Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

"The Weight of Chains" του Boris Malagurski, "ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ" όπως λέγεται και είναι και με Ελληνικούς υποτιτλούς!! - [Είναι ένα ντοκιμαντέρ το οποίο αναφέρεται στην Γιουγκοσλαβία μια πλούσια και ειρηνική χώρα και το πως έφτασε εδώ που είναι σήμερα με την “βοήθεια” των Η.Π.Α. του Ν.Α.Τ.Ο. του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε. Οι ομοιότητες με την χώρα μας είναι τεράστιες και ας μην έχει γίνει κανένας πόλεμος...]

Η ταινία - ντοκιμαντέρ, είναι γεμάτη από σπάνια πλάνα που δεν έχετε ξαναδεί , είναι μια δημιουργική από πρώτο χέρι ματιά στο γιατί η Δύση παρενέβη στη γιουγκοσλαβική σύγκρουση.
Το ντοκιμαντέρ που είναι 2 ώρες αλλά πραγματικά αξίζει να το παρακολουθήσετε!
Ένας χρήστης έγραψε…Είδα σήμερα το ντοκιμαντέρ καναδικής παραγωγής 2010 "The Weight of Chains" του Boris Malagurski.
Είναι ένα ντοκιμαντέρ το οποίο αναφέρεται στην Γιουγκοσλαβία μια πλούσια και ειρηνική χώρα και το πως έφτασε εδώ που είναι σήμερα με την “βοήθεια” των Η.Π.Α. του Ν.Α.Τ.Ο. του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε.
Οι ομοιότητες με την χώρα μας είναι τεράστιες και ας μην έχει γίνει κανένας πόλεμος (ακόμα τουλάχιστον)
Γελάτε;
Σας φαίνεται τραβηγμένο το σχόλιο του χρήστη για τον πόλεμο?Δεν θέλω να φανώ υπερβολική αλλά έτσι όπως η δημοσιογραφία κατασκευάζει ειδήσεις,τα ίδια έκανε και στην Γιογκοσλαβία, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ , έτσι ξεσήκωσαν τον κόσμο και κάνανε ότι αυτοί είχαν σχεδιάσει.Όλα ένα σχέδιο όλα για το συμφέρον κάποιων…Γιατί η Αμερική βομβάρδισε το Βελιγράδι,σταθμούς τηλεπικοινωνίας,νοσοκομεία κλπ;
Γιατί κατέστρεψαν το εργοστάσιο της JUGO;
Γιατί κατέστρεψαν τα ορυχεία, το εργοστάσιο παρασκευής τσιγάρων;
Ποιος ο ρόλος των δημοσιογράφων;
Γιατί ,γιατί γιατί…πολλές οι ομοιότητες με την κατάσταση της Ελλάδας όπου θα τις δείτε και μόνοι σας από τα πρώτα κιόλας λεπτά του ντοκιμαντέρ!
Ένα ντοκιμαντέρ που σε κρατάει να το δεις όλο,δεν θες να τελειώσει και ενώ το βλέπεις σκέφτεσαι πράγματα ταυτόχρονα.
Σκηνές που ποτέ δεν θέλησαν να μας δείξουν γιατί όπως είπαμε όλα είναι σχεδιασμένα.
Κρίση ,δάνεια ΔΝΤ κόσμος χωρίς χρήματα, χωρίς φαγητό περιμένει στην ουρά να πάρει κάτι να φάει, μαγαζιά κλείνουν και όσα μένουν ανοιχτά δεν έχουν προϊόντα γιατί δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν…
πουλήσανε σχεδόν τα πάντα, οι τράπεζες έγιναν Γερμανικές,οι τηλεπικοινωνίες το ίδιο, όλα σχεδόν ιδιωτικοποιήθηκαν..στην Κροατία που το καλοκαίρι ζει από τον τουρισμό,τα λεφτά πάνε σε Γερμανία και Αυστρία καθώς όλα τα ξενοδοχεία τους πλέον ανήκουν σε Γερμανούς και Αυστριακούς…και πολλά άλλα που υπάρχουν μέσα στο βίντεο!!



Σημ: Γεια, είμαι η Εύη μαμά 2 παιδιών και πρόσφατα μετακόμισα στο Βελιγράδι!
 Έφτιαξα αυτό το blog για να βρίσκουν πληροφορίες όσοι θα ήθελαν να επισκεφτούν την Σερβία και το Βελιγράδι, ή να μείνουν εδώ όπως εγώ.Περιγράφω την ζωή εδώ όπως εγώ την βλέπω…Ελπίζω να σας φανεί κατατοπιστικό και μπορείτε να αφήσετε σχόλιο για το οτιδήποτε σας απασχολεί και θέλετε να ρωτήσετε!!
Αν έχετε ποτέ επισκεφτεί το Βελιγράδι και την Σερβία γενικότερα,αν έχετε μείνει κάποιο διάστημα εδώ και θέλετε να μοιραστείτε την εμπειρίας,αλλά και για οποιονδήποτε άλλο λόγω στείλτε μου mail στο dejanevi@hotmal.gr και εγώ θα δημοσιοποιήσω την ιστορία σας,εμπειρία σας κλπ!!
Όσοι Έλληνες μας διαβάζετε και μένετε Σερβία ελάτε στην κλειστή μας ομάδα στο:
 FACEBOOK .. ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ πατώντας  ΕΔΩ !

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.