Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης ως «πατέρας» στα εξοπλιστικά

Ο Αντώνης Κάντας φωτογραφίζει τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για συμμετοχή του στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών.
The story in english from TPPi

Στην νέα του κατάθεση ο πρώην γενικός διευθυντής του Υπουργείου Αμύνης για τα εξοπλιστικά προσέφερε αναλυτικές πληροφορίες για το δίκτυο ξεπλύματος του χρήματος καθώς και μια σειρά από τραπεζικούς λογαριασμούς. Ο Κάντας απέφυγε να ονομάσει τον πρώην Πρωθυπουργό ωστόσο τον φωτογράφισε με νόημα.

Σύμφωνα με την απολογία του Κάντα το 2006 ή το 2007 σε μια συνάντηση στο γραφείο του Πάνο Ευσταθίου (εκπροσώπου γερμανικών εταιρών όπλων στην Αθήνα) ο τραπεζίτης Φάνης Λυγινός παρενέβη ενημερώνοντας τον Ευσταθίου ότι θα «πεταχτεί στο διπλανό γραφείο στον πατέρα», ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο ήταν ένας παλιός πολιτικός και καλός φίλος. Σημειώνεται ότι στην ίδια διεύθυνση διατηρούσε γραφείο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Κατά την πρώτη του απολογία ο Αντώνης Κάντας είχε περιγράψει πως οι επικεφαλής πολιτικοί ακόμα και από το ίδιο κόμμα συχνά διαφωνούσαν για τα αμυντικά προγράμματα ακόμα και δημόσια. Για παράδειγμα όταν συζητιόταν η αγορά νέων μαχητικών αεροσκαφών κατά την διάρκεια των ...
προκαταρκτικών σταδίων ο Μητσοτάκης είχε υποστηρίξει την αγορά των F16 αλλά ο Μιλτιάδης Έβερτ που τότε βρισκόταν στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας είχε διαφωνήσει. Υπέρ του Έβερτ είχε τότε συνταθεί και ο αργότερα υπουργός Αμύνης Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο Κάντας ανέφερε «θα ήθελα να προσθέσω ότι ενδεικτικό του κατά πόσο η διαφθορά έχει απλωθεί σε όλο το πολιτικό σύστημα είναι ότι κατά την διάρκεια των προκαταρκτικών συζητήσεων για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Αμύνης, στην οποία παραβρέθηκα, ο Μητσοτάκης επιχειρηματολογούσε με πολλές και λεπτομερείς αναφορές υπέρ των F-16 ενώ ο Έβερτ είχε ταχθεί υπέρ των F-15. Αυτό με εξέπληξε επειδή και οι δύο βρίσκονταν στο ίδιο κόμμα. Τελικά όταν τα F-16 επιλέχτηκαν στους διαδρόμους του υπουργείου κυκλοφορούσε χιουμοριστικά ότι ο Μητσοτάκης κέρδισε επειδή ο Έβερτ είχε την υποστήριξη του Τσοχατζόπουλου για την προμήθεια των F-15 που εκπροσωπούσε ο Λιακουνάκος».
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.