Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ (13/04/2014) ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)


Απών ο Τσίπρας στο παραλήρημα για το «μέλλον» των Ενόπλων Δυνάμεων, με προτάσεις και για «κομισάριο σοβιετικού τύπου» σε κάθε διοίκηση Την ουσιαστική διάλυση του Στρατού και την πλήρη... απαξίωση της αμυντικής πολιτικής της χώρας προανήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ σε χθεσινή εκδήλωση στην Αθήνα, στην οποία απέφυγε να εμφανιστεί ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας παρόλο, μάλιστα, που είχε προαναγγελθεί ότι θα την προλόγιζε.

Μέσα από μια παραληρηματική συνθηματολογία εξαγγέλθηκε η κατάλυση κάθε έννοιας πειθαρχίας και ιεραρχίας στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ οι διεθνείς οργανισμοί στους οποίους η χώρα είναι ενταγμένη βαφτίζονται «πλέγμα εξαρτήσεων και πιέσεων», κάτι που θεωρείται προοίμιο ανατροπής της θέσης της Ελλάδας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Ο διεθνισμός και η προσαρμογή του στρατεύματος στις κοινωνικές αλλαγές αναφέρθηκαν ως...

προτεραιότητες του αμυντικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον υπεύθυνο για την εξωτερική και την αμυντική πολιτική Κώστα Ήσυχο, ενώ ο βουλευτής Θεοδ. Δρίτσας μίλησε για καθεστώς στεγανών στο στράτευμα και για σχέδιο επιβολής «δημοκρατικού και κοινωνικού ελέγχου» με επιτροπές της Βουλής που θα υποκαθιστούν το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, παρεμβαίνοντας σε κάθε μικρή ή μεγάλη απόφαση, ακόμη και σε καθαρά υπηρεσιακά ζητήματα, όπως η επιλογή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Την ίδια στιγμή, έγινε προσπάθεια να δείξει το κόμμα της Αριστεράς ένα πρόσωπο συμπάθειας προς το στρατιωτικό προσωπικό.

Μίλησαν για την ανάγκη αξιοπρεπούς διαβίωσης των στρατιωτικών και τόνισαν ότι «μπορούν να κάνουν πολλά», δείχνοντας όμως την ανυπαρξία σχεδιασμού, μια και τόνισαν ότι η βελτίωση των αμοιβών των στρατιωτικών «είναι θέμα πολιτικής βούλησης και μόνο».

Νέα δομή

Ειδικότερα για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, πέρα από τον ρόλο των επιτροπών της Βουλής, προαναγγέλθηκε η δημιουργία θεσμών για την «υπέρβαση των στεγανών» και τον «δημοκρατικό και κοινωνικό έλεγχο». Αυτοί θα έχουν τη μορφή ανεξάρτητων Αρχών με δυνατότητα πρόσβασης σε όλες τις πληροφορίες και τις ενέργειες του στρατεύματος και θα είναι:

Ο συνήγορος του στρατιωτικού, στον οποίο θα απευθύνονται οι στρατιωτικοί που θεωρούν ότι θίγονται τα δικαιώματά τους.
Οι Γενικές Επιθεωρήσεις που θα υπάρχουν σε κάθε επιτελείο.
Η ανεξάρτητη Επιθεώρηση Οικονομικών της Άμυνας.
Όπως αναφέρθηκε, στη δημιουργία των Αρχών αυτών θα ακολουθηθούν τα πρότυπα ξένων στρατών, τους οποίους βεβαίως απέφυγαν να αναφέρουν. Από τις παραπάνω Αρχές αντίστοιχο υπήρξε μόνο στη σοβιετική Ρωσία, όταν δίπλα σε κάθε διοίκηση υπήρχε και ένας «πολιτικός» αξιωματικός - κομισάριος.

Επίσης, σύμφωνα με το μέλος της Γραμματείας Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ταφύλλη (πρώην αξιωματικός, που έφυγε από την Αεροπορία ως σμήναρχος), η αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων θα γίνει με τη δημιουργία «υβριδικών» σχηματισμών με τη συμμετοχή και των τριών Κλάδων, που θα συνυπάρχουν σε «πολυδύναμα» στρατόπεδα και θα αναπτύσσουν αντισυμβατικές και ασύμμετρες δυνατότητες.

