Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Μελετούν τον αντίπαλο (βλέπε video) - Με ικανοποίηση βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ την πολυδιάσπαση της Δεξιάς στον Δήμο της Αθήνας που ευνοεί την υποψηφι- ότητα του Γ. Σακελλαρίδη. - Μήπως (ίσως) Λογαριάζουν χωρίς τον Κασιδάρη;


Τα νέα δεδομένα για τη μάχη του Δήμου της Αθήνας, όπως αυτά προκύπτουν από την υποψηφιότητα του νεοδημοκρατικού διδύμου Α. Σπηλιωτόπουλου – Νικ. Κακλαμάνη αλλά και των υπόλοιπων υποψηφίων, εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε πρώτη ανάγνωση η διάσπαση της Ν.Δ. δείχνει να ευνοεί τον νεαρό υποψήφιο της Ανοιχτής Πόλης Γ. Σακελλαρίδη, αφού, όπως επισημαίνουν αυτοδιοικητικά στελέχη, «η Αθήνα έχει δεχτεί το...
μεγαλύτερο πλήγμα της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης, και αυτό οι δημότες της δεν το ξεχνούν». Η αισιοδοξία αυτή πηγάζει από την ανάγνωση του προφίλ των δύο υποψηφίων. Οπως αυτό σκιαγραφείται, ο μεν Νικ. Κακλαμάνης έχει παρελθόν όχι μόνο στην κεντρική πολιτική σκηνή αλλά και στον δήμο, από τον οποίο αποχώρησε φορτώνοντάς τον με δυσθεώρητα χρέη και έχοντας δημιουργήσει αντιπαλότητες με τους πολίτες. «Υποψηφιότητα και πρόταση χωρίς μέλλον» αποφαίνονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία προσθέτουν ότι «ακόμα και η κριτική του για πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής ήταν για το θεαθήναι, αφού ποτέ δεν αμφισβήτησε τον μνημονιακό της χαρακτήρα».

«Ευάλωτος» ο Αρης

Από την άλλη πλευρά ο Α. Σπηλιωτόπουλος χαρακτηρίζεται «άνευρη υποψηφιότητα και ταυτόχρονα ευάλωτη στην κριτική». Η διαδρομή του στην πολιτική σκηνή και ο βίος του στα υπουργεία όπου θήτευσε τον καθιστούν «διαρκώς απολογούμενο, αφού οι πολίτες διαθέτουν και μνήμη και κρίση».

Και αντιμετωπίζουν μάλλον με χιούμορ το σενάριο να περάσει στον β” γύρο το δίδυμο Νικ. Κακλαμάνη – Α. Σπηλιωτόπουλου, επισημαίνοντας πως «οι πολίτες της Αθήνας δύσκολα ξεχνούν όσους κομίζουν γλαύκας…».

Την προσοχή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφεύγει ότι «όλοι στο εσωτερικό της Ν.Δ. προσβλέπουν στη μετά Σαμαρά εποχή και προσπαθούν να πλασαριστούν ως παίκτες στο νέο παιχνίδι», και στο πλαίσιο αυτό εντάσσουν και τις ενδονεοδημοκρατικές αντίπαλες υποψηφιότητες στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα – Γ. Ιωαννίδη και Κεντρικής Ελλάδας Κ. Μπακογιάννη – Α. Γιαννόπουλου.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί εμφανίζονται απέναντι στην υποψηφιότητα του Ηλ. Κασιδιάρη. «Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να αντιπαρατεθούμε ευθέως απέναντί του» δηλώνουν στην Κουμουνδούρου, και αυτό για δύο λόγους:

• αφενός θα υπενθυμίζεται η «υπόγεια» σχέση Ν.Δ. – Χρυσής Αυγής και

• αφετέρου εκτιμάται ότι «ο φόβος στον οποίο θα επενδύσει ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής θα γυρίσει μπούμερανγκ».

Βεβαίως δεν παραβλέπουν ότι το εκλογικό ακροατήριο της Α” Αθήνας είναι μάλλον συντηρητικό και ευεπίφορο σε κηρύγματα μίσους, αλλά ταυτόχρονα είναι και προνομιακό πεδίο για τον Γ. Σακελλαρίδη, αφού «εμείς θέλουμε να ενώσουμε τους δημότες και όχι να σπεκουλάρουμε σε θέματα ασφάλειας και ποιότητας ζωής».



Απάντηση στον Κασιδιάρη

Αυτό που προβληματίζει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πώς θα αντιδράσει το εκλογικό σώμα σε μια ενδεχόμενη δικαστική εμπλοκή του υποψηφίου της Χρυσής Αυγής, και κυρίως προς τα πού θα οδηγηθεί ένα ποσοστό νεοδημοκρατών ψηφοφόρων που θέλουν να τιμωρήσουν την κυβέρνηση. Οσον αφορά το σενάριο που «παίζει» από συγκεκριμένους κύκλους και το οποίο θέλει στον δεύτερο γύρο να «περνάνε» οι Γ. Σακελλαρίδης- Ηλ. Κασιδιάρης η απάντηση της Κουμουνδούρου είναι σαφής: «Οι πολίτες θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις σε όλους και για όλα».

Η εκ νέου υποψηφιότητα του Γ. Καμίνη δεν δείχνει να αποτελεί πρόβλημα για την Κουμουνδούρου, αφού η υποστήριξή του από ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ τον καθιστά από την αρχή της κούρσας «ευάλωτο και λόγω της θητείας του διαρκώς απολογούμενο για ό,τι δεν έκανε στον δήμο». Για τους «αυτοδιοικητικούς» του κόμματος, το ερώτημα είναι η υποψηφιότητα του Ν. Σοφιανού, με πετυχημένη παρουσία στον δήμο και, κυρίως, διεισδυτικότητα σε εκτός ΚΚΕ ακροατήριο.

Με δεδομένο ότι οι ψηφοφόροι του Δήμου της Αθήνας στις παραγωγικές ηλικίες 18-40 χρόνων, που έχουν δεχτεί και τα μεγαλύτερα πλήγματα από τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, υπερβαίνουν το 25% του εκλογικού σώματος, οι επιτελείς του υποψήφιου δημάρχου Γ. Σακελλαρίδη εκτιμούν ότι «η είσοδος στον δεύτερο γύρο είναι εξαιρετικά πιθανή» και γι” αυτό προσανατολίζονται σε «επιθετική» πολιτική. Κεντρικός της άξονας, η ανάδειξη όχι μόνο των πολλαπλών προβλημάτων της πρωτεύουσας, αλλά οι προτάσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε ένα νέο πλαίσιο κοινωνικής και πολιτικής συμβίωσης των πολιτών. Προτάσεις που θα παρουσιαστούν το αργότερο μέχρι τα μέσα Μαρτίου, θα στηρίζονται στις επεξεργασμένες θέσεις της «Ανοιχτής Πόλης» και θα αποτυπώνουν «όχι μόνο τη σημερινή πραγματικότητα, αλλά κυρίως το όραμά μας για έναν πραγματικά μητροπολιτικό δήμο».

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.