Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Από το Αρκάδι το μήνυμα της Κρήτης για τη ζωή - Σήμερα το συλλαλητήριο ενάντια στα χημικά

Από την ιερά μονή Αρκαδίου, τον τόπο του μαρτυρίου και της εθελοθυσίας των Κρητών, θα δοθεί αύριο το μεσημέρι το μήνυμα ότι οι Κρητικοί αρνούνται να δεχτούν τα χημικά και το θάνατο στη θάλασσα της Μεσογείου. Χιλιάδες πολίτες, με κάθε μέσο, αναμένεται να παραστούν στην εκδήλωση, στην οποία δηλώνουν καθημερινά συμμετοχή δεκάδες νέοι φορείς. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 το μεσημέρι. Λεωφορεία θα μεταφέρουν τον κόσμο από κάθε γωνιά της Κρήτης.

 (ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ)
Οι προσωρινές συντονιστικές επιτροπές Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου εκφράζουν την πλήρη αντίθεση μας στο σχεδιαζόμενο οικολογικό έγκλημα στο θαλάσσιο περιβάλλον της Μεσογείου νοτιοδυτικά της Κρήτης, που αφορά την εν πλω ‘’εξουδετέρωση’’ των εξαιρετικά επικίνδυνων τοξικών ουσιών των χημικών όπλων της Συρίας.
Ενόψει του σχεδιαζόμενου θανάσιμου χημικού πειράματος καλούν τους πολίτες της Κρήτης:

  •  να μη δεχθούν την όποια απόφαση οποιουδήποτε οργάνου που λαμβάνεται ερήμην της τοπικής κοινωνίας, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τέτοια σοβαρή απόφαση που επιβαρύνει σε υπέρτατο βαθμό την ήδη επιβαρυμένη θαλάσσια περιοχή μας. 
  •  να απαιτήσουν να εξευρεθούν ορθολογικότερες λύσεις στο πρόβλημα, πχ με τη διάθεση των προϊόντων της εξουδετέρωσης σε επίγειες ειδικές εγκαταστάσεις σε χώρες που έχουν τις κατάλληλες υποδομές και τεχνογνωσία.
Επιπλέον καλούν όλους που θα δώσουν το παρόν στην Παγκρήτια συστράτευση στο ιστορικό Αρκάδι να δηλώσουν πως μοναδική οριστική λύση είναι, όχι μόνο η τυπική απαγόρευση χρήσης όπλων χημικού πολέμου, αλλά η εφαρμογή μέτρων αποτροπής κατασκευής χημικών και πυρηνικών οπλοστασίων από όλες τις χώρες του πλανήτη μας, χωρίς καμιά απολύτως εξαίρεση «Λέμε όχι σε όλους τους πολέμους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν .
«Θεωρώντας δεδομένη την ευαισθητοποίηση, τόσο της τοπικής κοινωνίας, όσο και όλων των φορέων, που θα προσδώσει βαρύτητα και κοινωνική ευρύτητα στο εγχείρημα αυτό και πιστεύοντας βαθειά ότι η προσπάθεια αυτή αξίζει να διαχυθεί ευρέως και να υποστηριχθεί έμπρακτα, ζητούμε: τη δημόσια στήριξη όλων των φορέων και την ενεργό συμμετοχή τους στην Παγκρήτια συνάντηση στο μαρτυρικό Αρκάδι. Είναι αναγκαίο, να κινητοποιηθούν όλες οι δυνάμεις που μπορούν να επηρεάσουν προς αυτήν την κατεύθυνση και πρακτικά να διευκολυνθούν οι συντοπίτες μας για τη μετάβασή τους στον τόπο της συγκέντρωσης», προστίθεται.
Σύντομες ομιλίες θα γίνουν από τους: Γιώργη Καράτζη-ποιητή, Ευάγγελο Γιδαράκο-καθηγητή Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης και Ευάγγελο Πισσία-καθηγητή ΑΤΕΙ Αθηνών-συντονιστή της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Ειρήνευση στη Συρία.
Θα ακολουθήσει πολλή μουσική από το Παγκρήτιο σύλλογο καλλιτεχνών Κρητικής μουσικής (Νίκος Ηλιάκης, Μηνάς Μπαλτζάκης, Γιώργος Σκουλούδης και Κώστας Τζανάκης), από το Μιχάλη Αλεφαντινό και τους συνεργάτες του και από το Γιώργη Ξυλούρη (Ψαρογιώργη), και τους Γιάννη Παπατζανή και Γιάννη Πολυχρονάκη. Τη μουσική εκδήλωση θα κλείσει εκτάκτως ο Γιάννης Αγγελάκας και οι Ντίνος Σαδίκης, Στάθης Αραμπατζής, Χρήστος Χαρμπίλας και Τίτος Καργιωτάκης.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.