Εφιαλτικές, τέλος, ήταν οι απόψεις που διατυπώθηκαν για την αναγκαιότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες σύμφωνα με τον τελευταίο ομιλητή πρέπει να είναι ισχυρές για να αντιμετωπίσουν τις «απειλές διεθνών δυνάμεων που μπορεί να υπάρξουν αν οι Έλληνες αντισταθούν»...

Έδειξαν παντελή άγνοια (και) για την αμυντική βιομηχανία

ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ότι οι αμυντικές βιομηχανίες των μικρών χωρών «συνθλίβονται» από τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν ευθέως για την πρόθεσή τους να αναθεωρήσουν τις σχετικές κοινοτικές οδηγίες και μίλησαν αόριστα για επενδύσεις στην καινοτομία και για ανάπτυξη τεχνολογιών διπλού στόχου, δηλαδή πολιτικής παραγωγής παράλληλα με τη στρατιωτική. Αγνοούν, προφανώς, ότι τέτοιοι σχεδιασμοί έγιναν από τις αρχές της δεκαετίες του '90 σε χώρες με μεγάλη βιομηχανική παράδοση και αποδείχθηκαν ατελέσφορες. Βεβαίως, αναφέρονταν σε δημόσια αμυντική βιομηχανία υπό κρατικό έλεγχο, ενώ ακούστηκαν και φωνές που πρότειναν την κοινωνικοποίηση των ιδιωτικών εργοστασίων. Όσο για τις αναφορές στα εξοπλιστικά προγράμματα, αυτές κατέδειξαν πλήρη άγνοια γεγονότων, αφού υποστηρίχτηκε ότι σε κανένα δεν εφαρμόστηκαν διαγωνιστικές διαδικασίες, κάτι που είναι παντελώς ανακριβές.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 13/02/2014 – ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΠΕΤΡΟΥ)

______________________________________

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»: Μοντέλο ΣΥΡΙΖΑ για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Σαρωτικές αλλαγές στο μοντέλο οργάνωση και λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων περιλαμβάνει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Άμυνα της χώρας. Παρουσιάστηκε χθες σε ειδική εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, όπου έδωσαν το «παρών» απόστρατοι και εν ενεργεία στρατιωτικοί, πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μέχρι και κάποιοι εκπρόσωποι εταιρειών, που ενδιαφέρθηκαν να μάθουν για την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Άλλωστε, ανάμεσα στα όσα προτείνει είναι και η εκ βάθρων αλλαγή του νόμου περί προμηθειών, ακολουθώντας ένα «σύγχρονο μοντέλο» με ουσιαστική εμπλοκή της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, αλλά και «ευελιξία» στα Γενικά Επιτελεία.

Χαρακτηριστικά, ο Γιάννης Ταφύλλης, απόστρατος της Αεροπορίας και μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής του κόμματος, ανέφερε το παράδειγμα άλλων χωρών, που τα επιτελεία μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις προμηθειών μέχρι ποσά της τάξης των 30 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος προανήγγειλε τη θεσμοθέτηση δύο ανεξάρτητων αρχών, του «Συνηγόρου του στρατιωτικού» κατά τα πρότυπα σκανδιναβικών χωρών, όπως και του «γενικού επιθεωρητή Οικονομικών της Άμυνας». Κεντρικός άξονας των αλλαγών κατά τον κ. Ταφύλλη είναι ο σεβασμός στον άνθρωπο, η αναγνώριση βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών στα στελέχη και σύνδεση της θητείας με δράσεις ανταποδοτικότητας και επιχειρησιακό προσανατολισμό. Στο πλαίσιο αυτό θεωρεί αναγκαία τη θεσμοθέτηση αξιοκρατικού συστήματος μεταθέσεων, αναμόρφωση του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα και απεμπλοκή της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης από μη στρατιωτικές υποθέσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι πρέπει να σχεδιαστεί εκ νέου η δομή των Ενόπλων Δυνάμεων από μηδενική βάση, προσβλέπει σε σταδιακή μετάβαση σε μικρότερο και ευέλικτο σχήμα, ενώ όταν ολοκληρωθεί το νέο σχήμα τότε θα καθορίσει τη διάρκεια της θητείας των στρατευμένων. Κρίσιμο κομμάτι των υποδομών θεωρεί και τις κρατικές αμυντικές βιομηχανίες, ενώ τάσσεται υπέρ και της ενίσχυσης του κοινωνικού ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων για τις επιπτώσεις από την ανθρωπιστική κρίση. Για την ανάγκη ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων μίλησε ο αμυντικός αναλυτής, διδάκτωρ Γεωπολιτικής Κ. Γρίβας, ενώ την εκδήλωσή προλόγισε ο υπεύθυνος του τομέα Άμυνας Θ. Δρίτσας.

