Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Αλήθεια ή ψέμα; 5 μύθοι για το freeware

Μετά από συκοφαντίες ανακρίβειες και ασταθείς κατηγορίες η  Freemake Team αποφάσισε να αποκαταστήσει την φήμη της για το αμφισβητούμενο από πολλούς δωρεάν λογισμικό που παρέχει.
Έτσι λοιπόν παρακάτω η ομάδα του Freemake θα ρίξει φως σε 5 μύθους που αφορούν το δωρεάν λογισμικό.
1)Δεν είναι ασφαλές να κατεβάζω δωρεάν λογισμικό στον υπολογιστή μου. Κοντά στον νου και η γνώση. Οτιδήποτε και να κατεβάσει κανείς στον υπολογιστή του μπορεί να κρύβει κάποιον ιό, ακόμα και τα φαινομενικά ασφαλή προγράμματα. Για αυτό χρειάζεται προσοχή, έλεγχος και έρευνα πριν την εγκατάσταση οποιουδήποτε λογισμικού, το VirusTotal θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο.
2)Το δωρεάν λογισμικό δεν έχει σύστημα βοήθειας και υποστήριξης. Το αντίθετο, συνήθως το δωρεάν λογισμικό είναι αυτό που έχει ομάδα υποστήριξης διαθέσιμη 24/7. Ζωντανό παράδειγμα το Freemake.
3)Το δωρεάν λογισμικό έχει ιούς που κανένας δεν είναι πρόθυμος να επιδιορθώσει. Ναι, έχει ιούς επειδή φτιάχνεται από ανθρώπους της διπλανής πόρτας. ...
Ακόμα και μεγάλες εταιρείες έχουν τέτοιου είδους προβλήματα, απλά εκεί αντιμετωπίζονται εν ριπή οφθαλμού επειδή υπάρχει και το ανάλογο χρηματικό υπόβαθρο. Το πόσο πρόθυμος είναι κανείς να εξαφανίσει τους ιούς θα πρέπει να εξετάζεται μεμονωμένα κι όχι γενικά και αόριστα.
4)Το δωρεάν λογισμικό είναι αξιόπιστο μόνο εάν πάρει καλή βαθμολογία στις αντίστοιχες ιστοσελίδες. Εαν είστε πρόθυμοι να βασιστείτε στην υποκειμενική γνώμη και βαθμολογία του καθενός είστε άξιοι τη μοίρας σας. Μια έρευνα όμως ή ακόμα και μια δοκιμή είναι υπεραρκετές για να σας αποδείξουν το αντίθετο.
5)Το δωρεάν λογισμικό είναι περίπλοκο και άσχημο. όλοι κρύβουν μια αδυναμία, τα τελευταία χρόνια όμως η κατάσταση στο χώρο του σχεδιασμού του λογισμικού αλλάξε. Τρανταχτό παράδειγμα το Wunderlist.
P.S. : Πληρώνεις δεν πληρώνεις η έρευνα στον χώρο του λογισμικού είναι απαραίτητη. Για αυτό πιστεύετε μετ' ερεύνης και όσοι πιστοί προσέλθετε.
Πηγή:freemake
Συντάκτρια:Stella
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.