Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Αναλυτική πρόγνωση για το διήμερο

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε, για σήμερα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Κάνει λόγο για ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνοδευόμενες τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν αρχικά στην Ηπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο κι από το μεσημέρι και μετά θα επεκταθούν στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές, εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Σταδιακά τις βραδινές ώρες τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν, κυρίως στο Ιόνιο και τις Βόρειες περιοχές της χώρας.
Η θερμοκρασία έως τους 22 βαθμούς Κελσίου και ισχυροί άνεμοι
Η θερμοκρασία σήμερα θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 22 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι ...
μέτριοι και στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, με εξασθένηση το βράδυ.
Στην Αττική
Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν, με αυξημένη πιθανότητα παροδικής βροχής ή καταιγίδας, περιμένουμε στην Αττική. Το θερμόμετρο στο κέντρο θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι στο Λεκανοπέδιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι.
Στη Θεσσαλονίκη
Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες, στα δυτικά κυρίως τμήματα του νομού, όπου τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου κι οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί.
Τη Δευτέρα
Με νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και τα νότια, καθώς και στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά (μεσημεριανές και απογευματινές ώρες) θα ξεκινήσουμε την εβδομάδα.
Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται στα ανατολικά.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.