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 13/02/2014 – Π. ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ)

______________________________________

«ΤΑ ΝΕΑ»: Όπλα από τη Βραζιλία θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν γίνει κυβέρνηση Το θέμα είχε συζητήσει ο Αλ. Τσίπρας κατά την πρόσφατη επίσκεψη σε Βραζιλία - Αργεντινή

Σε συνεργασία με τη Βραζιλία σε ό,τι αφορά τους εξοπλισμούς και την ανάπτυξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας προσβλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ, ως μελλοντική κυβέρνηση, όπως αποκάλυψαν χθες στελέχη του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του κόμματος στην παρουσίαση των προτάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Άμυνα, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.

Η αναφορά στις δυνατότητες συνεργασίας με τους Βραζιλιάνους σε ό,τι αφορά τα εξοπλιστικά έγινε από τον Κώστα Γρίβα, αμυντικό αναλυτή και διδάκτορα Γεωπολιτικής. «Η Βραζιλία μπορεί να βοηθήσει», τόνισε, «επειδή ενδιαφέρει και την ίδια να ζητήσει συνεργασία με εμάς, καθώς φοβούνται μην καπελωθούν από τις άλλες υπερδυνάμεις στον χώρο των εξοπλιστικών. Η συνεργασία μαζί τους θα δώσει ασύμμετρο πλεονέκτημα έναντι των βιομηχανιών άλλων χωρών». Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της συνεργασίας και στον αμυντικό τομέα είχε συζητήσει εκτενώς ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του τα Χριστούγεννα του 2013 σε Βραζιλία - Αργεντινή.

Κατά τη χθεσινή παρουσίαση της πρότασης για την Άμυνα τονίστηκε ότι «η αναδιάρθρωση των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι από τις πρώτες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ», όπως διαβεβαίωσε ο Γιάννης Ταφύλλης, μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής του κόμματος. Οι ομιλητές τόνισαν ότι θα υπάρξουν αλλαγές στη δομή του Στρατού αλλά και του χάρτη με τα στρατόπεδα, προκειμένου και να εξοικονομηθούν πόροι αλλά και να γίνει πιο αποτελεσματική η λειτουργία τους. «Η εποχή που έταζαν κάθε πόλη και ΤΕΙ, κάθε χωριό και στρατόπεδο, έχει τελειώσει» τόνισε ο κ. Ταφύλλης.

Όπως ειπώθηκε, οι ελεύθεροι χώροι που θα προκύψουν, μπορεί να χρησιμοποιηθούν για κάλυψη άλλων αναγκών του Στρατού αλλά και τη στέγαση των στρατιωτικών.

(ΤΑ ΝΕΑ 13/02/2014 – ΜΑΡΙΑ ΝΤΑΛΙΑΝΗ)

______________________________________

«ΑΥΓΗ»: Αλ. Τσίπρας: Είμαστε έτοιμοι για ριζικό μετασχηματισμό των Ενόπλων Δυνάμεων

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, με τον κόσμο να φτάνει μέχρι τις σκάλες του κτηρίου της ΕΣΗΕΑ, παρουσιάστηκαν χθες οι βασικές γραμμές του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την Άμυνα. Στόχος ο δημοκρατικός έλεγχος και η αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.) καθώς «η άμυνα και οι ένοπλες δυνάμεις αφορούν και ανήκουν σε όλη την κοινωνία».

Τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο συντονιστής του Τμήματος Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καθηγητής Σωτήρης Ρούσσος, ο οποίος τόνισε πως η άμυνα της χώρας μας πρέπει να είναι «εγγυητής της παγκόσμιας ειρήνης, όχι στην υπηρεσία νεοαποικιακών επιδιώξεων, αλλά με επίκεντρο τον άνθρωπο» και πρόσθεσε πως πρέπει να βασίζεται σε τέσσερα βάθρα: στον διεθνισμό, τον πατριωτισμό, τον ουμανισμό και την δημοκρατία.

Αλ. Τσίπρας: Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ιστορική ευθύνη

«Η ιστορική ευθύνη για να αλλάξουμε τη χώρα και να δρομολογήσουμε τους αναγκαίους μετασχηματισμούς και στον ευαίσθητο χώρο των ενόπλων δυνάμεων μάς αναλογεί και είμαστε έτοιμοι να την αναλάβουμε» ήταν το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα που διαβάστηκε από τον Κ. Ήσυχο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζε λόγω ίωσης.

Αφήνοντας αιχμές για τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμά του αναφέρθηκε στο «πρωτοφανές σκηνικό διαφθοράς και διαπλοκής γύρω από τις προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων», αναγνώρισε πως οι Ε.Δ. «κατάκτησαν ένα αξιόλογο επίπεδο αποτρεπτικής ικανότητας», ωστόσο, «εξαιτίας πολύ συγκεκριμένων πολιτικών που συνόδεψαν το μοντέλο σχεδιασμού, λειτουργίας και προμηθειών της Άμυνας σε ολόκληρη την περίοδο της μεταπολίτευσης, ένα μεγάλο μέρος των θυσιών του ελληνικού λαού, 'δεν μέτρησε' στο αξιόμαχο των Ε.Δ.».

Για την αμυντική πολιτική που ακολουθείται μέχρι τώρα με «τραγικές συνέπειες», ο Αλ Τσίπρας σημείωσε πως πρόκειται για μια πολιτική «που έκλεβε αέρα από τη χώρα αντί να της δίνει, εγκλώβισε και την Άμυνα σε ένα ασφυκτικό πλέγμα εξαρτήσεων και πιέσεων με μόνη διέξοδο το διαρκές κυνήγι των εξοπλισμών».

Τέλος, αναφερόμενος στις προτεραιότητες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επισημάνθηκε πως «δεν υπάρχει άμυνα της χώρας χωρίς τους ανθρώπους της» και εξήγγειλε ως προτεραιότητα τη «διασφάλιση αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης για το προσωπικό των Ε.Δ.» σε συνδυασμό με αποτελεσματικότητα και ετοιμότητα «με αυστηρή ιεράρχηση επιχειρησιακών απαιτήσεων».

Θ. Δρίτσας: Για μία «πραγματική ανεξάρτητη, πολυδιάστατη, ενεργητικά φιλειρηνική εξωτερική πολιτική»

Σε μία πολιτική ομιλία ο κοινοβουλευτικός υπεύθυνος για θέματα Άμυνας και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας μίλησε για την αναγκαιότητα «να ξανατεθούν» σε διάλογο στο Κοινοβούλιο τα ζητήματα Άμυνας «χωρίς στεγανά, αλλά σε ευρεία διαβούλευση». Το Κοινοβούλιο -είπε- «δεν πρέπει να επικυρώνει απλώς, αλλά να ελέγχει». «Η Αριστερά θεωρήθηκε ύποπτη πολιτική δύναμη» υποστήριξε και τόνισε πως «εμείς επιμείναμε πως η άμυνα της χώρας είναι καίριας σημασίας, μακριά από ιδεολογήματα που θέλουν να τη μετατρέψουν σε προνόμιο συγκεκριμένων πολιτικών χώρων». Το στοίχημα είναι «να συγκροτήσουμε σε στερεό έδαφος μια πραγματικά ανεξάρτητη πολυδιάστατη ενεργητικά φιλειρηνική εξωτερική πολιτική».

