Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Αναστασιάδη - Έρογλου - Ανακοίνωση – κόλαφος από την Ρωσία για το διαφαινόμενο ξεπούλημα της Κύπρου! "Δεν_θα_ανεχθούμε_τελεσίγραφα"!

Ακόμα τούτη η άνοιξη,
ραγιάδες, ραγιάδες,
τούτο το καλοκαίρι,
ραγιάδες, ραγιάδες,
και θα κινήσει ο Μόσκοβος
να κάνει το σεφέρι!
Αν είναι δυνατόν! Θέλουμε να “δώσουμε” την Κύπρο και αντιδρούν οι …Ρώσοι!
Φαίνεται ότι το καινούριο σχέδιο “Ανάν” δεν θα περάσει αμαχητί αφού η ανακοίνωση του Ρωσικού
υπουργείου εξωτερικών έπεσε ως κεραυνός στην μακαριότητα των νεοανανιστών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση δια στόματος του Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς, καθίσταται ξεκάθαρο πως η Ρωσία δεν θα ανεχθεί ούτε τελεσίγραφα ούτε χρονοδιαγράμματα ως εκβιασμό στην Κυπριακή δημοκρατία, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η μόνη λύση που θα στηρίξει είναι αυτή που θα βασίζεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ (1977, 1979) και όχι βεβαίως στο σχέδιο Ανάν.

Διαβάστε:



Moscow opposes any deadlines and any settlement recipes in the inter-communal talks under UN auspices, a statement by Russian Foreign Ministry spokesman Alexander Lukashevich says.

It is essential to achieve favourable external conditions for the talks which Moscow believes must be free of any external pressure or attempts to impose deadlines or settlement recipes, Lukashevich’s statement points out.

He notes that the Russian Foreign Ministry is ready to cooperate with its partners at the UN Security Council and all interested parties.

Russian diplomacy hopes that during the dialogue that will begin, the two sides will aim at achieving complete, fair and a viable solution to the Cyprus issue on the basis of the relevant Security Council resolutions and the High Level agreements of 1977 and 1979.

Concluding, the Russian Foreign Ministry stresses that it is convinced that a viable settlement in Cyprus is only possible on condition that an agreement is achieved between Greek Cypriots and Turkish Cypriots.

Cyprus has been divided since 1974 when Turkish troops invaded and occupied the island’s northern third.

A meeting earlier today in Nicosia between the two community leaders, Cyprus President Nicos Anastasiades and Turkish Cypriot leader Dervis Eroglu, marked the resumption of the stalled UN-led peace talks. The negotiators of the two sides will meet later this week to begin their discussions, with a view at finding a mutually acceptable agreement that will be put to separate referenda.

DW: Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Αναστασιάδη - Έρογλου

Το ξεκίνημα της νέας προσπάθειας για επίλυση του Κυπριακού έγινε σήμερα με τη συνάντηση του κύπριου προέδρου Αναστασιάδη με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Έρογλου. «Φιλικό και εγκάρδιο το κλίμα», σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΟΗΕ.
Η αυλαία της πιο αποφασιστικής ίσως προσπάθειας επίλυσης του Κυπριακού άνοιξε σήμερα στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, όπου στεγάζονται τα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών. Ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, επισημοποίησαν το κοινό ανακοινωθέν που είχε συμφωνηθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο παρασκήνιο, με καταλυτική παρέμβαση και των Αμερικανών. Το ανακοινωθέν ανέγνωσε η ειδική αντιπρόσωπος του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, κ. Λίζα Μπαντενχάιμ, υπό την προεδρία της οποίας έγινε η σημερινή συνάντηση των δύο ηγετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι πληροφορίες πλέον συγκλίνουν στο ότι ο ειδικός σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ εγκαταλείπει οριστικά το Κυπριακό.

Εντός της εβδομάδας η πρώτη συνάντηση των διαπραγματευτών
Οι Αναστασιάδης και Έρογλου σε παλαιότερη συνάντησή τους στη Λευκωσία
Οι Αναστασιάδης και Έρογλου σε παλαιότερη συνάντησή τους στη Λευκωσία
Με βάση το κοινό ανακοινωθέν, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως η παρούσα κατάσταση και η παράτασή της θα έχει αρνητικές συνέπειες για τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους. Ως εκ τούτου, αποφάσισαν από κοινού να εμπλακούν σε ένα διάλογο για την εξεύρεση, το συντομότερο δυνατό, λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα. Η κ. Λίζα Μπαντενχάιμ δήλωσε ότι η σημερινή συνάντηση, η οποία κράτησε μιάμιση περίπου ώρα, διεξήχθη σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα. Αποφασίστηκε ότι η πρώτη συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο πλευρών θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα και σε αυτή θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Θεωρείται βέβαιο ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, ο ελληνοκύπριος διαπραγματευτής θα μεταβεί στην Άγκυρα για συνομιλίες με την τουρκική κυβέρνηση και ο τουρκοκύπριος διαπραγματευτής στην Αθήνα για ανάλογες συζητήσεις.

Δηλώσεις στήριξης της νέας προσπάθειας αναμένονται τις αμέσως επόμενες ώρες από τον αμερικανό Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, τον Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν και τον ειδικό του σύμβουλο Αλεξάντερ Ντάουνερ, καθώς και από την ΕΕ.

Γιώργος Κασκάνης, Λευκωσία
Υπεύθ. σύνταξης: Άρης Καλτιριμτζής



==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.