Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Συμπτώματα ασιτίας για τον Ανδρέα Μπάρκουλη [...Σ’ αναζητώ στο χώρο αυτό, γιατί είμ’ εγώ πολύ μικρός και θλιβερός ηθοποιός. Θα παίξεις μια, θα παίξω δυο. Θα κλάψεις μια, θα κλάψω δυο..]


*Ηθοποιός σημαίνει φως. Είναι καημός πολύ πικρός και στεναγμός πολύ μικρός.
Μίλησε, κλαις; Όχι δε λες. Μήπως πεινάς; Και τι να φας! Όλο γυρνάς, πες μου πού πας;

Κλoνισμένη φαίνεται να είναι η υγεία του άλλοτε ζεν πρεμιέ του ελληνικού σινεμά, Ανδρέα Μπάρκουλη, καθώς, σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό του, ο ηθοποιός παρουσιάζει συμπτώματα ασιτίας.

«Όταν είδα τον Αντρέα, παρουσίαζε προβλήματα υποσιτισμού. Ζήτησα την επόμενη μέρα να έρθει στο ιατρείο, όπου τον μετέφεραν στα χέρια, αφού πλέον δεν μπορεί να κουνήσει τα άκρα του. Χρειάζεται πολλές εξετάσεις, καθημερινή μέτρηση του ζαχάρου και επουλωτικές αλοιφές. Ο Ανδρέας είναι απόλυτα κλινήρης» δήλωσε ο παθολόγος - διαβητολόγος Δημήτρης Ιωάννου στην «Espresso».

Η σύζυγος του, Μαίρη Μπάρκουλη, μιλώντας στην ίδια εφημερίδα λέει ότι η οικογένειά της προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρει κάποιο οικονομικό στήριγμα, πουλώντας ακόμη και αντικείμενα συναισθηματικής αξίας...
«Δεν μπορούσα να το φανταστώ. Πίστευα ότι είχε βαρύνει τον τελευταίο καιρό, διότι έχει κι ένα ιστορικό με αρκετές παθήσεις. Δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Πρέπει να είσαι γιατρός για να το καταλάβεις αυτό, όπως και συνέβη δηλαδή. Εκείνος παρατήρησε το χρώμα του, είδε πόσο αδύναμος ήταν και μου ζήτησε να του επιτρέψω να κάνει κάποιες εξετάσεις» ανέφερε.

Η κ. Μπάρκουλη συνεχίζει:
«Μου είπε ότι είναι τόσο αδύναμος επειδή δεν τρεφόταν σωστά. Γι' αυτό δεν μπορεί να περπατήσει πια ο Ανδρέας. Το ίδιο ισχυρίστηκε και ο φυσικοθεραπευτής που μας επισκέφθηκε στο σπίτι μαζί με τον γιατρό, τον κ. Ιωάννου. Χρειάζεται ποιότητα στη διατροφή του. Δεν την είχε και γι' αυτό είναι τόσο αδύναμος. Εγώ μπορώ να τη βγάλω μόνο με πατάτες, όσπρια ή μακαρόνια. Εκείνος όμως χρειάζεται κόκκινο κρέας, μοσχάρι ή συκώτι, καθημερινά μαζί με ό,τι άλλο τρώει. Πρέπει να παχύνει αρκετά και να δυναμώσει για να μπορέσει να αρχίσει να κάνει βήματα με το πι. Έπειτα, αν όλα πάνε καλά, θα περπατήσει κανονικά και πάλι από τη στιγμή που δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα».
(Πηγή φωτογραφίας: eurokinissi)
*Ηθοποιός σημαίνει φως.
Είναι καημός πολύ πικρός
και στεναγμός πολύ μικρός.

Μίλησε, κλαις;
Όχι δε λες.
Μήπως πεινάς;
Και τι να φας!
Όλο γυρνάς, πες μου πού πας;

Σ’ αναζητώ στο χώρο αυτό,
γιατί είμ’ εγώ πολύ μικρός
και θλιβερός ηθοποιός.
Θα παίξεις μια, θα παίξω δυο.
Θα κλάψεις μια, θα κλάψω δυο.

Σαν καλαμιά θα σ’ αρνηθώ,
θα σκεπαστώ, θα τυλιχτώ
μ’ άσπρο πανί κι ένα πουλί,
άσπρο πουλί που θα καλεί τ’ άλλο πουλί,
το μαύρο πουλί.

Παρηγοριά στη λυγαριά, υπομονή!
Αχ πώς πονεί!
Κι ύστερα λες για δυο τρελές
που μ’ αγαπούν γιατί σιωπούν,
γιατί σιωπούν......

Έλα στο φως, παίζω θα δεις.
Είμαι σοφός μην απορείς,
έλα στο φως, παίζω θα δεις.

Ηθοποιός, ό,τι κι αν πεις
είναι καημός πολύ πικρός
και στεναγμός πολύ βαθύς.

Ηθοποιός, είτε μωρός, είτε σοφός
είμαι κι εγώ, καθώς κι εσύ είσαι παιδί,
που καρτερεί κάτι να δει.
Πιες το κρασί, στάλα χρυσή
απ’ τη ψυχή, ως την ψυχή.

Στίχοι: Μάνος Χατζιδάκις
Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις
Πρώτη εκτέλεση: Δημήτρης Χορν
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.