Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Δεν αποτελεί προϊόν υποκλοπής το βίντεο Κασιδιάρη σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο - Καπερνάρος: «Η ομολογία Μπαλτάκου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό υλικό στο δικαστήριο» (Video)

Κάθετος ήταν ο έγκριτος νομικός και βουλευτής των ΑΝΕΛ, Βασίλης Καπερνάρος σχετικά με την συζήτηση που έχει ανοίξει για τα κατά πόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο η ομολογία Μπαλτάκου για την σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής.

«Το βίντεο μπορεί να αποτελέσει αποδεικτικό υλικό», υποστήριξε με δηλώσεις του στον realfm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου, Μάνου Νιφλή ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Βασίλης Καπερνάρος.

«Θα διακριβωθεί μετά από έρευνα, εάν αυτά τα οποία καταγγέλλει και κατονομάζει ο κ. Μπαλτάκος είναι αληθή. Κι αυτό το λέω γιατί ο απαγορευτικός νόμος εννοεί ιδιωτική συνομιλία που προστατεύει την ιδιωτική ζωή και το άσυλο της κατοικίας», σχολίασε αρχικά ο κ. Καπερνάρος και συνέχισε:

«Εδώ όμως έχουμε δημόσιους άνδρες, δημόσια πρόσωπα, τα οποία συζητούν σε δημόσιο χώρο, εκφέρουν δημόσιο λόγο, ο οποίος αφορά στο δημόσιο βίο και συνεπώς στο δημόσιο συμφέρον. Άρα προκαλείται το δημόσιο ενδιαφέρον».

«Όλα τα επινοήματα του Βενιζέλου είναι άστοχα. Ότι είναι υπέρ του κατηγορουμένου, το έχει δεχθεί κατά κόρων ο Άρειος Πάγος, ως ελαφρυντικό. Έχουν υπάρξει εισαγγελικές διατάξεις όπου αιτιολογούν την δικαιολόγηση της ύπαρξης αυτών των μέσων, που επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν, διότι δεν αφορούν ιδιωτική ζωή. ...
«Ο κ. Μπαλτάκος υπήρξε υπερυπουργός. Με νόμο είχε πρόσθετες προνομίες. Προσυπέγραφε υπουργικές τροπολογίες, προέβαινε σε νομοτεχνικές βελτιώσεις. Υπάρχει ένα σουπερ θεσμικό πρόσωπο όπως ήταν μέχρι προχθές ο κ. Μπαλτάκος».


Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν από χθες μετά τη βόμβα μεγατόνων που έσκασε από τις αποκαλύψεις Μπαλτάκου!

Ορισμένοι έσπευσαν ταχέως να μιλήσουν για προϊόν υποκλοπής από τον Ηλία Κασιδιάρη, ενώ σε δελτίο ειδήσεων μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού στο σχετικό ρεπορτάζ, έγινε λόγος ακόμη και για μαφιόζικη μέθοδο του εκπρόσωπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να εξασφαλίσει το βίντεο με τα όσα είπε ο πρώην γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και στη σωστή τους διάσταση, δεν υφίσταται καμία παράνομη πράξη από τον Ηλία Κασιδιάρη, αφού σύμφωνα με την απόφαση 70α/2000 του Αρείου Πάγου:

«Παράνομο κρίνεται ένα προϊόν "υποκλοπής", είτε ηχητικό, είτε οπτικοακουστικό,μόνο όταν αυτό χρησιμοποιείται εναντίον του κατηγορουμένου. Ο κατηγορούμενος προκειμένου να αποδείξει την αθωότητα του, έχει το δικαίωμα από το νόμο και τη νομολογία, να προσκομίζει οποιοδήποτε υλικό με το οποίο μπορεί να αποδείξει την αθωότητά του».

Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως το βίντεο με τη συνομιλία του Τάκη Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη, έχει σταλεί από τη ΧΑ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο αποτελεί πλέον μέρος της συγκεκριμένης δικογραφίας και ως εκ τούτου δεν υπάρχει θέμα υποκλοπής, αλλά χρήση δημοσίου εγγράφου.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.