Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Γ. Δελαστίκ για "Μπαλτακιάδα" (Βίντεο) - Περί_πολιτικών_"τυρομπαστουνόβλαχων_και_γαϊδουριών" (Βίντεο) - Συνταξιούχοι_προς_πολιτικούς: "Θα έπρεπε να ντρέπεστε" (Βίντεο)


Ελάχιστα λεπτά μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο δημοσιογράφος Γιώργος Δελαστίκ αλλά και οι δυο τοποθετήσεις του ήταν απόλυτα καίριες.
Στην πρώτη διαβάζοντας τον νόμο με τον οποίο ο Σαμαράς ανέθετε υπερεξουσίες στον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο, αποδόμησε πλήρως την προσπάθεια των παρευρισκομένων κυβερνητικών στελεχών να παρουσιάσουν τον συνομιλητή του Κασιδιάρη σαν ένα τυχαίο στέλεχος της Ν.Δ. (Συμπτωματικά χτες το πρωί είχαμε αναφερθεί στις υπερεξουσίες που παρείχε ο συγκεκριμένος νόμος στον Μπαλτάκο γ’ αυτό παραλείψαμε αυτό το κομμάτι στο βίντεο).

Ανάμεσα στα άλλα που ανέφερε ο δημοσιογράφος του «Εθνους» και δεν το γνωρίζαμε είναι ότι υπάρχει δήλωση του Γ. Παπανδρέου ότι η Ν.Δ έχει επιδοθεί σε «υπόγειες διαδρομές με παρακρατικές απολήξεις»!!!!
(Τώρα πώς το κόμμα του και ο ίδιος να έχουν καταντήσει συνιστώσα της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά, είναι μια άλλη ιστορία)



Αν και δεν ξέρουμε με ποια κριτήρια επιλέγονται οι πολίτες που παρακολουθούν και τοποθετούνται στην εκπομπή εν τούτοις αυτό που αντικρίσαμε παρακολουθώντας την είναι αυτό που διαπιστώνουμε όλοι στην καθημερινότητά μας. Την οργή, για να μην πούμε το μίσος που διακατέχει τα λαϊκά στρώματα για την εξαθλίωση που υφίστανται λόγω της εφαρμογής της ταξικής-μνημονικής πολιτικής από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. (Τώρα πώς γίνετε να υπάρχουν δημοσκοπήσεις όπως η χθεσινή στην εκπομπή του Πρετεντέρη να εμφανίζουν πρώτο κόμμα ως προς την πρόθεση ψήφου στις βουλευτικές εκλογές την Ν.Δ., αφήνουμε να το κρίνετε εσείς).

Δυο χαρακτηριστικά βίντεο σ’ αυτή την κατεύθυνση:

Στο πρώτο νεαρός πολίτης απευθυνόμενος στους αστούς πολιτικούς του πάνελ τους λέει
ότι πρέπει να ντρέπονται γιατί αν δεν ντρέπονται θα είναι γαϊδούρια, αφού σύμφωνα με την εκτίμησή του «Η Ελλάδα έχει φύγει απ την Ευρωπαϊκή ήπειρο και έχει προσαρτηθεί στην αφρικανική» για να καταλήξει απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους αστούς πολιτικούς της εκπομπής: 

«Εσείς είστε φύλαρχοι, τσιφλικάδες και τυρομπαστουνόβλαχοι».




Με πολύ πιο ήπιο στρωτό αλλά ταυτόχρονα απόλυτα καυστικό, εμπεριστατωμένο λόγο –αφού βιώνουν μια δραματική κατάσταση- ήταν και οι τοποθετήσεις δυο συνταξιούχων που παρακολουθούμε στο παρακάτω βίντεο.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.