Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ο Πατριάρχης των σεισμολόγων, κ. Βασίλης Παπαζάχος στην Πρωινή Ενημέρωση (ΕΡΤ): Το ρήγμα της Κεφαλονιάς μπορεί να δώσει 7 Ρίχτερ (video) - Ερώτηση: Μήπως "Τα πετρέλαια ξυπνούν τον Εγκέλαδο στο Ιόνιο", κύριε;


Στην Πρωινή Ενημέρωση της ΕΡΤ μίλησε ο καθηγητής σεισμολογίας Βασίλης Παπαζάχος εκτιμώντας την έντονη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών στην ευρύτερη περιοχή της Κεφαλονιάς.
Ο κ. Παπαζάχος αποσαφήνισε ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το αν οι σεισμικές δονήσεις μέχρι στιγμής έχουν φτάσει στην κορύφωση τους. Εκτίμησε δε πως το συγκεκριμένο ρήγμα μπορεί να δώσει σεισμό μεγέθους μέχρι και 7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.
Ο κ. Παπαζάχος, ζήτησε από την Πολιτεία να βρίσκεται σε ετοιμότητα με δεδομένες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς και να τους προστατεύσει απέναντι σε αυτά τα έντονα φαινόμενα.
Τέλος ο κ. Παπαζάχος απέκλεισε το ενδεχόμενο προκληθεί τσουνάμι από έναν ενδεχόμενο ισχυρότερο σεισμό. Η Πρωινή Ενημέρωση μεταδόθηκε από τα στούντιο της ΕΤ3 στην Θεσσαλονίκη.


Σχόλιο: Παρατηρώντας το θαλάσσιο βάθος της παραπάνω φωτογραφίας, χωρίς πολλές γνώσεις και επιστημονικής εμπειρίας σεισμολόγου, αυθαίρετα ίσως γεννάται το ερώτημα για το "πηγάδι" και το "όχθο της γης". Ξαφνικά μου ήρθαν τα λόγια, δεν ξέρω γιατί, του καλούμας Παπαδιαμάντη:

 "Ο βοσκός εστάθη επί του όχθου της γης, εφ’ου ευρίσκετο, υψηλός, ευθυτενής, με αγριόξανθον την ταχείαν στοιβωτήν κόμην, εστάθη ακουμβών επί της ράβδου του της μακράς και ήρχισε να σκέπτηται, και υποψίαι και φόβοι τον εκυρίευσαν..."
(Βλέπε τέλος Β΄κεφ. "Φτωχός Άγιος").

Περισσότερα από δική σου παρατήρηση τίμιε αναγνώστη μας. 

Εμείς θα σου προτείνουμε και ένα ακόμη σχετικό: 
«Τα πετρέλαια ξυπνούν τον Εγκέλαδο στο Ιόνιο»


Νάσος



==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.