Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Αυτό το άτομο ή δεν γνωρίζει από πρόσωπα και χώρες ή είναι πολιτικά πολύ ηλίθιο ή εάν γνωρίζει είναι φοβερά επικίνδυνο για το απευκταίο ενδεχόμενο μίας παρόμοιας καλοστημένης προβοκάτσιας και στην χώρα μας...

 
Βενιζέλος: Καλωσορίζουμε την απελευθέρωση της Τιμοσένκο! 

[- Ποιά είναι η Γιούλια Τιμοσένκο με τα 11 δισ. περιουσία;]

-Αυτό το άτομο ή δεν γνωρίζει από πρόσωπα και χώρες ή είναι πολιτικά πολύ ηλίθιο ή εάν γνωρίζει είναι φοβερά επικίνδυνο για το απευκταίο ενδεχόμενο μίας παρόμοιας καλοστημένης προβοκάτσιας και στην χώρα μας. Ενώ πρέπει να κρατάμε, ως μικρή χώρα, ισορροπίες και ίσες αποστάσεις μπροστά στα ενδεχόμενα κατάτμησης κρατών και διαίρεσης πληθυσμών ο συγκεκριμένος πολιτικός (αλήθεια ποιος ή μάλλον ποιον κρατάει και δεν πέφτει ακόμη;) απερίσκεπτα εκτίθεται σε γκάφες, βλέπε Συρία, Ιράν κλπ, ούτε βέβαια από το διαμελισμό της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας διδάχθηκε ούτε και από την περιρρέουσα εκλογική ατμόσφαιρα και την δυσφορία των εναπομεινάντων πασόκων!!!

Ποια είναι η  Γιούλια Τιμοσένκο η οποία κατηγορείται για κατάχρηση δημοσίου χρήματος;
Συγκεκριμένα, καταδικάστηκε για κατάχρηση εξουσίας σε φυλάκιση 7 ετών για το ότι καταχράστηκε 380 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση των δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και για μία ακόμη κατάχρηση χρήματος από την κυβέρνηση της που  αφορούσε την αγορά ασθενοφόρων τα οποία είχαν αργότερα χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας της

Σύμφωνα με το defencenet :
Η δίκη της Γιούλια Τιμοσένκο ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2010 και καταδικάστηκε για «κατάχρηση εξουσίας». Κατηγορήθηκε ότι απέσπασε 320 εκατομμύρια δολάρια από εμπορική συμφωνία με την Ιαπωνία, όταν ήταν Πρωθυπουργός, καθώς και για σωρεία άλλων σκανδάλων.
Σε ένα από αυτά φέρεται να έχει αγοράσει 1.000 φορτηγά 20% πάνω από την αξία της αγοράς που υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιούνταν ως ασθενοφόρα και χρησιμοποιήθηκαν για την προεκλογική της εκστρατεία.
Καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλάκιση και στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων για 3 χρόνια, γεγονός που της απαγόρευσε να είναι υποψήφια στις εκλογές. «Ο σκοπός τους είναι προφανής, θέλουν να με εμποδίσουν να είμαι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές» κατήγγειλε η ίδια η Γιούλια, μέσα από τη φυλακή.
Η Γιούλια Τιμοσένκο, είναι οικονομολόγος, με περιουσία 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αποτελεί την αιχμή του δόρατος του συνασπισμού κομμάτων που υποστήριξε τον Βίκτορ Γιούσενκο, αντι-ρωσικών φρονημάτων. ...

