Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ουκρανία: Προσχώρηση στη Ρωσία αποφάσισε η Βουλή της Κριμαίας

Kριμαία: Το κοινοβούλιο ψήφισε προσχώρηση σε Ρωσία με τα δικαιώματα συνιστώσας δημοκρατίας
Nέες πληροφορίες που έρχονται από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA αναφέρουν ότι το κοινοβούλιο της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας ψήφισε ομόφωνα υπέρ της απόσχισης από την Ουκρανία και της προσχωρησης στην Ρωσική Ομοσπονδία, φιλοξενώντας και το κείμενο της σχετικής απόφασης.

Συμφωνήθηκε «η ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία με τα δικαιώματα συνιστώσας δημοκρατίας εντός της Ρωσίας», αναφέρεται, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στην απόφαση της κριμαϊκής Βουλής.

Η Κριμαία έχει περάσει ντε φάκτο στον έλεγχο της Ρωσίας από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ρώσοι στρατιώτες και τοπικοί φιλορώσοι πολιτοφύλακες ανέλαβαν ουσιαστικά την τήρηση της τάξης στη χερσόνησο, περιορίζοντας και αφοπλίζοντας τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Την ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία ενέκρινε το Κοινοβούλιο της αυτόνομης δημοκρατίας, αποφασίζοντας παράλληλα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 16 Μαρτίου, που θα καθορίσει το καθεστώς της περιοχής, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Κριμαίας, Ρουστάμ Τεμιργκαλίεβ στο πρακτορείο ΡΙΑ, θα πραγματοποιηθεί στις 16 και όχι στις 30 Μαρτίου, όπως είχε αποφασιστεί αρχικά και θα περιλαμβάνει δύο ερωτήματα. "Πρώτο ερώτημα - Είστε υπέρ της προσχώρησης της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία. Δεύτερο ερώτημα – Είστε υπέρ της επαναφοράς του Συντάγματος της Κριμαίας του 1992" σημείωσε ο Τεμιργκαλίεβ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο Σύνταγμα του 1992 , η Κριμαία είναι ενταγμένη στην Ουκρανία και προσδιορίζει τις σχέσεις της με το ουκρανικό κράτος βάσει συμβάσεων και συμφωνιών.

Σε πρώτη αντίδραση για την απόφαση της Βουλής της Κριμαίας, ο μεταβατικός υπουργός Οικονομίας της Ουκρανίας, Πάβλο Σερεμέτα χαρακτήρισε αντισυνταγματικό το δημοψήφισμα που προκηρύχθηκε για ένωση της αυτόνομης δημοκρατίας με τη Ρωσία. ...

Στο μεταξύ, για την απόφαση του Κοινοβουλίου της Κριμαίας έχει ήδη ενημερωθεί και ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπο της Προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Νωρίτερα, ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα σχέδια της Ρωσίας η ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, ωστόσο πρόσθεσε ότι κανένας δεν ακυρώνει το δικαίωμα ενός εθνός για αυτοδιάθεση. πρόσθεσε ότι κάθε έθνος έχει δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού. "Σε καμία περίπτωση δεν θα προβοκάρουμε κανέναν. Μόνο οι πολίτες που ζουν στις συγκεκριμένες περιοχές έχουν το δικαίωμα να καθορίζουν οι ίδιοι τη μοίρα τους" τόνισε ο Πούτιν.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.