Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Άμπρα Κατάμπρα, γιατί μόνο εμείς μπορούμε... Εσείς απλά ψηφίστε μας: Σταθάκης έφη: "Το χρέος θα παραμένει ως έχει, η φορολογία θα παραμένει ως έχει" [που είναι τελικά το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ; Τι θα αλλάξει;]


Τι δεν καταλάβατε; Πατήστε εδώ να καταλάβετε περισσότερα!!!
Δείτε και τα πόθεν έσχες Σταθάκη και Τσακαλώτου…

1. Το “πόθεν έσχες” του Ευκλείδη Τσακαλώτου

2. Το “πόθεν έσχες” του Γιώργου Σταθάκη

ΜΑΣ δουλεύει ο ΣΥΡΙΖΑ! Άκουγα χθες σε κάποιο ραδιόφωνο τον (γνωστό) Σταθάκη και νόμιζα ότι μίλαγε ο... Στουρνάρας! «Οταν πάρουμε την εξουσία», είπε, «δεν πρόκειται να αλλάξουμε τους φορολογικούς συντελεστές». (Τότε γιατί ισχυρίζονται ότι είναι έτοιμοι για τη μεγάλη ανατροπή στην κοινωνία; Ε; Γιατί;)

ΟΣΟ για το Μνημόνιο, ο βουλευτής - καθηγητής (που έχει ποινικά μπλεξίματα με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπως εχει αποκαλύψει η «κυριακάτικη δημοκρατία» μας) ήταν σαφέστατος. «Δεν θα προχωρήσουμε σε καμία μονομερή ενέργεια» δήλωσε! «Τι... γλυκούλης» (θα σκέφτονται η Frau Μέρκελ και ο Σόιμπλε).

ΜΕ ΤΟ ΠΟΝΗΡΟ μου το μυαλό εγώ πλέον αναρωτιέμαι αν όντως αυτό το συνονθύλευμα του Τσίπρα εκστομίζει αυτές τις ανοησίες επειδή τις πιστεύει ή γιατί δεν επιθυμεί να πάρει την «καυτή πατάτα» στα χέρια του!
Κλίνω προς τη δεύτερη άποψη, με δεδομένο ότι η Κουμουνδούρου έχει πει τόσο πολλά αντιφατικά, που (λογικά) δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. (dimokratianews.gr)

Υπογράμμισε, αναφορικά με το ενδεχόμενο νέου μνημονίου, πως «δεν μπορεί να πει κανείς αν στέκει, αυτή τη στιγμή, η ιδέα ενός νέου μνημονίου, με βάση τα οικονομικά δεδομένα, διότι προϋποθέτει μια νέα χρηματοδότηση. Παραδεκτά στοιχεία μιας νέας χρηματοδότησης είναι το χρηματοδοτικό κενό σχετικά με το χρέος της χώρας, τα περίφημα 11 δισεκατομμύρια, τα οποία από οικονομική άποψη μπορούν να καλυφθούν με τρόπους που δεν επιβάλλουν την ανάγκη μιας νέας, έκτακτης χρηματοδότησης και είναι έτσι ένα θέμα διαχειρίσιμο, με την ΕΚΤ, τον ESM και τα εργαλεία που παρέχει. Άρα, η αναγκαιότητα δεν δικαιολογείται και επιβάλλεται από τις ανάγκες ή τις εντολές που έχει η τρόικα για να επιβάλλει να συναφθεί μνημόνιο. Εάν τίθεται μ' αυτούς τους όρους, είναι πολιτικό το ζήτημα και όχι οικονομικό».
 
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μονομερών ενεργειών διαγραφής χρέους από μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αν αυτό θα βάλει τη χώρα σε περιπέτειες, είπε: «Σε καμία περίπτωση. Ο κ. Τσίπρας, στη συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής", ήταν εξαιρετικά σαφής και έδωσε απαντήσεις, δεν δημιούργησε ερωτήματα. Ξεκαθάρισε πλήρως ότι η διαπραγμάτευση και νέα ρύθμιση του χρέους είναι προς όφελος όλων των πλευρών και γι' αυτό είπε ότι θα συγκαλέσει έκτακτο Eurogroup για να αναδείξει το ελληνικό πρόβλημα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να προχωρήσει μια ρύθμιση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προέλθει από μια εκλογική μάχη, στην οποία πρέπει η λαϊκή βούληση να γίνει απολύτως σεβαστή. Και οι Ευρωπαίοι εταίροι είναι προϊόντα δημοκρατικών καθεστώτων και βγαίνουν από εκλογές και γνωρίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται ανάμεσα σε πολιτικά υποκείμενα που εκφράζουν την άποψη των περισσότερων πολιτών μιας χώρας. Εκτός αν η πολιτική δεν παίζει κανένα ρόλο…» (enet)


Νέα "βόμβα" Σταθάκη για φορολογία
Του Δημήτρη Αλειφερόπουλου

Εντείνει τη σύγχυση για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο υπεύθυνος Αναπτυξιακής πολιτικής του κόμματος Γιώργος Σταθάκης.

