Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα δεν πρέπει να επιστρέψουν -τώρα- στην Ελλάδα… Πλασιέ της τρόικας ο Νίκος Ευαγγελάτος;

Σχετικό: Νέο χτύπημα Φάρατζ: Υποκριτής ο Σαμαράς... επιστρέψτε στη Δραχμή! Τότε_θα_έρθω για διακοπές στη χώρα σας! [Δείτε και τα δικά μας σχόλια για την κίτρινη δημοσιογράφια της ελεείνης σχολής Ευαγγελάτου]
Από το "PRESS-GR"
Σημειώνει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://www.nikosklitsikas.gr/

Το περιοδικό Time, στην πρόσφατη έκδοσή του προτείνει την ιδιωτικοποίηση Αρχαιολογικών Μνημείων της πατρίδας μας για να «σωθούν» και επικαλείται εκ νέου τις απόψεις του αμερικανού καθηγητή Stephen Miller.
Επιπροσθέτως, ας θυμηθούμε ότι τον Οκτώβρη του 2012, σε εκδήλωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών στη Νέα Υόρκη για παρουσίαση «επενδυτικών προτάσεων» (road show) που διοργάνωσε από Αμερικάνικη εταιρεία παρουσιάστηκε «επενδυτική πρόταση» για τους Αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής, από την Ακρόπολη ως το Λαύριο, ώστε να «μετατραπούν σε μια αρχαιοπρεπή Disneyland».
Λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία του περιοδικού Time, ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Νίκος Ευαγγελάτος, έθεσε το ζήτημα επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στον φιλέλληνα -με όλη τη σημασία της λέξης και του περιεχομένου της- στον άγγλο ευρωβουλευτή Nigel Farage.
Να υποθέσουμε ότι...
ήταν σύμπτωση;
Ο κ. Ευαγγελάτος, με αφορμή την τοποθέτηση του Άγγλου ευρωβουλευτή Nigel Farage, για τον κ. Σαμαρά ως προεδρεύοντος της ΕΕ, ανέλαβε σημαντικό ρόλο για την υποβάθμιση και δυσφήμιση του Nigel Farage, που όμως έκανε περήφανους τους έλληνες πολίτες. Ο κ. Ευαγγελάτος είναι ένας έξυπνος άνθρωπος. Όμως, όταν έλαβε συνέντευξη από τον Farage, λειτούργησε ως υπάλληλος του Μαξίμου και των διεθνών τοκογλύφων (τους ονομάζουν «δανειστές»).
Για να φέρει σε δύσκολη θέση τον Farage, έτσι νόμισε, χρησιμοποίησε ψέματα!
Δεν γνωρίζει ο κ. Ευαγγελάτος ότι έλεγε ψέματα όταν τόνιζε -πολλές φορές κι αδιάκοπα- ότι ο ελληνικός λαός γνώριζε τα δεινά που τον αναμένουν όταν ψήφιζε τον κ. Σαμαρά, που σαφώς τα διατύπωνε στο πρόγραμμά του και συνεπώς ο Farage είναι «άσχετος»…
Ο κ. Σαμαράς αυτά τόνιζε στον ελληνικό λαό κ. Ευαγγελάτο;
Ο κ. Ευαγγελάτος τόνιζε -και σ’ αυτό το θέμα πολλές φορές κι αδιάκοπα- πως γνωρίζει πολύ καλά τι υπομένει ο ελληνικός λαός!
Δηλαδή, ο «δημοσιογράφος» που προσπαθεί να φέρει σε δύσκολη θέση έναν φιλέλληνα, απολύθηκε, είναι άνεργος, έκλεισε το Δημόσιο σχολείο του παιδιού του, είναι ανασφάλιστος, τα παιδιά του λιποθυμούν από πείνα στα σχολεία τους, δεν μπορεί ν’ αγοράσει πετρέλαιο για να ζεστάνει την οικογένειά του, ανάβει μαγκάλι τα κρύα βράδια του χειμώνα, έφυγε μετανάστης στα σκλαβοπάζαρα της δύσης, δεν έχει ν’ αγοράσει φάρμακα, δεν έχει πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δεν μπορεί να πληρώσει την εφορία κι αναμένει πλειστηριασμό του σπιτιού του για χρέη στην εφορία; κ.ο.κ.…
Όμως, ο κ. Ευαγγελάτος προχώρησε περισσότερο την επίθεσή του εναντίον του Farage, με «ξεκάρφωτη» ερώτηση για τη θέση του απέναντι στην επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Ο άγγλος ευρωβουλευτής κι επαναλαμβάνουμε φιλέλληνας, έδωσε σαφή απάντηση… αποκτήστε εθνική κυριαρχία και βλέπουμε.
Που στόχευε ο κ. Ευαγγελάτος μ’ αυτή του την ερώτηση;
Μήπως στην απαξίωση του Farage, την εμφάνισή του ως πατριώτη κι υπερασπιστή του αιτήματος της Μελίνας ή ως συνήγορος του κ. Σαμαρά και της μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;
