Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Γιατί η απόφαση του ΣτΕ φέρνει σε δύσκολη θέση την στρατιωτική ηγεσία; - Γιατί όταν γίνουν και αυτοί γήινοι συνταξιούχοι και πάψει η λάμψη των χρυσοποίκιλτων στολών θα συνειδητοποιησουν ότι και οι άλλοι απόστρατοι, Μήπως τυχαία νομίζω;


Αντί προλόγου: Κάποτε ο Απχος Λάμπρος Πρωτόπαπας, ο περίφημος έλληνας στρατηγός Τζωρτζ Σμιθ Πάττον ή Λάρρυ, σε έκτακτη επιθεώρηση του στρατιωτικού προσωπικού στην Ανδραβίδα είπε κάτι που προξένησε κατάπληξη στους συγκεντρωμένους:
"όλοι οι θνητοί πεθαίνουν μια φορά οι στρατηγοί πεθαίνουν δύο".
Για τους γνωρίζοντες, ο πρώτος του θάνατος έγινε στον 8ο όροφο του 251ΓΝΑ όταν σε ένα βράδυ τον αποστράτευσαν!!!
Επειδή όμως μιλάμε για πρόλογο, ενδεικτικά τα παρακάτω δηκτικά:
Γιατί οι ανώτατοι και μερικοί ανώτεροι αξ/κοί βρίσκουν, αμέσως με την αποστρατεία τους, νέα εργασία; (σε πολυεθνικές, αντιπρόσωποι οπλικών συστημάτων, προσωπικές εταιρίες ή με άλλους μαζί, κάποιοι πιο "τυχεροί" καταλαμβάνουν κυβερνητικές θέσεις ή στον ευρύτερο δημόσιο κλπ,  
(βλέπε και άλλα σχετικά και ενδιαφέροντα σχόλια).

Νάσος


Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας φέρνει -μεταξύ άλλων- σε δύσκολη θέση και την στρατιωτική ηγεσία. Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι τον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο:

Ο Α/ΓΕΕΘΑ μαζί με τον Ειδικό Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ Αντώνη Οικονόμου συμμετείχαν σε αρκετές συσκέψεις του υπουργείου Οικονομικών με τον Χρήστο Σταϊκούρα. Σε καμία απ΄ αυτές δεν καταγράφηκε η παραμικρή διαφωνία τουλάχιστον για το “δυσανάλογο και δυσβάσταχτο” των περικοπών που το οικονομικό επιτελείο επέβαλλε αλόγιστα.

Αυτό που το Συμβούλιο της Επικρατείας κατανόησε δηλαδή αμέσως δεν είχε γίνει αντιληπτό από τους συμμετέχοντες στις συγκέψεις με τον κ.Σταϊκούρα;

Η απορία δεν είναι δική μας μόνο. Μεταφέρουμε την απορία πολλών αξιωματικών οι οποίοι δεν ξεχνούν και το ευχαριστήριο twitter του Α/ΓΕΕΘΑ προς τον κ.Σταϊκούρα για την αυτονόητη καταβολή επιδόματος.

Διαβάστε ακόμη:
Τι σημαίνει η διαρροή της απόφασης του ΣτΕ για τις περικοπές των στρατιωτικών

Σ.τ.Ε: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις μισθών στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.