Η εξαφάνιση της επικηρύξεως της Τιμοσένκο μία εβδομάδα μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών όπου ήρθε τρίτη (την δεύτερη Κυριακή μπήκαν οι δύο πρώτοι του πρώτου γύρου των εκλογών, ο Β.Γιανουκόβιτς και ο Β.Γιουσένκο) από την ιστοσελίδα της INTERPOL είναι χαρακτηριστική της "ευελιξίας" των ΗΠΑ και της Δύσης να "βαπτίζουν" απατεώνες ως ηγέτες και το αντίθετο, μέσα σε λίγες ώρες, ανάλογα με τα στμφέροντά τους.
Επίσης έπαψαν και οι κατηγορίες των ΗΠΑ ότι διαθέτουν στοιχεία για τα εμβάσματα που απέστελνε η Τιμοσένκο στον Λαζαρένκο επί πρωθυπουργίας του, καθώς χρειαζόντουσαν την στήριξη της Τιμοσένκο για να εκλεγεί ο Γιούσενκο που στήριζαν οι ΗΠΑ.
Η επαγγελματική της καριέρα ξεκινά με την πτώση του Υπαρκτού Σοσιαλισμού και την εμπλοκή της σε διάφορα οικονομικά σκάνδαλα. Στοιχεία για την αρχική της δράση δεν είναι εύκολο να βρεθούν.
Η εμπλοκή της, ωστόσο, με την πολιτική, από το 1996, προσφέρει άφθονο υλικό προς τεκμηρίωση των κατηγοριών εκείνων που την θεωρούν έναν από τους πολιτικούς που πλούτισαν προκλητικά.
Η φιλία της με τον τότε πρωθυπουργό, Παύλο Λαζαρένκο, ο οποίος μετά από καταγγελίες και έρευνες για διαφθορά εγκατέλειψε το 1997 την χώρα και τον περασμένο Ιούνιο συνελήφθη στην Καλιφόρνια για ξέπλυμα χρήματος και εκβιασμό, οδήγησε γρήγορα την Τιμοσένκο στο να κατέχει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μονοπωλίου ενεργείας (κυρίως φυσικού αερίου) και να ελέγχει γύρω στο 20% του ΑΕΠ της Ουκρανίας.
Σε αυτό οφείλεται και το παρατσούκλι της «η πριγκίπισσα του αερίου». Οι κατηγορίες για εμπλοκή της στα σκάνδαλα του Λαζαρένκο δεν άργησαν να έρθουν.
Τον Φεβρουάριο του 2001, επί πρωθυπουργίας Γιούσενκο μάλιστα, η Γιούλια Τιμοσένκο συνελήφθη για την διαπλοκή της με τον τότε καταζητούμενο τέως πρωθυπουργό και για το ότι τον «χρηματοδότησε» με το ποσό των 79 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό την οδήγησε στην φυλακή για 6 εβδομάδες.
Αποφυλακίστηκε, ωστόσο, ελλείψει επαρκών στοιχείων.
Το όνομά της όμως, δεν έπαψε να φιγουράρει στις λίστες των καταζητουμένων της INTERPOL, μιας και ο Λαζαρένκο ξέπλενε το χρήμα στην Αμερική, μαζί, πιθανότατα, με τον επίσης καταζητούμενο σύζυγό της, Αλεξάντρ Τιμοσένκο.

«Παρακολουθούμε συνεχώς τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία σε συνεργασία με την ‘Υπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ Κάθριν ‘Αστον. Είναι τώρα όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίο, να αναλογιστούν όλοι οι παράγοντες της Ουκρανίας την ιστορική τους ευθύνη για την υιοθέτηση, συναινετικών και δημοκρατικών λύσεων που θα εξασφαλίσουν την επιστροφή στην ομαλότητα και τη διατήρηση της εθνικής ενότητας και ακεραιότητας της χώρας τους» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγο πριν την αναχώρησή του για τη Βουδαπέστη, όπου θα συμμετάσχει αύριο στην Υπουργική Συνάντηση Visegrad+3 .

«Καλωσορίζουμε την απελευθέρωση της Γιούλια Τιμοσένκο και εκφράζουμε την ελπίδα ότι η εξέλιξη αυτή θα συντελέσει στην επιστροφή στην κανονικότητα και στην αποκατάσταση του κράτους δικαίου. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι η μόνη πραγματική διέξοδος από την κρίση είναι ο δημοκρατικός διάλογος και όχι η βία, ο ρεβανσισμός και ο εμφύλιος αλληλοσπαραγμός» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Τι καταλαβαίνεις και εσύ τίμιε αναγνώστη μας; 
Μήπως το πως αντιλαμβάνεται ο ίδιος το κράτος δικαίου;

