Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΟΝΤΕΡΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ «17Ν» (ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΚΕΛΕΙΟ 4)

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2000, στις 07.45 το πρωί, δολοφονείται ο βρετανός στρατιωτικός ακόλουθος Στήβεν Σόντερς στη λεωφόρο Κηφισιάς, στο ύψος της Φιλοθέης.
Ο Στήβεν Σόντερς  ήταν το τελευταίο θύμα της 17 Νοέμβρη. Δύο άτομα πλησίασαν πάνω σε δίκυκλο τύπου βέσπα και αφού προσέγγισαν το σταματημένο σε φανάρι αυτοκίνητο (στο ύψος του Νοσοκομείου Υγεία) πυροβόλησαν με ένα  αυτόματο όπλο τύπου G3.
Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, τονίζοντας ότι προχώρησε στο χτύπημα, αυτό, λόγω του ρόλου του βρετανού στρατιωτικού στο Κόσοβο, καθώς και λόγω της αγγλικής πολιτικής κατά την «επέμβαση» του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία το 1999
Μάρτιος 2001
Στην επικαιρότητα συντηρεί η Βρετανία το θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Το BBC 2 προβάλλει εκπομπή για την τρομοκρατία στην Ελλάδα, με άξονα τη δραστηριότητα της 17Νοέμβρη και αιχμή τη δολοφονία του ταξίαρχου Στίβεν Σόντερς.
Εντύπωση προκαλεί η δήλωση του πρώην διευθυντή της CIA, Τζέιμς Γούλσεϊ, ο οποίος τονίζει ότι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την τρομοκρατία έχουν καταφέρει να περιορίσουν τη δραστηριότητα των τρομοκρατικών οργανώσεων. «Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει κάνει ούτε το παραμικρό βήμα προόδου στον τομέα της τρομοκρατίας» συμπληρώνει ο Γούλσεϊ, αμφισβητώντας ανοιχτά την αφοσίωση της ελληνικής κυβέρνησης στην απονομή δικαιοσύνης. ...
Η εκπομπή κλείνει με την επισήμανση ότι η ελληνική κυβέρνηση δείχνει στο πρόσφατο διάστημα να δραστηριοποιείται στο θέμα της εξάρθρωσης της οργάνωσης – φάντασμα 17Ν, όμως «έχουν περάσει εννέα μήνες από τη δολοφονία του Στίβεν Σόντερς και δεν έχει γίνει ακόμη κάποια σύλληψη ούτε έχει εμφανιστεί κάποιος μάρτυρας που να γνωρίζει κάτι σχετικό.
Ωστόσο οι φήμες τον Μάιο του 2001 ήθελαν την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη» να είναι θέμα χρόνου. Kάποιοι μάλιστα δεν δίσταζαν να την τοποθετήσουν και χρονικά.
Εκείνη την περίοδο ένα αρκετά έντονο κλίμα αισιοδοξίας επικρατούσε για το θέμα στα κεντρικά γραφεία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, της περίφημης Σκότλαντ Γιαρντ. Η επιχείρηση «Digest» έχει ολοκληρωθεί και ο σχετικός φάκελος παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές. Τι ήταν όμως η επιχείρηση «Digest»; Η μετάφραση της λέξεως στα ελληνικά (σημαίνει πανδέκτης), δίνει μια πρώτη εικόνα.
Το 2001 επίσης , έφθασε στην Αθήνα ο κορυφαίος «κυνηγός τρομοκρατών» του FBI, Ρόμπερτ Κλίφορντ, επίσημα διαπιστευμένος με την ιδιότητα του Διευθυντή Νομικών Υποθέσεων της Πρεσβείας των ΗΠΑ. Άνθρωπος με αριστοκρατικό ταμπεραμέντο και με ιδιαίτερα καλό χαρακτήρα. Η τοποθέτηση του «αστέρα του FBI» στην Αθήνα ήταν τυχαία;
Στα τέλη του Ιουνίου του 2002 μετά τον βαρύ τραυματισμό του μέλους της οργάνωσης Σάββα Ξηρού, από την όλο τυχαία πρόωρη έκρηξη μιας βόμβας που τοποθετούσε στα εκδοτήρια ακτοπλοϊκής εταιρίας στον Πειραιά, και η σύλληψη του από το Λιμενικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία κατάφερε να ανακαλύψει το οπλοστάσιο και να συλλάβει τα περισσότερα από τα μέλη της οργάνωσης.
Μετά από την έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού στα χέρια του Σάββα Ξηρού, ο Χριστόδουλος Ξηρός ήταν ο πρώτος που συνελήφθη για συμμετοχή στην οργάνωση.
Η προσαγωγή του έγινε από τον Ευαγγελισμό, όπου βρισκόταν προκειμένου να επισκεφθεί τον τραυματία αδελφό του, για τον οποίο έως εκείνη τη στιγμή υποστήριζε ότι είχε πέσει θύμα πλεκτάνης. Ομολόγησε τη συμμετοχή του στις 17 Ιουλίου του 2002. Στις καταθέσεις του φέρεται πως  περιέγραψε με λεπτομέρειες τον τρόπο δράσης της 17Ν, «έδωσε»  μέλη της οργάνωσης που γνώριζε και παραδέχθηκε ότι έλαβε μέρος σε σειρά επιθέσεων.
Ο “Μανώλης” της 17Ν κατηγορήθηκε για 33 ενέργειες που διέπραξε ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης. Καταδικάστηκε σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην 17Ν.
Να τονίσουμε ότι το 2006 ο ειδικός εισηγητής του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Κλαούντιο Φάβα συγκεντρώνοντας στοιχεία κυρίως από το Eurocontrol που αφορούσαν την Ελλάδα, αποκάλυψε ότι από το 2001 μέχρι το 2005 είχαν πραγματοποιηθεί 108 πτήσεις στην Ελλάδα και από εκεί στο εξωτερικό με κρατούμενους των Αμερικανών. Ο Κλαούντιο Φάβα σημείωνε στην έκθεσή του ότι πρόκειται για πτήσεις που μετέφεραν παράνομα απαχθέντες υπόπτους για τρομοκρατική δράση. Η Ελλάδα άρχισε να χρησιμοποιείται από τη CIA για τις πτήσεις αυτές λίγο πριν από την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη» το 2002 και κυρίως κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Να θυμίσουμε τέλος πως η αντιτρομοκρατική συμφωνία που υπέγραψε τον Σεπτέμβριο του 2000 στην Ουάσιγκτον ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης  Χρυσοχοΐδης με αξιωματούχους των ΗΠΑ νομιμοποιούσε την παρουσία αμερικανών πρακτόρων στην Ελλάδα.

Δείτε το βίντεο από το ΜΑΚΕΛΕΙΟ 4 που προβλήθηκε από τη συχνότητα του ΖΟΟΜ:



==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.