Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ετοιμάζουν «αποπομπή» Ρ. Σπυρόπουλου από το ΙΚΑ

Την έντονη δυσαρέσκεια του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση αλλά και των επιτελών του υπουργείου για το διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο μεταφέρει ρεπορτάζ στην εφημερίδα Έθνος προετοιμάζοντας το έδαφος για την έξοδό του από τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό.
Μέσω του ρεπορτάζ στην εφημερίδα, από το υπουργείο, «καρφώνουν» τον διοικητή του ΙΚΑ για ότι στραβό υπάρχει στο ταμείο και μάλιστα του επιρρίπτουν ευθύνες τόσο για την αργοπορία στην έκδοση συντάξεων όσο και για τον έλεγχο των εισπράξεων.
Χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ αναφέρει σε σχέση με το εισπρακτικό :
«Σε ελεύθερη πτώση έχουν βρεθεί τα τελευταία χρόνια και τα έσοδα του ΙΚΑ, τα οποία σε σχέση με το 2008 υπολογίζεται πως έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό 35%.
Χρειάστηκε μία σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων (όπως η καθιέρωση αυστηρότατων προστίμων για τη μαύρη εργασία), ώστε να υπάρξει τελικά βελτίωση το τελευταίο τρίμηνο του 2013 (χωρίς αυτό να μπορεί να καλύψει το αρνητικό ισοζύγιο των προηγούμενων ετών).
Το οικονομικό αδιέξοδο επιτείνεται και από το ότι η νέα ρύθμιση οφειλών δεν περπατά και χιλιάδες επιχειρήσεις εξακολουθούν να αγνοούν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις. ...
Ενδεικτικό του ναυαγίου της ρύθμισης είναι πως μόνο 35.000 από τους 300.000 οφειλέτες έχουν περάσει από το Ταμείο για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους (ενώ οι υπόλοιποι απλώς… αγνοούνται).»
Σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ του καταλογίζονται ευθύνες και για την νέα μαύρη τρύπα στο ΙΚΑ για το 2013 που προσεγγίζει τα 600 εκατομμύρια ευρώ.
Ενώ στο θέμα των συντάξεων το ρεπορτάζ του Έθνους καταλογίζει επίσης ευθύνες στον Ροβέρτο Σπυρόπουλο για τις 70.000 εκκρεμείς συντάξεις καθώς και για τους ελέγχους σε σκάνδαλα όπως η περίπτωση της μεγάλης απάτης από υπαλλήλους του ΙΚΑ Καλλιθέας
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.