Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Δε λες κουβέντα, κρατάς κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα - ή Περί πολιτικών "τυρομπαστουνόβλαχων και γαϊδουριών" και αμήχανων δημοσιογράφων (VIDEO)

Σε κάθε τραγούδι λένε ότι κρύβεται και μία ιστορία. Άλλοτε λένε είναι από μια προσωπική εμπειρία του στιχουργού, άλλοτε από την ανάγνωση ή το άκουσμα μιας ιστορίας που ο συνθέτης έγινε και στιχουργός, άλλοτε εντελώς τυχαία και συμπτωματικά, άλλοτε και ίσως - ίσως για όλους εμάς να διαβλέπουμε μέσα από αυτά τα ακούσματα και τις δικές μας ιστορίες να έχουν γραφτεί σαν υπέροχες μελωδίες και στίχοι μόνο για εμάς και να μας συντρόφεψαν στις χαρές, στις λύπες, στη διασκέδαση, στους έρωτες, στους χωρισμούς μας. 

Το παρακάτω τραγούδι ίσως - ίσως να ανήκει εκτός των παραπάνω άλλων και στο πολιτικό - δικαστικό - διαπλεκόμενο ρεπορτάζ, ακούστε και διαβάστε με προσοχή και ίσως - ίσως ή  κατά το μάλλον ή ήττον... εσείς θα το αποφασίσετε! 
 
Δε λες κουβέντα - Σωτηρία Μπέλλου | De les kouventa - Sotiria Mpellou from VideoColaz on Vimeo.

Στοχαστικά Γονατογραφήματα

Μια δικογραφία, περιπλανιέται εδώ και μήνες, χαμένη κάπου ανάμεσα στις δικαστικές Αρχές, το υπουργείο Δικαιοσύνης και τη Βουλή. Η δικογραφία αφορά τον σημερινό υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος εμφανίζεται να χρηματίζεται από τον προφυλακισμένο Αναστάσιο Πάλλη, προκειμένου να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο, δηλαδή να κάνει ερωτήσεις που βολεύουν τον Πάλλη, την περίοδο κατά την οποία ήταν βουλευτής.

Η δικογραφία σχηματίστηκε έπειτα από έρευνα των αρχών, οι οποίες κατάσχεσαν μεταξύ πολλών άλλων το ηλεκτρονικό αρχείο του Πάλλη, αλλά και δεκάδες φακέλους με έγγραφα, καθένας από τους οποίους είχε το όνομα κάποιου με τον οποίο ο Πάλλης δεν είχε απαραίτητα επαγγελματική σχέση. Μέσα σε αυτά τα χειρόγραφα αρχεία εμφανίζεται το όνομα του Γιάννη Μιχελάκη, αλλά και ονόματα άλλων πολιτικών και κυρίως υπουργών, ενώ περιγράφονται και ραντεβού του προφυλακισμένου επιχειρηματία με σημαίνοντα πρόσωπα και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και όχι μόνο…

Το διπλό σκάνδαλο που αποκαλύπτει το Hot Doc,  αφορά τόσο τον χρηματισμό πολιτικού, όσο και το γεγονός της συγκάλυψης, αφού εδώ και τέσσερις μήνες η δικογραφία δεν έχει φτάσει στη Βουλή για να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του Γιάννη Μιχελάκη.

Η Εισαγγελία της Αθήνας, μετά από έρευνα στο γραφείο του προφυλακισμένου επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη, κατέσχεσε έγγραφα και χειρόγραφες σημειώσεις του. Σε κάποιες από αυτές τις σημειώσεις, ο επιχειρηματίας περιγράφει πώς χρημάτισε τον τότε βουλευτή Γιάννη Μιχελάκη για να καταθέσει στη Βουλή Ερωτήσεις Κοινοβουλευτικού ελέγχου, χτυπώντας τον αντίπαλό του. Όσα υπήρχαν στα κατασχεμένα έγγραφα, τα επιβεβαίωσαν και μάρτυρες με τις καταθέσεις τους. ...

Τα στοιχεία οδήγησαν την Εισαγγελία να σχηματίσει δικογραφία κατά του Γιάννη Μιχελάκη και να την στείλει, όπως ορίζει ο νόμος στον Άρειο Πάγο για να διαβιβαστεί στη Βουλή με το αίτημα άρσης της ασυλίας του αφού φέρεται να έχει διαπράξει το αδίκημα όταν ήταν βουλευτής και όχι υπουργός.

Το Δεκέμβριο, η δικογραφία φαίνεται να φεύγει για τον Άρειο Πάγο, αλλά χάνεται. Τέσσερις μήνες μετά και παρότι άλλες δικογραφίες που αφορούν άλλους βουλευτές εστάλησαν την ίδια περίοδο και πήγαν στη Βουλή η «δικογραφία Μιχελάκη» δεν πήγε.

Από τα επίσημα έγγραφα της Βουλής φαίνεται πως ως τις 3 Απριλίου δεν είχε πάει η δικογραφία. Σε συνομιλία που είχαμε με τον διευθυντή του υπουργού Δικαιοσύνης, υποστήριξε πως δεν θυμάται να πήρε το Υπουργείο τέτοια δικογραφία από τον Άρειο Πάγο για να τη στείλει στη Βουλή.

Μέσα σε μία διαδρομή που είναι νομικά σαφής προσδιορισμένη και γεωγραφικά αποτελεί μια απλή διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας, η δικογραφία και η ευθύνη έχουν χαθεί.

Σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς να έχει έρθει στην δημοσιότητα το παραπάνω θέμα ο νεαρός πολίτης, ονόματι Νεκτάριος Ζαφείρης, απευθυνόμενος στους αστούς πολιτικούς του πάνελ τους λέει ότι πρέπει να ντρέπονται γιατί αν δεν ντρέπονται θα είναι γαϊδούρια, αφού σύμφωνα με την εκτίμησή του «Η Ελλάδα έχει φύγει απ την Ευρωπαϊκή ήπειρο και έχει προσαρτηθεί στην αφρικανική» για να καταλήξει απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους αστούς πολιτικούς της εκπομπής: «Εσείς είστε φύλαρχοι, τσιφλικάδες και τυρομπαστουνόβλαχοι». 

Δείτε το video και καταλάβετε γιατί ο Μιχελάκης δεν ντρέπεται


Βέβαια εάν δείτε όλο τη εκπομπή θα καταλάβετε ότι ο εν λόγω υπουργός και θράσος έχει, ως παλαιός πασόκος και την αυθάδεια του υπουργού που βγαίνει από την δύναμη των φίλων του αλλά σαφέστατα και από την συνεπή θητεία του στα υψηλά πατώματα των ΜΜΕέδων...

Ακολουθεί ένα κατατοπιστικό άρθρο απόν τον  Φελιξ

Δείτε πρώτα το παρακάτω σχετικό:
Αποκαλυπτικό VIDEO - Προκαλεί ΣΟΚ: "Ο Τραγάκης προσπάθησε να φιμώσει την αποκάλυψη του σκανδάλου Κουτζαμάνη – Μιχελάκη"

Να καυχιέσαι στο βιογραφικό σου πως είσαι δημοσιογράφος από το 1979, να έχεις διατελέσει βουλευτής, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Καραμανλής, υπουργός και να βγαίνει πρωτοσέλιδο πως υπάρχει δικογραφία που σε κατηγορεί πως χρηματίστηκες και να μην λες κουβέντα.

Κάθε αξιοπρεπής άνθρωπος ο οποίος είναι αθώος και έχει κατηγορηθεί για κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον κάποιος ο οποίος κατείχε τις θέσεις του Γιάννη Μιχελάκη, θα έσκιζε τα ιμάτιά του για την αθωότητά του. Θα έλεγε «πού είναι αυτή η δικογραφία να έρθει τώρα στη Βουλή και να γίνει άρση ασυλίας μου για να αποδειχθεί η αθωότητά μου». Θεωρητικά έτσι θα έκανε ένας αθώος πολιτικός που τον ενδιαφέρει να αποδειχθεί η αθωότητά του.

Πώς αντέχει ο υπουργός Εσωτερικών να τον κατηγορούν έτσι, όχι οι δημοσιογράφοι, αλλά οι εισαγγελείς, και να μην έχει ανοίξει το στόμα του να πει μια κουβέντα δημόσια; Έστω ένα ανθρώπινο «είμαι αθώος». Παίρνει τηλέφωνα σε δημοσιογράφους για να μην παίξουν το θέμα. Και αυτοί φυσικά το κάνουν, αναγνωρίζοντας ίσως ένα οικείο σύστημα λειτουργίας τους που λέει «μου δίνεις, σου δίνω». Τηλεφωνούν και αυτοί στον Μιχελάκη για να δείξουν πως ξέρουν και να τον διαβεβαιώσουν πως θα τον βοηθήσουν, εξασφαλίζοντας έτσι μια μεταξύ τους υποχρέωση.

Η χώρα παρακολουθεί ένα ακόμη επεισόδιο διαφθοράς, σα να κοιτάει από τον καναπέ ένα ακόμη σήριαλ της ίδιας της ζωής του. Και τα κόμματα, τι κάνουν τα κόμματα; Δείχνουν να έχουν θιγεί; Να θέλουν την κάθαρση; Να απαιτούν εξηγήσεις που στη χώρα φτάσαμε στο σημείο να βάζουν χέρι ακόμη και σε αυτές τις τυπικές νομικές διαδικασίες που καθορίζουν τι θα γίνει μια δικογραφία για έναν βουλευτή;

Η ίδια η ΝΔ και ο Σαμαράς δεν έχουν πει το παραμικρό. Ζητωκραυγάζουν για τις αγορές, την ώρα που αποκαλύπτεται πως πλάι στον πρωθυπουργό ίσως υπάρχει μια άλλη εσωτερική αγορά χρηματισμών και διαφθοράς. Η στάση του Σαμαρά παύει να είναι ύποπτη πολιτικά και αγγίζει τη σφαίρα του ποινικά ύποπτου. Ήξερε ο Σαμαράς, είναι το ερώτημα. Αν όχι, τώρα ξέρει; Γιατί γίνεται συνένοχος στη συγκάλυψη;

Βέβαια εάν δεν επιστρέψει η χώρα μας στην πολιτική ομαλότητα με όλους αυτούς τους διαπλεκόμενους φαύλους να τους δικάσει μία ανεξάρτητη δικαιοσύνη των ΜΗ κοντοχωριανών και των ΜΗ συνδικαλιστών μεταπηδούντων στην πολιτική, τότε ίσως να μην χρειάζεται να μας λένε υποκριτικά ότι θα υπάρξει "δίκαιη δίκη" ως αυτονόητο που έπερεπε να θεωρείται δεδομένο, αλλά ως παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας, λες και οι άλλες δίκες να μην είναι δίκαιες ή είναι και απλά επιλέγονται οι δίκαιες με πολιτικά κριτήρια με ότι αυτό συνεπάγεται και συνεπικουρείται!!!

Νάσος

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.