Γ. Ταφύλλης: Για ένα εξ ολοκλήρου νέο μοντέλο δημοκρατικού - κοινωνικού ελέγχου των Ε.Δ.

Ένα λεπτομερές σχεδιάγραμμα του σύγχρονου μοντέλου των Ε.Δ. παρουσίασε ο υπεύθυνος της Επιτροπής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ταφύλλης τονίζοντας πως το υπάρχον μοντέλο είναι μη βιώσιμο και χρήζει επανασχεδιασμού από μηδενική βάση, ώστε να γίνει μικρότερου σχήματος και κόστους, με δείκτες αποτελεσματικότητας και τυποποίησης και σχεδιασμό τέτοιο ώστε να αναδεικνύονται τα γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα της χώρας, καθώς «η Άμυνα λειτουργεί με ολοκληρωμένα συστήματα και όχι με άρματα μάχης και πολεμικά πλοία».

Η ομιλία του Γ. Ταφύλλη κινήθηκε στην προοπτική επίτευξης των εξής βασικών στόχων:

Νέο μοντέλο δημοκρατικού - κοινωνικού ελέγχου των Ε.Δ.
Νέο σχεδιασμό των Ε.Δ.
Παραγωγική ανασυγκρότηση της αμυντικής βιομηχανίας υπό δημόσιο έλεγχο (όπως σε όλες τις προηγμένες χώρες) στο πλαίσιο μιας εθνικής αμυντικής βιομηχανικής στρατηγικής.
Νέα διαφανή στρατηγική προμηθειών.
Ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου των Ε.Δ.
Για τη στρατιωτική θητεία επεσήμανε πως πρέπει να αποκτήσει «εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ώστε να μην εκλαμβάνεται ως τιμωρία» και πρόσθεσε πως «εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την ίση αντιπροσώπευση όλων των τάσεων της κοινωνίας» και συντελεί στην «ευθυγράμμιση των στόχων της άμυνας με αυτούς της κοινωνίας», στη μείωση του πολιτικο-στρατιωτικού κενού που εμφανίζεται «όταν η πολιτική και εθνική σύσταση του στρατού διαφέρει από αυτή της κοινωνίας».

Κ. Γρίβας: «Αμυντικές ικανότητες προσαρμοσμένες στις ανάγκες»

Ο Κώστας Γρίβας, αμυντικός αναλυτής, υποστήριξε ότι, σε περίπτωση πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα, με την άνοδο μιας κυβέρνησης στην εξουσία που θα οδηγηθεί σε σύγκρουση με τους δανειστές της, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να εκδηλωθούν ακόμη και στρατιωτικοί εκβιασμοί. Κατέληξε πως «χρειάζονται αξιόλογες αμυντικές ικανότητες προσαρμοσμένες στις ελληνικές ανάγκες, εκτός του πλαισίου του ΝΑΤΟ, συνδυασμένες με μια ισχυρή εθνική βιομηχανία που θα επιτρέψει τη διατήρηση των αμυντικών δαπανών σε χαμηλά επίπεδα» και θα λειτουργήσει και ως «δίαυλος εισόδου κρίσιμων τεχνολογιών που θα διαχυθούν στην παραγωγική βάση της χώρας».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν υποψήφιοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Όλγα Γεροβασίλη, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Αγλαΐα Κυρίτση), βουλευτές (Δημήτρης Παπαδημούλης, Δημήτρης Τσουκαλάς, Θεανώ Φωτίου, Νάντια Βαλαβάνη, Τάσος Κουράκης) και στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας (Γιάννης Μπαλάφας).

(ΑΥΓΗ 13/02/2014 – ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΜΑΛΗ)

Κάντε κλικ στις παρακάτω φωτό για μεγένθυση:


ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ


http://staratalogia.blogspot.gr/2014/02/13042014.html
___________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!





==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.