Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ο κύβος ερρίφθη, για την Ευρωβουλή: Ποιοι είναι οι 21 ευρωβουλευτές

Σχετικά, από Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014 Η μάχη του σταυρού- Ποιοι εκλέγονται στο Ευρωκοινοβούλιο... Πλούσιες απολαβές περιμένουν όσους εκλεγούν στις ευρωεκλογές 2014
Σχετικό: Πως αμείβονται οι 785 Ευρωβουλευτές;

"Στοχαστικά Γονατογραφήματα" 

Τελείωσε το θρίλερ των υποψηφίων και η τελική επιλογή δημοσιεύεται παρακάτω. Βέβαια σε μία τέτοια εκλογή ψήφισε ο κυρίαρχος λαός, όπως συνηθίζεται κατ΄ επίφαση να αναγορεύεται στις εκλογές (για μία ημέρα και μετά να περιθωριοποιείται, να λοιδορείται και να χλευάζεται ως ΜΗ ανώριμος, κακότροπος, τεμπέλης και να καταντά ζήτουλας για τα αυτονόητα).
Όπως κάθε φορά, έτσι και σε αυτή την εκλογή δεν υπήρξε εξαίρεση, η επιλεκτική δημοσιότητα που έλαβαν τα πρόσωπα που "έπαιξαν" στις τηλεοράσεις κατά την προεκλογική περίοδο ήταν και η αιτία που τους οδήγησε στην εκλογή τους για το ευρωκοινοβούλιο. Μία δημοσιότητα που μπορεί να στοιχίζει ακριβά, σε χρήμα και σε "υποχρεώσεις", αλλά αν την δεις σας επένδυση μάλλον δεν έχουν και πολλά ρίσκα οι "πολιτικοί επενδυτές". Σίγουρα και πολλά χρήματα (βλέπε παραπάνω σχετικό) και μάλιστα σχεδόν αφορολόγητα, σε σχέση με άλλες επαγγελματικές επενδύσεις.
Έχουμε μία ολόκληρη πενταετία να ασχοληθούμε με τους νέους ευρωβουλευτές μας, όταν έχουν κάτι να πουν ή ακόμη χειρότερα όταν δεν θα έχουν να πουν, όχι σε εμάς τόσο αλλά στο ευρωκοινοβούλιο που εξαρτάται η μοίρα των λαών της Ευρώπης και του Έλληνα πολίτη που δοκιμάζεται από άθλιες πολιτικές και άφωνες συμμετοχές.
Για αρχή να ευχηθούμε να πετύχουν στην αποστολή που τους έστειλε ο Έλληνας πολίτης και να γυρίζουν περισσότερο πλούσιοι σε έργο και ολιγότερο σε καταθέσεις και ακίνητα (από τη ξενιτιά).
Τέλος ας σκεφτούν ότι οι πολίτες τους ψήφισαν για τα κόμματα που εκπροσωπούν και όχι ως πρόσωπα και ΄σαν δήθεν ανεξάρτητες συμμετοχές και να παίζουν στα τερέν της διαπλοκής και της πολιτικής επιβίωσης της επόμενης μέρας. έτσι δεν είναι κύριε Μαριά ή νομίζω λάθος;
Ελπίζουμε τα παραδείγματα της...
προηγούμενης θητείας των απερχόμενων να μην επαναληφθούν και στη νέα θητεία.
Για παράδειγμα η Τζαβέλλα Φερονίκη δεν μπορεί να εμφανίζεται ως της Νέας Δημοκρατίας ενώ είχε εκλεγεί με το ΛάΟΣ,  δήθεν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ: Σκυλακάκης Θεόδωρος, Κοππά Μαριλένα και Κρίτων Αρσένης, για τους οποίους δεν τους επιφυλάχθηκε ως υπολόγιζαν τα αποτελέσματα της κάλπης, μάλλον τους απαξίωσε όσο και εάν το σύστημα να τους υποστήριξε.

Νάσος


Ποιοι είναι οι 21 ευρωβουλευτές

Με την ενσωμάτωση να έχει ανέλθει στο 89,37%, «κλείδωσαν» οι 21 έδρες της Ελλάδας από τις 751 της Ευρωβουλής. Η μάχη για την διεκδίκησή τους ήταν σκληρή και είχε πολλές ανατροπές, κυρίως στο ψηφοδέλτιο της «Ελιάς» που ήταν πραγματικό ντέρμπι μεταξύ της Εύας Καϊλή και του Παντελή Καψή.
Έτσι, το εισιτήριο για την Ευρωβουλή παίρνουν οι εξής:

ΣΥΡΙΖΑ
1 ΓΛΕΖΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΩΛΗΣ) του Νικολάου 421.093
2 ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΟΦΙΑ του Ηλία 269.131
3 ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Χριστόδουλου 180.294
4 ΚΟΥΝΕΒΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Νικόλα 157.632
5 ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Στέλιου-Παναγιώτη 156.383
6 ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Χρυσόγονου 133.741

ΝΔ
1 ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Κωνσταντίνου 220.261
2 ΣΠΥΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του Λεωνίδα 217.751
3 ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ - ΒΡΥΩΝΙΔΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΕΛΙΖΑ) του Κυριάκου 196.024
4 ΚΥΡΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Χρήστου 189.640
5 ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Ιωάννη 165.096

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
1 ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του Σοφοκλή 85.389
2 ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του Γεωργίου 78.445
3 ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αθανασίου 74.482

ΕΛΙΑ
1 ΚΑΪΛΗ ΕΥΑ - ΕΥΔΟΞΙΑ του Αλεξάνδρου 105.580
2 ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Μαρίνου 101.693

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
1 ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αριστοτέλη 66.830
2 ΚΥΡΚΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ του Λεωνίδα 25.877

ΚΚΕ
1 ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αποστόλου 94.909
2 ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Σγουρού - Κωνσταντίνου 91.498

ΑΝΕΛ
1 ΜΑΡΙΑΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ (ΝΟΤΗΣ) του Αθανασίου 34.394
Με πληροφορίες από το kontranews
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.