Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ Ως 31 Ιανουαρίου οι δηλώσεις για τη σωτηρία της πρώτης κατοικίας - Θα βοηθήσετε κάποιον συνάνθρωπο σας να μη χάσει το σπίτι του;

Σχετικό: Δελτίο Τύπου.Σχέδιο Νόμου για τους Πλειστηριασμούς
Με τον Ν.4224/2013 ρυθμίστηκε η απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι 31/12/2014. Οι προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος είναι εξαιρετικά αυστηρές και οι προθεσμίες πολύ σύντομες (λ.χ. μέχρι 31 Ιανουαρίου 2014 πρέπει να στείλετε υπεύθυνη δήλωση στις τράπεζες με συγκεκριμένο περιεχόμενο αλλιώς χάνετε την προστασία του νόμου). Εντούτοις η δημοσιότητα που έχει δοθεί στο ζήτημα είναι μηδενική σε βαθμό εγκλήματος, με βέβαιο αποτέλεσμα χιλιάδες δανειολήπτες να απολέσουν την προστασία και το σπίτι τους να βγει στον πλειστηριασμό.

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά η προστασία των δανειοληπτών αφέθηκε στην εγρήγορση, την φιλοτιμία και τον επαγγελματισμό τρίτων και όχι του ελληνικού κράτους. Το γραφείο μας, με αίσθηση ευθύνης, σπεύδει να ενημερώσει τους πελάτες του αλλά και κάθε έλληνα πολίτη προκειμένου να προστατεύσουν τα σπίτια τους και την περιουσία τους. Παρακαλούμε να βοηθήσετε διαδίδοντας με όποιο μέσο διαθέτετε την παρούσα ανακοίνωση. Θα βοηθήσετε κάποιον συνάνθρωπο σας να μη χάσει το σπίτι του:

Περιθώριο έως τις 31 Ιανουαρίου 2014 έχουν οι δανειολήπτες που θέλουν να ενταχθούν στη ρύθμιση ώστε να μπορέσουν να προστατεύσουν την κύρια κατοικία τους, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νέος νόμος για την αναστολή των πλειστηριασμών.

Σύμφωνα με τον ν. 4224/2013 (ΦΕΚ 288/31.12.2013), από 01/01/2014 και μέχρι 31/12/2014 απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί μόνο στην κύρια κατοικία, όπως αυτή έχει δηλωθεί στην τελευταία δήλωση φόρου εισοδήματος. Η προστασία υπάρχει εφόσον το ακίνητο έχει αντικειμενική αξία κάτω από 200.000 ευρώ, η συνολική κινητή και ακίνητη περιουσία έχει αξία κάτω από 270.000 ευρώ, το καθαρό οικογενειακό εισόδημα είναι κάτω από 35.000 ευρώ και εφόσον πραγματοποιούνται ορισμένες ελάχιστες καταβολές σε όλους τους δανειστές.
Ο οφειλέτης πρέπει να καταθέσει υπεύθυνη δήλωση ότι πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις σε κάθε δανειστή του μέχρι 31/01/2014 ή εντός δύο μηνών από την επίδοση διαταγής πληρωμής με επιταγή προς εκτέλεση. Αν δεν κατατεθεί στις ως άνω προθεσμίες δεν ισχύει η αναστολή του πλειστηριασμού για τον οφειλέτη και τη συγκεκριμένη οφειλή.
Στην υπεύθυνη δήλωση πρέπει να περιγράφονται αναλυτικά όλα τα προσωπικά, οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη βάσει των προϋποθέσεων που προβλέπει ο νόμος για την αναστολή πλειστηριασμών κύριας κατοικίας, καθώς και η αναλυτική κίνηση των λογαριασμών του που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ τους τελευταίους 24 μήνες πριν την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης.
Οι δανειολήπτες που έχουν καταθέσει αίτηση στο ειρηνοδικείο με βάση τον νόμο Κατσέλη (Ν.3869/2010) δεν χρειάζεται να κάνουν χρήση του νέου νόμου για να προστατεύσουν την κύρια κατοικία τους.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.