Ταυτόχρονες παραιτήσεις 8 στελεχών του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου (τι τρέχει;)Ανεξήγητες εξελίξεις εκδηλώνονται στον πιο κρίσιμο κρίκο του φοροελεγκτικού μηχανισμού,μετά το ΣΔΟΕ, το Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) το τελευταίο διάστημα
Ανεξήγητες εξελίξεις εκδηλώνονται στον πιο κρίσιμο κρίκο του φοροελεγκτικού μηχανισμού, μετά το ΣΔΟΕ, το Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) το τελευταίο διάστημα...
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr την Παρασκευή παραιτήθηκαν αιφνιδίως οκτώ στελέχη, ο υποδιευθυντής Παναγιώτης Παναγιωτακόπουλος και επτά επόπτες.
Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη υπηρεσιακή κρίση, που λαμβάνει χώρα στην υπηρεσία σε ένα μήνα, μετά την παραίτηση - ουσιαστικά μεθοδευμένη απομάκρυνση- του διευθυντή του Κέντρου Ευάγγελου Χασάπογλου στις αρχές Φεβρουαρίου.
Το ΚΕΦΟΜΕΠ ελέγχει μείζονος σημασίας και τεράστιου οικονομικού ενδιαφέροντος υποθέσεις, όπως η λίστα Λαγκάρντ, τα εμβάσματα χιλιάδων πολιτών στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια και οι περιβόητες offshore.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν αφόρητες πιέσεις προς τους υπαλλήλους από διάφορες πλευρές, με αποτέλεσμα το έργο τους να γίνεται υπό εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες.
Το περίεργο με το Κέντρο είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει θεωρητικά ως στόχο έως τα τέλη Απριλίου να διεκπεραιωθούν οι έλεγχοι σε 400 υποθέσεις εμβασμάτων και σε 200 offshore. Με την αποδιάρθρωση της υπηρεσίας όμως ο στόχος είναι δύσκολο να επιτευχθεί, χωρίς κανείς να μπορεί να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει και στελέχη της υπηρεσίας, προτιμούν την έξοδο. ...
Σημειωτέον ότι μόλις την περασμένη Πέμπτη ο νέος διευθυντής του ΚΕΦΟΜΕΠ Δημήτρης Μασίνας επισκέφθηκε τους οικονομικούς εισαγγελείς και είχε σύσκεψη μαζί τους για θέματα ελέγχων.
Με μια μακροσκελή ανακοίνωση σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ τις ταυτόχρονες παραιτήσεις οκτώ στελεχών του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γελάλης, υπεύθυνος φορολογικής πολιτικής της Ε.Κ.ΚΕ. Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράφει την ανακοίνωση σημειώνει: «Το πρωτοφανές αυτό γεγονός δεν είναι υπηρεσιακό ζήτημα, δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα, καθώς η εισροή εσόδων στα κρατικά ταμεία από τους ελέγχους και την πολυαναμενόμενη πάταξη της φοροδιαφυγής θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης» και καταλήγει: «Επανειλημμένα έχουμε καταγγέλλει και την υποστελέχωση του ΣΔΟΕ, που καθιστά αδύνατη την ολοκλήρωση σημαντικού αριθμού ελέγχων από τις χιλιάδες σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής που είναι στην αρμοδιότητα του».
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:
Η επιβεβαιωμένη ταυτόχρονη αιφνίδια παραίτηση οκτώ υψηλόβαθμων στελεχών, δηλαδή του υποδιευθυντή και επτά από τους δέκα συνολικά προϊσταμένους ελέγχου του Κέντρου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου (ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π.) που συνέβη την Παρασκευή, ενώ είχε προηγηθεί στις 11/2/2014 η παραίτηση του διευθυντή του κέντρου που χειρίζεται τις υποθέσεις ελέγχου των εμβασμάτων και των off-shore, δημιουργεί εύλογα απορίες και υποψίες.
Το πρωτοφανές αυτό γεγονός δεν είναι υπηρεσιακό ζήτημα , δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα , καθώς η εισροή εσόδων στα κρατικά ταμεία από τους ελέγχους και την πολυαναμενόμενη πάταξη της φοροδιαφυγής θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης, ώστε να ελαφρυνθούν από τα βάρη τα συνήθη υποζύγια και να γιατρευθεί το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών με την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Στις 11 Φεβρουαρίου καταθέσαμε ερώτηση με την οποία καταγγείλαμε την διάλυση του φοροελεγκτικού μηχανισμού και την πρόθεση της ιεραρχίας του Υπουργείου Οικονομικών για διενέργεια «εξπρές» φορολογικών ελέγχων από το ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π.).
Αναφερθήκαμε επίσης στις παραιτήσεις των δύο διευθυντών (Δ.Ε.Κ. Αθηνών και ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π.) από τις τρείς νευραλγικές ελεγκτικές υπηρεσίες μέσα σε διάστημα ενός μήνα και την αδρανοποίηση των έλεγχων από το Δ.Ε.Κ. Αθηνών (Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο) λόγω της επικείμενης διάλυσης του, η οποία ενώ ανακοινώθηκε επίσημα, ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί.
Επανειλημμένα έχουμε καταγγέλλει και την υποστελέχωση του ΣΔΟΕ, που καθιστά αδύνατη την ολοκλήρωση σημαντικού αριθμού ελέγχων από τις χιλιάδες σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής που είναι στην αρμοδιότητα του, όπως η λίστα Lagart και πρόσφατα η λίστα Νικολούδη. Σε αυτές τις καταγγελίες η κυβέρνηση απάντησε με την διάσπαση του ΣΔΟΕ σε δύο κομμάτια, την υποβάθμιση του δηλαδή.
Ο Υπουργός Οικονομικών οφείλει να απαντήσει άμεσα στο ερώτημα γιατί παραιτήθηκαν οι παραπάνω και να διασαφηνίσει τις προθέσεις τις κυβέρνησης αναφορικά με την συνεχιζόμενη διάλυση του φορολογικού μηχανισμού και μάλιστα των πιο ευαίσθητων υπηρεσιών (ΣΔΟΕ, ΚΕΦΟΜΕΠ) που ασχολούνται με τον έλεγχο φυσικών προσώπων που εμφάνισαν αδικαιολόγητο πλουτισμό.
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.