 Νάσος

Ακολουθεί ως υστερόγραφο άρθρο της κυπριακής Καθημερινής:
- Ποιά είναι η Γιούλια Τιμοσένκο με τα 11 δισ. περιουσία;
- Η αινιγματική Ουκρανή ηγέτης επέστρεψε στην πολιτική σκηνή της χώρας

Η 53χρονη ορκισμένη αντίπαλος του Γιανουκόβιτς αφέθηκε ελεύθερη 
από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα

Η ξανθιά ηγέτης της «Πορτοκαλί Επανάστασης», η βαθύπλουτη Γιούλια Τιμοσένκο με το ιδιαίτερο χτένισμα επέστρεψε στο πολιτικό προσκήνιο της Ουκρανίας μετά την καταδίκη της για κατάχρηση εξουσίας σε φυλάκιση επτά ετών.

Η λαϊκή εξέγερση κατά του προέδρου Γιανουκόβιτς, ήταν αυτή που οδήγησε στην απελευθέρωσή της και πλέον απομένει να απαντηθεί το ερώτημα αν η Γιούλια μπορεί να ενώσει τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης γυρίζοντας μία νέα σελίδα στην ιστορία της Ουκρανίας. Η δίκη της Γιούλια Τιμοσένκο ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2010 και καταδικάστηκε για «κατάχρηση εξουσίας».

Κατηγορήθηκε ότι απέσπασε 320 εκατομμύρια δολάρια από εμπορική συμφωνία με την Ιαπωνία, όταν ήταν Πρωθυπουργός, καθώς και για σωρεία άλλων σκανδάλων. Σε ένα από αυτά φέρεται να έχει αγοράσει 1.000 φορτηγά 20% πάνω από την αξία της αγοράς που υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιούνταν ως ασθενοφόρα και χρησιμοποιήθηκαν για την προεκλογική της εκστρατεία.

Καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλάκιση και στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων για 3 χρόνια, γεγονός που της απαγορεύσε να είναι υποψήφια στις εκλογές. «Ο σκοπός τους είναι προφανής, θέλουν να με εμποδίσουν να είμαι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές» κατήγγειλε η ίδια η Γιούλια, μέσα από τη φυλακή. Η πρώην Πρωθυπουργός προσέφυγε στο ευρωπαικό δικαστήριο, με την Ευρωπαική Ενωση και τις ΗΠΑ να βρίσκονται στο πλευρό της.

Η «Ιωάννα της Λορένης της Ουκρανίας» με τις πλεξίδες

Η ωραία κυρία της Ουκρανίας που ψηφίστηκε ως η πιο ωραία αρχηγός κράτους σε όλον τον κόσμο χαρακτηρίστηκε από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης «ωραία Γιούλια» ή «Ιωάννα της Λορένης της Ουκρανίας» εξαιτίας της συμμετοχής της στην Πορτοκαλί Επανάσταση.

Οι χαρακτηριστικές της πλεξίδες θεωρήθηκαν σύμβολο της επανάστασης. Η ίδια δηλώνει ότι μόνη της κάθε πρωί φτιάχνει την αυστηρή κόμμωση με τις μεγάλες κοτσίδες περασμένες γύρω από το κεφάλι της.

Η ωραία Γιούλια είναι μια πάμπλουτη πολιτικός που έκανε περιουσία από την αμφιλεγόμενη καριέρα της στο χώρο του φυσικού αερίου. Μπήκε στην πολιτική το 1996 και εξελέγη πρωθυπουργός της χώρας αμέσως μετά την Πορτοκαλί Επανάσταση της χώρας το 2005. Όμως η θητεία της ως πρωθυπουργός τερματίστηκε μέσα σε λίγους μήνες ύστερα από κατηγορίες για διαφθορά. Το 2007 επανήλθε στη θέση της πρωθυπουργού.

Η πορτοκαλί επανάσταση

Η Ουκρανία απελευθερώθηκε από τη Σοβιετική επιρροή το 1990 όταν πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες πολυκομματικές εκλογές. Ενα χρόνο αργότερα, στις 24 Αυγούστου, το Ανώτατο Σοβιέτ της Ουκρανικής ΣΣΔ έλαβε την απόφαση για την πλήρη ανεξαρτησία της χωράς, απόφαση που επικύρωσε ο ουκρανικός λαός σε δημοψήφισμα το Δεκέμβριο του ιδίου έτους.

