Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Όταν κατασχέσουν το σπίτι του γείτονα και δεν αντιδράσεις, μην περιμένεις βοήθεια όταν κατασχέσουν το δικό σου! Ουδείς υπεράνω των κατασχέσεων»»


Χρόνια Πολλά Καλή Χρονιά το 2014!

Δρ Κουτσούκος... 

Τα κόκκινα δάνεια έχουν πληρωθεί από τα 214 δις που πήραν οι τράπεζες από το ΔΝΤ και την τρόικα!
Αλλά τα κοράκια θέλουν να πιουν το αίμα του κοσμάκη, αφού κάθεται και του το πίνουν!
Μόνο μια νέα Σεισάχθεια θα σώσει τους δανειολήπτες για πάντα, χωρίς να μεταβιβάζεται το δήθεν χρέος και στα παιδιά τους, όπως γινόταν στον Μεσαίωνα. Οι τραπεζίτες ευθύνονται για την δολοφονία 5.000 δανειοληπτών.

Μην αυτοκτονείτε, γκρεμίστε τους από την εξουσία.

Οι «πονηροί», οι δήθεν οσφυοκάμπτες», οι ρουφιάνοι» και οι προδότες της πατρίδας τους πρώτοι θα χάσουν τα σπίτια τους! Η νέα τραπεζο-δικτατορία ΔΕΝ τους χρειάζεται πλέον!
Θα κατασχεθούν και τα σπίτια Δικαστών, Εισαγγελέων, πολιτικών, στρατηγών, αστυνομικών, και δεν θα το πιστεύουν και οι ίδιοι! Όλοι αυτοί θα αντικατασταθούν αμέσως μετά την εδραίωση της φεουδο-τραπεζο-δικτατορίας, που οι ίδιοι την βοήθησαν να ανέβει!
Αγρότης από το Lovech της Βουλγαρίας έκανε την κατάσχεση αδύνατη!
Καμία κατάσχεση το 2014 από τους ληστρικούς τραπεζίτες και τα τσιρἀκια τους!
Την προηγούμενη εβδομάδα είχε πάει μαζί με την οικογένεια του στον διευθυντή της τράπεζας εκλιπαρώντας να μην πετάξει αυτόν και τα παιδιά του στον δρόμο.
Ο διευθυντής ήταν ανένδοτος. “Δεν μπορούμε να κάνουμε εξαιρέσεις… Έχετε μία εβδομάδα να παραδώσετε το σπίτι στην τράπεζα!”... Τότε ο… αγρότης από το Lovech της Βουλγαρίας έκανε το αμίμητο: Κατεδάφισε το σπίτι του, φόρτωσε τα μπάζα και το “παρέδωσε” στην τράπεζα! Στα κεντρικά της γραφεία στο Teteven όπου είχε υπογραφεί η υποθήκη.
Λεπτομέρεια; Το οικόπεδο που βρισκόταν το σπίτι δεν ήταν υποθηκευμένο…
Είναι και αυτό μία αντίδραση. Δυστυχώς δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε περίπτωση διαμερίσματος.
-Κάρτες και καταναλωτικά «όλα σε ένα» για μικρότερες καταβολές και μείωση επιτοκίου -Στόχος να ξεμπλοκάρει η αγορά.
Πακέτο ρυθμίσεων προκειμένου να ενισχύσουν τη ρευστότητά τους αλλά και να δώσουν «ανάσα» στους δανειολήπτες επεξεργάζονται οι τράπεζες.
Οι μη εξυπηρετούμενες οφειλές ξεπερνούν πλέον τα 68 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα ο τραπεζικός κλάδος να αναζητά εναγωνίως λύσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες έχουν στα σκαριά πακέτο μέτρων και ρυθμίσεων για τα “κόκκινα” δάνεια, υπό την απειλή μιας συνολικής κατάρρευσης της καταναλωτικής πίστης και με δεδομένη την αδυναμία των περισσοτέρων δανειοληπτών να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους – αφού ήδη βομβαρδίζονται καθημερινά με νέους φόρους και τέλη – οι τράπεζες έχουν καταλήξει σε ένα πακέτο ρυθμίσεων με διπλό στόχο: και να δώσουν “ανάσα” στους δανειολήπτες, αλλά και να διασφαλίσουν όσες περισσότερα μπορούν από τις βεβαιωμένες οφειλές των πελατών τους που προσώρας δεν εισπράττουν!
Σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα, μεταξύ των ρυθμίσεων που προωθούν οι τράπεζες περιλαμβάνεται ακόμη και το “πάγωμα” την καταβολής των δόσεων για τους οικονομικά αδύναμους, ενώ παράλληλα προωθούνται πακέτα με τα οποία θα επιμηκύνεται η αποπληρωμή του δανείου ώστε να μειωθεί η μηνιαία δόση.
Μια ακόμη λύση είναι η μείωση της δόσης στο ύψος ενός μέσου ενοικίου, ανάλογα με το σπίτι για το οποίο πήρε κάποιος στεγαστικό δάνειο.
Προωθούνται επίσης λύσεις που περιλαμβάνουν πάγωμα των δόσεων με πληρωμή μόνο των τόκων για διάστημα 3 ετών.
Τέλος θα δοθεί στους δανειολήπτες η δυνατότητα να συγκεντρώσουν το σύνολο των οφειλών τους από στεγαστικά, καταναλωτικά και κάρτες σε ένα δάνειο, με ταυτόχρονη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, ενώ θα γίνεται και ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών με πιο ευνοϊκούς όρους.

Το πολυετές «πάγωμα» των δόσεων σε ό,τι αφορά το κεφάλαιο, η μηνιαία καταβολή ενός εξαιρετικά χαμηλού ποσού (ίσου με το ενοίκιο που θα πλήρωνε ο δανειολήπτης), αλλά και η επιμήκυνση του συνολικού χρόνου αποπληρωμής πάνω από τα 35 χρόνια (χωρίς να αποκλείεται να ανέλθει ακόμη και στα 55 έτη) θα είναι οι τρεις πυλώνες, επί των οποίων θα επιχειρηθεί από 1ης Ιανουαρίου 2014 η ρύθμιση εκατοντάδων χιλιάδων «κόκκινων» δανείων, που αποτελούν βραδυφλεγή βόμβα για χιλιάδες νοικοκυριά, αλλά και για τις εμπορικές τράπεζες της χώρας.

Υπάρχει ελπίδα. Αντισταθείτε!
Κουτσούκος Αναστάσιος
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Σορβόννης
Πρόεδρος Ελληνοδιεθνής ΜΚΟ
Πολιτευτής
Κολοκοτρώνη 7 Πεύκη, 15121 Αθήνα
Τηλ. 6936369717


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.