Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η καταβολή της δωρο-παραδοχής "κοινωνικού μερίσματος" προς άγραν ψηφοφόρων!!! Πόσοι προσωρινοί δικαιούχοι θα τους ανταποδώσουν με την δωρο-μεροληπτική ψήφο τους; Αλήθεια θα υπάρξουν ανταλλάξιμοι των 500 έως 1.000 ευρώ που θα ανταποκριθούν σε αυτόν τον ευτελισμό της δημοκρατίας μας; Έως τότε ίδωμεν και Σιωπούμε προσωρινώς...

Ο γενικός γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης ανακοίνωσε μέσω του Σκάι ότι την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα ώστε να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση ως τις 10 Μαίου.
Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί 185.000 αιτήσεις, ενώ 340.000 έχουν απορριφθεί. Μετά τις 30 Ιουνίου, όπως είπε ο κ. Θεοχάρης, θα κριθεί αν χρειάζεται κάποια διορθωτική παρέμβαση. ώστε να διευρυνθούν ή να αλλάξουν τα κριτήρια. Εξήγησε ότι δεν αποτελεί προϋπόθεση για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος το να μη χρωστά κανείς στην εφορία, δεν συμψηφίζεται δηλαδή η παροχή με τυχόν οφειλές στο Δημόσιο.

Ο κ. Θεοχάρης θύμισε ότι στόχος είναι να επωφεληθούν 600.000 νοικοκυριά.

"Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Ότι ήταν να σχολιάσουμε το γράψαμε στο παραπάνω τίτλο.  Ο εκμαυλισμός της κοινωνίας μας και η χειραγώγηση των ψηφοφόρων έρχεται όταν τους στερείς το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης με το να τους πτωχοποιείς και να τους οδηγείς σε απόγνωση και σε συνέχεια να σε ευγνωμονούν όταν ενώ τους παίρνεις το καρβέλι τους επιστρέφεις τα ψίχουλα που περίσσεψαν από το πάρτι των κερδοσκόπων. 
Βέβαια πως να πεις σε κάποιον εξαθλιωμένο οικονομικά μην ενδίδεις σε αυτή την άθλια παλαιοκομματική συναλλαγή, όταν με αυτό το χαρτζιλίκι αμβλύνει τις όποιες βιοτικές του ανάγκες έστω και για λίγες ημέρες.

Νάσος 

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.