Τα πρώτα χρόνια της ανεξαρτησίας βρήκαν τη Ουκρανία σε τραγική οικονομική κατάσταση, με κρίση εθνικής ταυτότητας, και πολιτική αστάθεια.

Τον Νοέμβριο του 2004 στην Ουκρανία έγιναν προεδρικές εκλογές τις οποίες στον δεύτερο γύρο κέρδισε ο εκλεκτός του τότε προέδρου Λεονίτ Κούτσμα Βίκτορ Γιανουκόβιτς, εκπρόσωπος του φιλορωσικού Κόμματος των Περιφερειών. Η αντιπολίτευση δεν συμφώνησε με τα αποτελέσματα των εκλογών, θεωρώντας ότι πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη νοθεία κυρίως στην ανατολική Ουκρανία.

Επιστρατεύοντας τους οπαδούς του, ο αρχηγός της ενωμένης στο κόμμα «Η Ουκρανία μας» αντιπολίτευσης Βίκτορ Γιούστσενκο, ζήτησε την εκ νέου την πραγματοποίηση του δεύτερου γύρου των εκλογών.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι έφεραν πορτοκαλί διακριτικά (μπλούζες, κασκόλ, σημαίες) κατέκλυσαν την Πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο με σύνθημα «Ράζομ Νας Μπαχάτο – Νας Νι Ποντολάτι» δηλαδή «Μαζί Είμαστε Πολλοί – Δε Θα Μας διασπάσετε».

Το ανώτατο Δικαστήριο της χωράς και κατόπιν συνεννοήσεως με το Πρόεδρο Κούτσμα αποφάσισαν την επανάληψη του δεύτερου γύρου στην οποία κέρδισε ο Γιούστσενκο και οι συνεργάτες του όπως η Γιούλια Τιμοσένκο. Τα γεγονότα αυτά ονομάστηκαν Πορτοκαλί Επανάσταση. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Τιμοσένκο είναι το αντι-ρωσικό προπύργιο των Δυτικών στην Ουκρανία.

Η πολιτική καταδίωξη και η απελευθέρωση

Σύμφωνα με τους Δυτικούς, η καταδίκη της Τιμοσένκο σε επτά χρόνια κάθειρξη συν πρόστιμο 180 εκατομμυρίων δολαρίων συνιστά πολιτική δίωξη υποκινούμενη από τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Γι' αυτό ζητούσαν επανειλημμένως την αποφυλάκισή της, ενώ η ίδια η Τιμοσένκο έχει καταγγείλει τη βάναυση κακοποίησή της κατά τη διάρκεια της κράτησής της.

Η Τιμοσένκο (που επιθυμούσε να φέρει τη χώρα πιο κοντά στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ) έχει καλέσει τους συμπατριώτες της να αγωνιστούν κατά του καθεστώτος Γιανουκόβιτς, τον οποίο έχει χαρακτηρίσει ως το «απόλυτο κακό» λόγω της ακραίας φιλορωσικής του στάσης.

Η μεγαλύτερη κινητοποίηση στην ουκρανική πρωτεύουσα εδώ και έναν χρόνο κορυφώθηκε με το σύνθημα «Ελευθερία για τη Γιούλια» που φώναζαν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν σε ένα πάρκο όπου άπλωσαν μια γιγαντιαία σημαία, μήκους 60 και πλάτους 40 μέτρων. Αρνητικό ορόσημο στην πολιτική της διαδρομή ήταν η ήττα της στις εκλογές του 2010.

Η περιουσία των 11 δισ. δολαρίων

Η Γιούλια Τιμοσένκο, είναι οικονομολόγος, με περιουσία 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως φημολογείται, και αποτελεί την αιχμή του δόρατος του συνασπισμού κομμάτων που υποστήριξε τον Βίκτορ Γιούσενκο, αντι-ρωσικών φρονημάτων. Αν και γοητευτική γυναίκα, δεν θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για την προσωποποίηση της εντιμότητος ούτε της πολιτικής νηφαλιότητος.

