Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Pimco - Η Ελλάδα δεν θα βγει στις αγορές το 2014, απαραίτητο ένα νέο τρίτο δάνειο

Κόντρα στις προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης, το μεγαλύτερο fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως
Η Ελλάδα δεν θα επιστρέψει στις αγορές το 2014, προειδοποιεί η Pimco, το μεγαλύτερο fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως.
Η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, επικαλείται δηλώσεις στελεχών του fund, ενώ υποστηρίζει ότι η Pimco δεν θα επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα, ενώ εκτιμά ότι είναι απαραίτητο ένα νέο τρίτο δάνειο από τους εταίρους της ευρωζώνης.
Ο διαχειριστής της Pimco, Myles Bradshaw, δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «δεν πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα αντλήσει φέτος κεφάλαια από τις αγορές».
Με βάση τα σημερινά δεδομένα, αναφέρει, ένα ελληνικό ομόλογο διάρκειας εννέα ετών θα είχε επιτόκιο 8%.
«Εάν η χώρα προχωρήσει σε μεγαλύτερο δανεισμό με αυτούς τους όρους, το συνολικό βάρος χρέους θα ήταν πολύ μεγαλύτερο από τη λήψη ενός δανείου από τον ευρωπαϊκό μηχανιμσμό ESM», υποστηρίζει ο αναλυτής.
Και προσθέτει:

«Μόνο αφού η οικονομία ανακάμψει θα μπορεί η Ελλάδα να εξετάσει έναν επιτυχή δανεισμό μεγάλης έκτασης από τις διεθνείς αγορές».
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.