Με νέα δήλωσή στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα fm” υποστήριξε ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ “δεν θα αλλάξει κανένα φορολογικό συντελεστή” σημειώνοντας μάλιστα ότι “εάν ισχύσει η σημερινή φορολογία και πατάξουμε τη φοροδιαφυγή, θα έχουμε μεγαλύτερα έσοδα., τα έσοδα θα αυξηθούν και η φοροδιαφυγή θα φέρει έσοδα”.

Οι δηλώσεις του Γ. Σταθάκη έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τους βασικούς άξονες του επίσημου φορολογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο μεταξύ άλλων προβλέπεται σταδιακή μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ και συνολική φορολόγηση σε ποσοστό κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Επιπλέον, ο υπεύθυνος Αναπτυξιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι σε ό,τι αφορά την φορολόγηση και τον Φ.Π..Α “τα νομικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις είχαν μια μεγάλη υστέρηση που σήμερα είναι μικρότερη, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει”.

Πάντως στη συνέντευξή του επέμεινε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό “στα προ κρίσης επίπεδα στον ιδιωτικό τομέα” ενώ σε ότι αφορά τη διαχείριση του χρέους ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειας αλλά σε “διαπραγμάτευση και νέα ρύθμιση του χρέους” με πρώτη κίνηση να “συγκαλέσει έκτακτο Eurogroup για να αναδείξει το ελληνικό πρόβλημα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να προχωρήσει μια ρύθμιση”.

Με ένα ειρωνικό σχόλιο απάντησε το ΠΑΣΟΚ στη σημερινή τοποθέτηση του κ. Σταθάκη.

"Οι θέσεις που διατύπωσε ο κ. Σταθάκης για τη διατήρηση των φορολογικών συντελεστών έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας.

Περιμένουμε τώρα με ανυπομονησία τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ανακοινώσει ότι θα πληρώσει το «χαράτσι» και την έκτακτη εισφορά που φέρεται ότι οφείλει, καλώντας τα στελέχη του που πρωτοστατούσαν στο «κίνημα - Δεν Πληρώνω» να πράξουν το ίδιο", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη.

Σ. Κεδίκογλου: Ο Ελληνικός λαός μπορεί να κρίνει

Με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Σταθάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε:

"Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς σε πρόσφατη συνέντευξή του στο “Βήμα” επεσήμανε ότι όσο η οικονομία συνεχίζει να πηγαίνει καλά, θα μειώνονται σταδιακά οι φορολογικοί συντελεστές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, αφού διαπίστωσε ότι οι Έλληνες “υποφορολογούνται”, τώρα δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τους σημερινούς φορολογικούς συντελεστές.
Ο Ελληνικός λαός μπορεί να κρίνει".

Για “κοπτοραπτική” και “ερμηνείες” των δηλώσεων κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ


Το απόγευμα το γραφείο τύπου με γραπτή ανακοίνωσή του κάνει λόγο για “ερμηνευτές” και “κοπτοραπτική” των δηλώσεων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που “δεν κάνουν και τόσο καλά τη δουλειά τους”.

“Ο κ. Σταθάκης υποστήριξε ότι αν ισχύσουν οι ίδιοι φορολογικοί συντελεστές για τα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις και παταχθεί η φοροδιαφυγή, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των φορολογικών εσόδων” αναφέρει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου και συμπληρώνει ότι “Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, την οποία προφανώς ξέχασαν να ακούσουν οι εγκέφαλοι της Χαριλάου Τρικούπη και όχι μόνο, ο κ. Σταθάκης αναφέρεται στην υπερφορολόγηση των πολιτών, εξαιτίας της αύξησης τόσο της άμεσης, όσο και της έμμεσης φορολογίας.

Τέλος, στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται ότι δεν υπάρχει καμία μετακίνηση του κόμματος από τις πάγιες θέσεις του στο φορολογικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει “την κατάργηση των χαρατσιών, μείωση ΦΠΑ στα είδη βασικής ανάγκης και την εστίαση, αύξηση του αφορολόγητου ορίου, δημιουργία  περιουσιολογίου και αλλαγή των συντελεστών φορολογίας ώστε να ελαφρύνονται τα χαμηλά και μεσαία κλιμάκια”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει πυρά εναντίον της κυβέρνησης λέγοντας ότι “θα περιμέναμε από εκείνους που έχουν εξοντώσει τους πολίτες και έχουν γεμίσει με λουκέτα την αγορά, αντί να επιδίδονται στην «κοπτοραπτική» στις δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, να απολογηθούν στον ελληνικό λαό”.



Πηγή:www.capital.gr
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.