Η επαγγελματική της καριέρα, όπως και πολλών άλλων, ξεκινά με την πτώση του Υπαρκτού Σοσιαλισμού και την εμπλοκή της σε διάφορα οικονομικά σκάνδαλα. Στοιχεία για την αρχική της δράση δεν είναι εύκολο να βρεθούν. Η εμπλοκή της, ωστόσο, με την πολιτική, από το 1996, προσφέρει άφθονο υλικό προς τεκμηρίωση των κατηγοριών εκείνων που την θεωρούν έναν από τους πολιτικούς που πλούτισαν προκλητικά.

Η φιλία της με τον τότε πρωθυπουργό, Παύλο Λαζαρένκο, ο οποίος μετά από καταγγελίες και έρευνες για διαφθορά εγκατέλειψε το 1997 την χώρα και τον περασμένο Ιούνιο συνελήφθη στην Καλιφόρνια για ξέπλυμα χρήματος και εκβιασμό, οδήγησε γρήγορα την Τιμοσένκο στο να κατέχει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μονοπωλίου ενεργείας (κυρίως φυσικού αερίου) και να ελέγχει γύρω στο 20% του ΑΕΠ της Ουκρανίας.

Σε αυτό οφείλεται και το παρατσούκλι της «η πριγκίπισσα του αερίου». Οι κατηγορίες για εμπλοκή της στα σκάνδαλα του Λαζαρένκο δεν άργησαν να έρθουν. Τον Φεβρουάριο του 2001, επί πρωθυπουργίας Γιούσενκο μάλιστα, η Γιούλια Τιμοσένκο συνελήφθη για την διαπλοκή της με τον τότε καταζητούμενο τέως πρωθυπουργό και για το ότι τον «χρηματοδότησε» με το ποσό των 79 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό την οδήγησε στην φυλακή για 6 εβδομάδες. Αποφυλακίστηκε, ωστόσο, ελλείψει επαρκών στοιχείων. Το όνομά της όμως, δεν έπαψε να φιγουράρει στις λίστες των καταζητουμένων της INTERPOL, μιας και ο Λαζαρένκο ξέπλενε το χρήμα στην Αμερική, μαζί, πιθανότατα, με τον επίσης καταζητούμενο σύζυγό της, Αλεξάντρ Τιμοσένκο.

Η «πτώση» της Τιμοσένκο, εφόσον δεν την σκότωσε την έκανε πιο ισχυρή. Αξιοποίησε την φυλάκισή της ως εξαγνισμό για το γεγονός ότι πλούτισε σε ακραίο σημείο και με την απελευθέρωσή της ξεκίνησε άμεσα να παίρνει το αίμα της πίσω. Ο λαός της έδωσε πολύ εύκολα άφεση αμαρτιών.

Η Δύση στο πλευρό της

Η εξαφάνιση της επικηρύξεως της Τιμοσένκο μία εβδομάδα μετά τις πρώτες εκλογές από την ιστοσελίδα της INTERPOL σε συνδυασμό με την πληροφορία που θέλει τις Η.Π.Α. να διαθέτουν στοιχεία για τα εμβάσματα που απέστελνε η Τιμοσένκο στον Λαζαρένκο επί πρωθυπουργίας του, καθώς και η στήριξη που παρείχαν οι ΗΠΑ. και η Ε.Ε. στον Γιούσενκο για να ρίξει τον Γιανουκόβιτς και τους ισχυρούς δεσμούς της χώρας με την Ρωσία, συνθέτουν ένα τεράστιο παζλ.

«Η δικτατορία έπεσε» τόνισε η Γιούλια Τιμοσένκο στην πρώτη δήλωσή της μετά την απελευθέρωσή της καθ' οδόν για το Κίεβο και την πλατεία Ανεξαρτησίας όπου παραμένουν συγκεντρωμένοι χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης.

Η 53χρονη ορκισμένη αντίπαλος του Γιανουκόβιτς αφέθηκε ελεύθερη από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα υπό φρούρηση σωφρονιστικών υπαλλήλων μετά την καταδίκη της το 2011 για κατάχρηση εξουσίας. Φανερά καταβεβλημένη, αλλά με την ξανθιά εμβληματική κοτσίδα της, η άλλοτε επικεφαλής της «Πορτοκαλί Επανάστασης» του 2004 χαιρέτησε περίπου 200 συγκεντρωμένους υποστηρικτές της μέσα από το αυτοκίνητο που την παρέλαβε από το νοσοκομείο του Χάρκοβο και αναχώρησε για το Κίεβο.

