Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

“Αλέξανδρος Κασιδιάρης: Διωκόμενος καταδρομέας-Δημήτρης Μπαλτάκος: Βίσμα ΟΥΚΑΣ που δέρνει στο Ναό της Δημοκρατίας: Βίοι παράλληλοι”

 
"Από καλά ενημερωμένες στρατιωτικές πηγές, στεκόμαστε λόγω της επικαιρότητας των ημερών σε δυο πρόσωπα που εξακολουθούν να υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Ο ένας ο γιος του Μπαλτάκου, Δημήτρης. Πλην όλων όσων έχουν ακουστεί για τα βίσματα και τα σκάνδαλα εισαγωγής του στο Λιμενικό, πληροφορούμαστε κι άλλα:

"Ο μικρός Μπαλτακος μετα απο ζωή φοιτητή κ μεταπτυχιακό στην Αμερική σε ηλικία 25 ετών με τη γνωστή διαδικασία μπήκε στη Σχολή Αξιωματικών Λιμενικού. Ύστερα ενώ για δυο χρονια τουλάχιστον δεν μπορούσε να ενταχθεί στη ΜΥΑ/ΛΣ παρέκαμψε ολα τα τυπικά κ σε ελάχιστο χρονικό διάστημα παρακολούθησε το αμέσως επόμενο σχολείο της ΜΥΚ. Εκεί απο προσωπικές ομολογίες εκπαιδευτών του γνωρίζω οτι είχε ιδιαίτερη μεταχείριση κ υπήρχαν σαφείς εντολές άνωθεν να αποφοιτήσει πάση θυσία επιτυχώς από αυτό το αντικειμενικά πολύ δύσκολο σχολείο που δεν χαρίζεται σε κανέναν”, μας λένε οι ίδιες πηγές που επιμένουν: “Εξαίρεση βέβαια αποτέλεσε ο νεαρός Μπαλτακος κ αποφοίτησε λόγω της σκανδαλώδους εύνοιας που τύγχανε".
Από την άλλη, υπάρχει ο αδερφός του Ηλία Κασιδιάρη, Αλέξανδρος που μπήκε στο στόχαστρο λόγω των εμπλοκών του αδερφού του με τη δικαιοσύνη: Γράφει η “Καθημερινή” γι αυτόν:
"Με πλαστή ταυτότητα αστυνομικού o αδερφός του Ηλία Κασιδιάρη. Το εύρημα θεωρείται σημαντικό, καθώς, όπως δήλωσε χθες στην «Κ» αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., «το αρχείο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πλαστών εγγράφων».
Από την έκθεση που συνέταξε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι τα «επίμαχα» φωτογραφικά αρχεία εντοπίστηκαν αποθηκευμένα σε σκληρό δίσκο που βρέθηκε στην κατοχή του Ηλία Κασιδιάρη και πιθανόν ανήκει στον αδελφό του, Αλέξανδρο, καθώς η κωδική ονομασία του εγγεγραμμένου ιδιοκτήτη είναι «Αlex». ...
Κατά τη διερεύνηση του σκληρού δίσκου εντοπίστηκαν φωτογραφικά αρχεία με τις δύο όψεις ταυτοτήτων αστυνομικών. Σε ορισμένες από αυτές αναγράφονται τα στοιχεία «Αλέξανδρος Παπαστεργίου – αστυφύλακας» με ημερομηνία γέννησης 1987. Από την έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία δεν αντιστοιχούν σε πρόσωπο που υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία και άρα το αρχείο είναι εξ ολοκλήρου πλαστό. Όπως μάλιστα επισημαίνει στην έκθεσή της η ΔΕΕ, τα επίμαχα αρχεία (φέρουν κωδικούς «1.jpg» και «id ready 2.jpg») έχουν υποστεί επεξεργασία με το λογισμικό επεξεργασίας εικόνας «Photoshop».
Ως «μήτρα» για την κατασκευή των πλαστών αρχείων χρησιμοποιήθηκε γνήσια ταυτότητα 25χρονου που πράγματι υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ και φέρει τον βαθμό του αστυφύλακα. Αρχεία φωτογραφιών και από τις δύο όψεις της ταυτότητας βρέθηκαν αποθηκευμένα στον ίδιο σκληρό δίσκο.
Ο εν λόγω αστυνομικός, μάλιστα, Κ. Χ., φέρεται να εκπροσωπεί την ΕΛ.ΑΣ. σε αγώνες κολύμβησης ανά την Ελλάδα. Δεν έχει δηλώσει απώλεια της ταυτότητάς του.
Ο αδελφός του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χ.Α., Αλέξανδρος Κασιδιάρης, υπηρετεί στις ειδικές δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και φέρει τον βαθμό του ανθυπολοχαγού. Είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2012 στη Θεσσαλονίκη κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή. Χθες, μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών, στις οποίες φαίνεται (μαζί με τον αδελφό του Ηλία) να χαιρετά ναζιστικά, διετάχθη εις βάρος του ΕΔΕ με εντολή του αρχηγού ΓΕΣ, ενώ μετακινήθηκε από τη Ρεντίνα, όπου υπηρετούσε, στο Φρουραρχείο του ΓΕΣ, στην Αθήνα”.
Μάλιστα. Δηλαδή δικάστηκε, καταδικάστηκε και “εκτελέστηκε”, ο αδερφός του Κασιδάρη. Εμείς πάντως για το στρατιωτικό του ποιόν άλλα μαθαίνουμε από στρατιωτικές πηγές και πρόσωπα που τον γνωρίζουν :  Ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης είναι εν ενέργεια αξιωματικός του ελληνικού στρατού κ αδερφός του Ηλία Κασιδιάρη. Από τα 18 του αφού εντάχθηκε στη Σχολή Ευελπίδων αποφοίτησε επιτυχώς κ προσέφερε ανελλιπώς οτι καλύτερο μπορούσε στην υπηρεσία του. Υπηρέτησε σε ιδιαίτερα απαιτητικές θέσεις των ειδικών δυνάμεων (όπως άλλωστε είχε πάντα σαν στόχο) κ από τον περασμένο Σεπτέμβριο που ξεκίνησαν οι διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής εχει αρχίσει μια άνευ αιτιολόγησης προσωπική του δίωξη μόνο κ μόνο λόγω του ονόματος του και του αδερφού του. Αναίτιες αποσπάσεις σε παροπλισμένες μονάδες, υποτιθέμενες ΕΔΕ που αναζητούν δικιά του εμπλοκή σε πολιτικές δραστηριότητες χωρίς το παραμικρό στοιχείο κ γενικά μια στάση του Γενικού Επιτελείου Στρατού που αποδεικνύει άμεση αθέμιτη πολιτική παρέμβαση.
Αυτά μαθαίνουμε, αυτά μας λένε. Ο κύριος υφυπουργός και ο κύριος υπουργός Εθνικής Άμυνας, έχει να καταλογίσει στον “κατηγορούμενο Κασιδιάρη”, κάποιο βίσμα;
Εκτός κι αν ο υιός Μπαλτάκος είναι πιο ικανός αξιωματικός λόγω των προσόντων του να δέρνει στη Βουλή. Ας τον πάρουν τότε εκεί για σωματοφύλακα.

Υπογραφή

Ο Συνταγματάρχης χωρίς αστέρια
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.