Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Κόντεψαν να παίξουν μπουνιές στο ΠΑΣΟΚ!

Στα όρια έκρηξης είναι πλέον το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στην ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου της τρόικας και τις διαφοροποιήσεις των Γιώργου Παπανδρέου και Απόστολου Κακλαμάνη.

Πριν από λίγο παραλίγο να έλθουν στα χέρια βουλευτές μέλη του συντονιστικού οργάνου της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση οι Θάνος Μωραϊτης και Κώστας Τριαντάφυλλος, καταγγέλλοντας μεν ότι «ακόμη και τούτη τη δύσκολη ώρα, κάποιοι προσπαθούν να διχάσουν το κόμμα και την παράταξη», αλλά και καταγγελλόμενοι, ιδίως ο δεύτερος ότι είναι στη γραμμή του περιβάλλοντος Παπανδρέου!

Αφορμή για να ξεκινήσει ο άγριος καβγάς ήταν μία αποστροφή – σύσταση που απηύθυνε προς κάθε πλευρά και προφανώς έχοντας στο μυαλό του τους κ. Παπανδρέου και Κακλαμάνη ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Τάκης Ρήγας, ο οποίος ζήτησε από όλους να είναι «προσεκτικοί» στις κινήσεις και τις ενέργειές τους. Αμέσως το λόγο πήραν δύο υφυπουργοί, ο Βασίλης Κεγκέρογλου και η Εύη Χριστοφιλοπούλου κάνοντας επίθεση στους κ. Παπανδρέου και Κακλαμάνη. ...
Η κ. Χριστοφιλοπούλου είχε επιτεθεί στον πρώην πρόεδρο της Βουλής και εντός της Ολομέλειας την Κυριακή το βράδυ, αμέσως μόλις ο τελευταίος ψήφισε παρών στο άρθρο για τις τράπεζες.

Στα όσα λέγονταν εκείνη την ώρα αντέδρασαν έντονα οι δύο βουλευτές Μωραϊτης και Τριαντάφυλλος, οι οποίοι ζήτησαν να μην αναπαράγεται το συγκεκριμένο κλίμα σε βάρος των δύο ιστορικών στελεχών.

Ειδικά για τον κ. Τριαντάφυλλο – τον κατά πολύ όλων νεώτερο βουλευτή του οργάνου – υπήρξαν οργισμένες επιθέσεις, με κάποιους να του λένε «ποιος νομίζεις ότι είσαι, τι μας το παίζεις εδώ μέσα, μήπως είσαι θεματοφύλακας του Παπανδρέου και του Κακλαμάνη»! Στην αντιπαράθεση και επικρίνοντας τα δύο ιστορικά στελέχη του κόμματος, μετείχαν βουλευτές όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Μιχάλης Κασσής, ενώ στο χαμό παρενέβη ο κ. Κεγκέρογλου λέγοντας ότι «προφανώς οι Παπανδρέου και Κακλαμάνης ενημερώθηκαν επιλεκτικά από τον Φίλιππο Σαχινίδη (σημείωση: είναι ο υπεύθυνος του ΠΑΣΟΚ για τα τραπεζικά θέματα) και το έπαιξαν μάγκες και ήρωες, ενώ εμείς που ψηφίσαμε υπέρ φανήκαμε οι βλάκες της παρέας»!

Κουβέντα στη κουβέντα, μόλις που αποφεύχθηκαν οι χειροδικίες. Οι Μωραϊτης και Τριαντάφυλλος οργισμένοι από την τροπή της συζήτησης επέλεξαν να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση, χωρίς να διευκρινίσουν μέχρι σε ποιο σημείο θα φτάσουν την αντίδρασή τους.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.