Ήταν σύμπτωση η ερώτηση του κ. Ευαγγελάτου με την "συζήτηση" που άνοιξε για ιδιωτικοποίηση των Αρχαιοτήτων μας, άστοχη ή με ξεκάθαρο στόχο, αφού γνωρίζουν οι πάντες ότι η πατρίδα μας είναι υποθηκευμένη στους διεθνείς τοκογλύφους, που ονομάζουν τρόικα;
Δεν γνωρίζει ο έγκριτος δημοσιογράφος πως αν οι χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι της τρόικας δεν συναινέσουν σε οποιαδήποτε απόφαση θέλει να λάβει η «ελληνική» κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, δεν μπορεί να ληφθεί;
Δεν γνωρίζει ο έγκριτος δημοσιογράφος πως η Δημόσια περιουσία ξεπουλιέται με βάση τα επαίσχυντα μνημόνια των «ελληνικών» κυβερνήσεων;
Δεν νομίζουμε…
Ο "δημοσιογράφος" Ευαγγελάτος φιλούσε ως Ιούδας και δεν στόχευε με την συνέντευξη αυτή το ελληνικό κοινό. Αυτό είναι σίγουρο, διότι δεν θα υπέπιπτε σε γελοία επιχειρήματα, σε καταφανή ψέματα.
Ελπίζοντας ότι -αν δεν εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία, ουσιαστικά κι ίσως χωρίς τη θέλησή του ως πλασιέ των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην τρόικα-, θα κατανοήσει το σφάλμα του και θα ζητήσει συγνώμη από τους τηλεθεατές του, επισημαίνουμε δύο ζητήματα:
1. Την ανακοίνωση του αρμόδιου επιστημονικού σωματείου της πατρίδας μας, του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία της χώρας μας ανήκουν σε όλο το κοινωνικό σύνολο. Η προστασία, η ανάδειξη και η διαχείρισή τους είναι υποχρέωση του κράτους μέσω της καθ' ύλην αρμόδιας Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, όπως αποτυπώνεται στο Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας μας. Αποτελούν φορείς της ιστορικής μνήμης και συνείδησης. Δεν αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης με όποιους “επενδυτές”, δεν αποτελούν αντικείμενα για ιδιωτικοποίηση, ούτε πεδίο κερδοφορίας για κανέναν ιδιώτη»
2. Σήμερα η επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα θα είχε τραγική κατάληξη. Η ψυχή μας, όπως έλεγε η Μελίνα κι ο Ανδρέας Παπανδρέου, θα "θυσιαζόταν" στο βωμό της αποικίας χρέους-Ελλάδας, από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Θύματα όπως τα Νοσοκομεία μας, τα Σχολεία μας, οι συντάξεις μας, οι μισθοί μας, οι Δημόσιες Υπηρεσίες που ξεπουλιούνται, οι Μαρίνες που πουλήθηκαν στους Τούρκους, το Εθνικό Σύστημα Υγεία που πουλάνε στους Γερμανούς… Θύματα της συντελούμενης Γενοκτονίας! Η πατριωτική θέση για τα Μάρμαρα σήμερα, είναι: Ο αγώνας για την επιστροφή όλων των κλεμμένων αρχαιοτήτων μόνον όταν η πατρίδα μας αποκτήσει εθνική κυριαρχία και Ελληνική κυβέρνηση!
Ας θυμηθούμε τις θέσεις και τη δράση του αντιδικτατορικού κινήματος στη διάρκεια της στρατιωτικής κατοχής της πατρίδας μας από την αμερικανοκίνητη χούντα και ειδικότερα του Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος - ΠΑΚ του λαϊκού ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου, αναφορικά με την προσπάθεια της χούντας να αυξήσει τον Τουρισμό στην πατρίδα μας.
Η διεθνής καμπάνια να μην έρχονται τουρίστες στην Ελλάδα ήταν εθνική και πατριωτική στάση. Σήμερα, η ανυπακοή στις εντολές τις τρόικας και της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου είναι πράξη εθνική και πατριωτική και ή μη επιστροφή των Μαρμάρων -τώρα- ίσως τα διασώσει από ξεπούλημα των αρπακτικών κυβερνητών με τα μιζωμένα κόμματά τους!


Αντιδικτατορική αφίσα: «ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ! Μην επισκέπτεστε την Ελλάδα των συνταγματαρχών.
Σήμερα η επίσκεψη στη Ελλάδα σημαίνει:
πολιτική συναίνεση και οικονομική βοήθεια στην στρατιωτικοφασιστική δικτατορία
βοήθεια στους έλληνες φασίστες και το δολοφονικό τους έργο εναντίον του ελληνικού λαού
»


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.