Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

[ακίνητα, φόρος ακινήτων] Βρείτε το ακριβές ποσό του φόρου για κάθε διαμέρισμα, μονοκατοικία, γραφείο ή κατάστημα - Υπολογίστε το νέο φόρο ακινήτων για όλα τα κτίσματα



Μειωμένες φορολογικές επιβαρύνσεις κατά 4,4% έως 22% για τη συντριπτική πλειοψηφία των φορολογουμένων που κατέχουν κτίσματα αναμένεται να προκύψουν από το νέο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων.
Το νέο σύστημα φορολόγησης επιφυλάσσει φοροελαφρύνσεις, ακόμη και για τους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας, συνολικής αξίας υψηλότερης των 300.000ευρώ, στην οποία περιλαμβάνονται κτίσματα εντός ή εκτός σχεδίου. Αιτία για την εξέλιξη αυτή θα είναι το γεγονός ότι ο "κύριος" Ενιαίος Φόρος θα είναι χαμηλότερος από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (που επιβάλλεται σήμερα στα κτίσματα μέσω ΔΕΗ), ενώ καί ο "συμπληρωματικός" Ενιαίος Φόρος, που θα επιβληθεί με τη μορφή ενός νέου ΦΑΠ θα έχει αφορολόγητο όριο αυξημένο από τις 200.000 στις 300.000 ευρώ και συντελεστές μειωμένους σε σύγκριση με τον ισχύοντα σήμερα ΦΑΠ.

Υπολογίστε τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων για κτίσματα (διαμερίσματα, κατοικίες, γραφεία, καταστήματα)

Εισάγετε στον οδηγό που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας τα στοιχεία για κάθε είδους κτίσμα (τετραγωνικά κύριων και βοηθητικών χώρων, τιμή ζώνης, ηλικία του κτιρίου, όροφο και προσόψεις) και υπολογίστε με ακρίβεια το ποσό του κύριου φόρου ακινήτων.
Ο νέος Ενιαίος Φόρος ισχύει για όλα τα ακίνητα (κτίσματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια κ.λπ.) που κατέχει ο φορολογούμενος την 1η-1-2014.
Σημείωση: Προβλέπεται μείωση φόρου 60% μόνο για ημιτελή κτίσματα που δεν έχουν ηλεκτροδοτηθεί. Όχι στα αποπερατωμένα που είχαν ηλεκτροδοτηθεί αλλά για κάποιο λόγο διεκόπη η ηλεκτροδότηση.
Για το 2011, 2012 και 2013 ίσχυσε ο "παλιός" Φόρος Ακίνητης Περιουσίας τον οποίο μπορείτε να υπολογίσετε κάνοντας κλικ εδώ.
(Για να υπολογίσετε το φόρο για ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ κάντε κλικ εδώ)
(Για να υπολογίσετε το ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟ κάντε κλικ εδώ)

Υπολογίστε τον Κύριο Φόρο Ακινήτων (1/8)




==========================

 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.