Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

160 δισ. στις τράπεζες, μόλις 21 δισ. στην ανεργία

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΙΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΛΤΗ

Με το σλόγκαν «Αρκετά με την κρίση τους - Ας κοιτάξουμε το μέλλον μας», οι οργανώσεις νεολαίας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδικάτων λάνσαραν μία εκστρατεία για να απαιτήσει από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. και τους εργοδότες να θέσουν το ζήτημα της νεολαίας ως πρωτεύον θέμα στην ατζέντα τους.
Στόχος είναι η ενίσχυση των δράσεων κατά της φτώχειας και η αύξηση των κοινοτικών κονδυλίων για την καταπολέμηση της ανεργίας, μετά τη διαπίστωση ότι μόλις 21 δισ. ευρώ δίνονται για το σκοπό αυτό, την ίδια στιγμή που...
για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών συστημικών τραπεζών χορηγήθηκαν 160 δισ. ευρώ.
Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, σε ένα σεμινάριο της συνδικαλιστικής οργάνωσης UNI Europa για τη νεολαία.
Η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε σε μία χώρα με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη, 57,3% τον Ιούλιο του 2013, και, συνεπώς, το πλαίσιο στο οποίο οι ομοσπονδίες παρουσίασαν τις απαιτήσεις τους σχετικά με την ευρωπαϊκή πολιτική για τους νέους, έδειξε τη σπουδαιότητα του ζητήματος.
Ανεπαρκής υπόσχεση
Με τη δημιουργία του προγράμματος Εγγύηση για τη νεολαία, η Ε.Ε. εξασφάλισε 6 δισ. ευρώ για τα επόμενα 7 χρόνια για να ενισχύσει την απασχόληση των νέων. ...
Η υπόσχεση της Ε.Ε. παραμένει μέχρι στιγμής ανεπαρκής όσον αφορά την αντιμετώπιση των προκλήσεων σχετικά με την απασχόληση των νέων, ενώ οι ομοσπονδίες, σε κοινή τους δήλωση, διατυπώνουν την άποψη ότι με ένα εκτιμώμενο κόστος 21 δισ. ευρώ το χρόνο θα δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικό εργαλείο χωρίς επιπλέον μέτρα εφαρμογής σε εθνικό επίπεδο.
Σε απάντησή τους οι ομοσπονδίες, μέσω της εκστρατείας για τη νεολαία, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειών που γίνονται για τον εργασιακό χώρο και σε επίπεδο Ε.Ε. και εκ μέρους 30 εκατομμυρίων εργαζομένων στην Ευρώπη, θέλουν να εστιάσουν την προσοχή όλων των υποψηφίων των ευρωεκλογών σε 8 βασικά σημεία σχετικά με τη μελλοντική πολιτική της Ε.Ε. για τη νεολαία.
«Μέχρι σήμερα, οι προβληματικές τράπεζες έχουν λάβει πάνω από 160 δισ. ευρώ. Αυτό δείχνει ότι τα θύματα της κρίσης φτωχαίνουν όλο και πιο πολύ, ενώ οι ένοχοι πλουτίζουν», διατυπώνεται στην κοινή δήλωση. «Είναι κοινή μας ευθύνη να αποτελέσει βασική προτεραιότητα του νεοεκλεγέντος Κοινοβουλίου και της Επιτροπής η δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας και οι ευκαιρίες κατάρτισης», λένε οι ομοσπονδίες.
 από enet
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.