Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Έκλεισαν οι κάλπες - Το 93% ψηφίζει ένωση Κριμαίας - Ρωσίας - Paving the future: Ukraine’s Crimea goes to independence poll

Σχετικό: Paving the future: Ukraine’s Crimea goes to independence poll
Έκλεισαν οι κάλπες στην Κριμαία - Σύμφωνα με τα πρώτα exit polls το 93% ψήφισε υπέρ της ένωσης Ρωσίας-Κριμαίας, ενώ ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις και οι αντιδράσεις από τον δυτικό κόσμο.
Τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα στην Κριμαία όπου στις 20:00 ακριβώς έκλεισαν οι κάλπες. Οι κάτοικοι της Κριμαίας με το σημερινό δημοψήφισμα αποφάσισαν με ένα συντριπτικό ποσοστό, όπως δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα, την προσάρτηση της περιοχής στη Ρωσία.
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι σύμφωνα με τα exit polls, το 93% των ψηφοφόρων της Κριμαίας ψήφισε υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία κατά το σημερινό δημοψήφισμα.
Όπως όλα δείχνουν η Κριμαία γυρίζει σελίδα.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ
Μάλιστα πριν από λίγα λεπτά οι ΗΠΑ και συγκεκριμένα ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι απορρίπτει το δημοψήφισμα στην Κριμαία και χαρακτηρίζει "επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές" τις ενέργειες της Ρωσίας. Λευκός Οίκος: Η διεθνής κοινότητα δε θα παρακολουθεί σιωπηλή προσαρτήσεις Σε ανακοίνωσή του για το ζήτημα της Κριμαίας, ο Λευκός Οίκος σημειώνει ότι «έχουν περάσει οι εποχές που η διεθνής κοινότητα παρακολουθήσει απαθής μία χώρα να αποκόπτει και να προσαρτά το έδαφος μιας άλλης».
Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται παρέλαση με ρωσικά εμβατήρια στο Ντόνετς και οι ρωσόφωνοι πανηγυρίζουν έντονα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πάνω από το 80% αναμένεται να έχει ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα ενώ σύμφωνα με το rt.com, που επικαλείται στοιχεία από τα exit polls, το 93% των κατοίκων της Κριμαίας που προσήλθαν στις κάλπες, έχουν επιλέξει την ένωση της χερσονήσου με τη Ρωσία. ...
Όσον αφορά στο κλίμα της ψηφοφορίας, όπως δήλωσε ο προσωρινός δήμαρχος της πόλης Ντμίτρι Μπέλικ, το μεσημέρι της Κυριακής «στη Σεβαστούπολη δεν υπάρχει ένταση, το κλίμα είναι εορταστικό με μόνη ορατή διαφορά τα μέτρα ασφαλείας και την απαγόρευση κίνησης οχημάτων στο κέντρο της πόλης».
Αξιόνοφ: Θα ενωθούμε με τη Ρωσία το συντομότερο δυνατό
Ο αυτοανακηρυχθείς πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ δήλωσε ότι η Αυτόνομη Δημοκρατία θα ενωθεί το συντομότερο δυνατό με τη Ρωσία, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.
Ο Σερκέι Αξιόνοφ σημείωσε, σε μήνυμά του στο Twitter, ότι η απόφαση της Κριμαίας για ένωση με τη Ρωσία «θα μείνει στην ιστορία»
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
-Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν αναγνωρίζει το δημοψήφισμα, καθώς σημειώνει ότι παραβιάζει το ουκρανικό σύνταγμα και τα καλέσματα της διεθνούς κοινότητας για αυτοσυγκράτηση.
«Καμία πλευρά της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στην Κριμαία δεν πείθει ότι επρόκειτο για μια νομιμοποιημένη άσκηση δικαιώματος», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Γουίλιαμ Χέιγκ. Ο Βρετανός υπουργός κάλεσε τη Ρωσία να προχωρήσει σε διάλογο με την Ουκρανία για την επίλυση των διαφορών τους.

 Διαβάστε επίσης:
Η Κριμαία στις Κάλπες
Έκτακτο: «Ανακωχή» αποφάσισαν Ρωσία και Ουκρανία
Λαβρόφ: Σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο το δημοψήφισμα
Ρώσος ΥΠΟΙΚ: Οι κυρώσεις από ΗΠΑ και ΕΕ δεν θα έχουν αντίκτυπο
Διαλύεται το κοινοβούλιο της Κριμαίας με απόφαση της Ουκρανίας

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.