«Η δικτατορία έπεσε, όχι χάρη στους πολιτικούς και στους διπλωμάτες αλλά χάρη στον κόσμο που βγήκε στον δρόμο για να προστατεύσει την οικογένειά του και τη χώρα του», τόνισε, «η πατρίδα μας μπορεί ξανά από σήμερα να δει ήλιο και ουρανό, η δικτατορία τερματίστηκε»

Εκφράζοντας τη λύπη της για τους θανάτους των διαδηλωτών στις συγκρούσεις με την αστυνομία η Τιμοσένκο τόνισε ότι πλέον πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εξασφαλιστεί πως «ούτε μια ρανίδα αίματος δεν χύθηκε μάταια». Η Τιμοσένκο αγκαλιάζει συγκινημένη την κόρη της, αμέσως μετά την απελευθέρωσή της

«Η Γιούλια πάει στο Μαϊντάν», είπε ο ηγέτης του κόμματος της Πατρίδας, που έχει ιδρύσει η Τιμοσένκο, ο Αρσένι Γιάτσενιουκ, μιλώντας στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Ικανοποίηση στη Δύση για την απελευθέρωση της

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο χαιρέτισε την απελευθέρωση της Τιμοσένκο και απηύθυνε μια έκκληση η δικαιοσύνη στην Ουκρανία να γίνει ανεξάρτητη.

«Χαιρετίζω την απελευθέρωση της Τιμοσένκο. Μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη είναι θεμελιώδους σημασίας για μια δημοκρατική Ουκρανία», ανέφερε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο Μπαρόζο.

Nέος πρόεδρος στο κοινοβούλιο

Δύο συνεργάτες της Τιμοσένκο ορίστηκαν πρόεδρος του κοινοβουλίου και υπουργός Εσωτερικών με στόχο να επαναφέρουν άμεσα τη σταθερότητα στη χώρα. Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Olexandre Tourtchinov δήλωσε ότι ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς κρύβεται στην περιοχή του Ντόνετσκ, στα ανατολικά της χώρας, από όπου κατάγεται. «Προσπάθησε να πάρει ένα αεροπλάνο με κατεύθυνση τη Ρωσία, αλλά τον εμπόδισαν οι συνοριοφύλακες» δήλωσε.

Και ενώ στη συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ Γιανουκόβιτς, αντιπολίτευσης και Δύσης προβλέπεται ότι θα σχηματιστεί νέα κυβέρνηση ο παραιτηθείς πρόεδρος δήλωσε ότι δεν θα υπογράψει τίποτα «με τους αλήτες που τρομοκρατούν τη χώρα».

Η Δύση επιμένει υπέρ της Τιμοσένκο

«Δεν υπάρχει πραξικόπημα στην Ουκρανία. Τα επίσημα κτίρια εγκαταλείφθηκαν. Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου είναι δημοκρατικά εκλεγμένος» απάντησε αμέσως ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Radoslaw Sikorski, ο οποίος συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με τον Γιανουκόβιτς για την υπογραφή της συμφωνίας.

Η αστυνομία δήλωσε νωρίτερα ότι βρίσκεται στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο σάιτ της αστυνομίας.

Στο Χάρκοβο, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, όπου βρίσκονται οι φιλορωσικές δυνάμεις, υπεύθυνοι αμφισβήτησαν την νομιμότητα του κοινοβουλίου και κατήγγειλαν ότι λειτουργεί αυτή τη στιγμή υπό την απειλή όπλων.

Η Ουκρανία, μια χώρα 46 εκατ. κατοίκων, είναι διχασμένη. Στο ανατολικό τμήμα της χώρας ζουν πληθυσμοί, ρωσόφωνοι και ρωσόφιλοι ενώ στο δυτικό τμήμα ομιλούν ουκρανικά και είναι εθνικιστές.
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.