Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Τουρκία: Εκκαθαρίσεις στη δικαιοσύνη

Το μέτωπο που άνοιξε ο Ταγίπ Ερντογάν με την δικαιοσύνη μετά την έρευνα για τις υποθέσεις διαφθοράς, δεν κλείνει. Η κυβέρνηση προχώρησε σε εκκαθαρίσεις στο δικαστικό σώμα.

Είκοσι εισαγγελείς μετατέθηκαν, μεταξύ των οποίων και ο Μουαμάρ Ακάς, που είχε διατάξει τις συλλήψεις δεκάδων ατόμων στις 25 Δεκεμβρίου.

Η απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων, μόλις μια ημέρα μετά τον διορισμό νέων μελών, προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις.

Το δεύτερο κύμα συλλήψεων που περιελαμβάνε και τον Μπιλάλ Ερντογάν, γιο του Τούρκου πρωθυπουργού, δεν πραγματοποιήθηκε. Αιτία η άρνηση της αστυνομίας να εκτελέσει τα εντάλματα. Μετά την απομάκρυνση του εισαγγελέα ήρθησαν και οι εντολές για τις συλλήψεις. ...

Μπορεί η κεμαλική αντιπολίτευση να απέρριψε τα σχέδια για συνταγματική αλλαγή σε ό,τι αφορά τη σχέση δικαστικής και εκτελεστικής εξουσίας, η κυβέρνηση όμως δεν έχασε χρόνο και προχώρησε στις μεταθέσεις των εισαγγελέων που δεν της ήταν αρεστοί. (euronews)

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.