσε αρνητικά τη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τη zougla.gr στις αρχές του 1990 είχε περιέλθει στα χέρια του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζονταν ο Χάρης Τομπούλογλου με μια ομάδα τεσσάρων νεαρών. Μάλιστα, ο συλληφθής πρόεδρος του νοσοκομείου «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού» περιέγραφε στο εν λόγω βίντεο τις «ιδιαιτερότητες» συγκεκριμένων σημαντικών πολιτικών ανδρών της χώρας. Το εν λόγω βίντεο, όπως σημειώνει η zougla.gr, είχε παραδοθεί στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης:
Για μίζα ύψους 25.000 ευρώ συνελήφθη ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογλου το μεσημέρι της Τρίτης.
Αρχές της δεκαετίας του 1990 έλαμψε το άστρο του πολιτικού Χάρη Τομπούλογλου, ο οποίος είχε βάλει πλώρη για μία θέση με τη Νέα Δημοκρατία στο ελληνικό κοινοβούλιο. Εκείνη την εποχή κι ενώ τα τεράστια πανό με το όνομά του κοσμούσαν τους μεγαλύτερους δρόμους την πόλης, με επισκέφθηκε ο πατέρας ενός παιδιού για να μου περιγράψει τα κατορθώματα του νέου και φέρελπι πολιτικού. Το βίντεο που μου παρέδωσε ήταν συγκλονιστικό. Είχε γυριστεί σε ένα διαμέρισμα, όπου ο Χάρης Τομπούλογλου με μία ομάδα τεσσάρων νεαρών, πέραν όλων όσων ελάμβαναν χώρα περιέγραφε και τις… ιδιαιτερότητες συγκεκριμένων σημαντικών πολιτικών ανδρών της χώρας.

Έπεσαν επάνω μου οι πάντες όταν κατάλαβαν ότι επρόκειτο να το δημοσιοποιήσω και αφού κορυφώθηκαν οι αντιδράσεις, ο αείμνηστος Μιλτιάδης Έβερτ, με προέτρεψε δημόσια αντί να το παρουσιάσω στην εκπομπή μου να το παραδώσω στην δικαιοσύνη, όπως κι έγινε. Η συνέχεια ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη για τα ειωθότα εκείνης της εποχής. Το βίντεο εξαφανίστηκε, ο κ. Τομπούλογλου επανήλθε στο προσκήνιο και ο Κώστας Καραμανλής βγήκε να τον στηρίξει με δημόσια δήλωση, επικαλούμενος τον απαιτούμενο σεβασμό στην ιδιωτική ζωή… των αθώων πολιτών.

Σήμερα ο κύριος αυτός συνελήφθη για μίζα 25.000 ευρώ που απαίτησε, από ιδιωτική εταιρεία, ως πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων. Φανταστείτε, μετά τις αθλιότητες που περιέγραφαν οι γονείς και το περιεχόμενο του βίντεο που κατέληξε στα χέρια των δικαστών, ο Τομπούλογλου τοποθετήθηκε ως Πρόεδρος στο… Νοσοκομείο Παίδων.

Υποψιάζομαι ότι ο Κώστας Καραμανλής, από τη Βόρεια Ιταλία όπου βρίσκεται για χειμερινές διακοπές, δεν έχει καμία όρεξη να θυμηθεί τα παλιά και να κάνει κάποια δήλωση.

Να τους χαιρόμαστε…

Διαβάστε επίσης:
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του νοσοκομείου συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία απαιτούσε εκβιαστικά για τη σύναψη σύμβασης που είχε συνάψει το νοσηλευτικό ίδρυμα η ιδιωτική εταιρεία «Next Com Media».

Η εταιρεία είχε κερδίσει τον διαγωνισμό για την προβολή του νοσοκομείου. Ο κ. Τομπούλογλου απαίτησε το ποσό των 30.000 ευρώ το οποίο μετά από υποδείξεις της αστυνομίας, στο πλαίσιο της εικονικής διαπραγμάτευσης, έγινε 25.000, προκειμένου να μην κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία.

Ο κ. Τομπούλογλου είναι παλιός γνώριμος της Ζούγκλας, καθώς στις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου είχαν παρουσιαστεί καταγγελίες-φωτιά για σοβαρή υπόθεση που είχε ως αποτέλεσμα να στερηθεί το χρίσμα του υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ το 2000.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Συνελήφθησαν, σήμερα (24-12-2013) το μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 54χρονος ημεδαπός, Πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και 40χρονος ημεδαπός συνεργός του, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία και της παθητικής δωροδοκίας.

Προηγήθηκε καταγγελία επιχειρηματία, Προέδρου διαφημιστικής εταιρείας, σύμφωνα με την οποία ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα, για να μην κηρύξει έκπτωτη τη συγκεκριμένη εταιρεία από το πρόγραμμα «Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή», συνολικού ύψους 190.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα είχε ανατεθεί στην εταιρεία, από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», μετά τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και σε συνδυασμό με την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, προέκυψε ότι πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις – επικοινωνίες μεταξύ των εμπλεκομένων την τελευταία εβδομάδα.

Στις προπαρασκευαστικές αυτές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις συμμετείχαν, τρίτο άτομο (ενδιάμεσος) που λειτουργούσε ως εκπρόσωπος του Προέδρου της διαφημιστικής εταιρείας και ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου, ενώ τελικά συμφωνήθηκε να καταβληθεί το χρηματικό πόσο των 25.000 ευρώ.

Την 14.00 ώρα σήμερα, σε προκαθορισμένη συνάντηση στην Αθήνα, παραδόθηκε στον Πρόεδρο του Νοσοκομείου, από το άτομο που λειτουργούσε ως ενδιάμεσος, το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου παρέδωσε τα χρήματα στον 40χρονο ημεδαπό – συνεργό του, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν και οι δυο από τους αστυνομικούς, που επιτηρούσαν την ευρύτερη περιοχή.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 40χρονου ημεδαπού βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Οι δράστες με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα προσαχθούν αύριο (25-12-2013) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

Ενασχόληση με τα κοινά
Ο Χάρης Τομπούλογλου ήταν πολιτευτής της ΝΔ. Στις δημοτικές εκλογές του 1986, του 1990 και του 1998 εξελέγη πρώτος δημοτικός σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας, ενώ στις δημοτικές εκλογές του 1994 ήταν υποψήφιος δήμαρχος στη Νέα Χαλκηδόνα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 45% την πρώτη και 48,5% τη δεύτερη Κυριακή.

Στις βουλευτικές εκλογές του 1996 και του 2004, ως υποψήφιος βουλευτής της Β΄ Αθηνών, συγκέντρωσε σημαντικό αριθμό ψήφων, 26.000 και 27.000 αντίστοιχα, ενώ στους Δήμους Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας αναδείχθηκε πρώτος.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.