Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Προσυμπληρωμένες οι φορολογικές δηλώσεις του 2014

Μέχρι πότε θα πρέπει τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και των ασφαλιστικών οργανισμών να υποβάλλουν τις βεβαιώσεις αποδοχών και συντάξεων αντίστοιχα

Προσυμπληρωμένες, χωρίς τη δυνατότητα επεξεργασίας από τον φορολογούμενο, θα είναι οι φορολογικές δηλώσεις μισθωτών, συνταξιούχων και ελεύθερων επαγγελματιών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Για την προσυμπλήρωση των δηλώσεων οι εργοδότες και οι διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων οφείλουν μέχρι τις 28 Μαρτίου 2014 να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά τις βεβαίωσεις αποδοχών αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα, εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις και συντάξεων.

Όπως αναφέρει το ΥΠΟΙΚ, σε περίπτωση απουσίας ηλεκτρονικής πληροφόρησης από τον εργοδότη ή τον αρμόδιο φορέα, η υποβολή της δήλωσης των αντισυμβαλλομένων (υπαλλήλων, συνταξιούχων, προμηθευτών υπηρεσιών κτλ.) θα είναι δυσχερής μέχρι την αποστολή σχετικού ηλεκτρονικού αρχείου βεβαιώσεων από τους υπόχρεους.

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για τον τρόπο δημιουργίας και υποβολής των ηλεκτρονικών αρχείων θα βρείτε εδώ.:

http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Services/Epixeiriseis/vev_apodoxwn.html

Το ΥΠΟΙΚ καλεί τους υπόχρεους να υποβάλουν εμπρόθεσμα τις βεβαιώσεις, ώστε αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία ή καθυστέρηση στις δηλώσεις Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων.
forologikanea 

Σχετικό: «Ναρκοπέδιο» για έξτρα φόρους το Ε9

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.