Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Το Μνημόνιο Νίκησε! Συνεχίζουμε Πιο Δυνατά!


Αυτονόητα, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, είναι δυνατόν να αναγνωσθούν ή να διαγνωσθούν διάφορα πολιτικά συμπεράσματα. Ιδιαίτερα δε, σε περιόδους κρίσιμες με πληθώρα σημαντικών διλημμάτων να τίθενται στους πολίτες, κάθε ψήφος επενδύεται με την ένταση που διέπει τον ψηφοφόρο απέναντι στα θέματα που τον απασχολούν.

Η ψήφος αποτελεί την αδιάιρετη συνισταμένη των απόψεων του κάθε πολίτη και δεν διαχωρίζεται σε επί μέρους διάφορες προσεγγίσεις. Είναι
μία και ως τέτοια λειτουργεί. Βεβαίως, στη σκέψη του κάθε ενός μπορεί να αποκτά άλλη διάσταση, άλλες προεκτάσεις και άλλη ερμηνεία. Στην πράξη όμως, η ψήφος είναι ό,τι και το χρήμα. Μια αξία, της οποίας η προέλευση και η πρόθεση διάθεσης δεν τη διαφοροποιεί και δεν μεταβάλλει το αποτέλεσμά της.

Σε αυτές τις εκλογές, του Α΄ γύρου των Δημοτικών και Περιφερειακών, υπήρξε μια πολύ σημαντική παράμετρος που σαφώς διαπιστώνει κανείς αλλά δεν αναφέρεται, καθώς ουδείς πολιτικός σχηματισμός δεν αποδέχεται την υποστήριξη του Μνημονιακού προγράμματος, πλην ίσως μιας αναγκαίας επιδερμικής εφαρμογής του προφανώς από την κυβερνητική πλευρά.

Η παράμετρος του Μνημονίου. ...

Και το ερώτημα που τίθεται είναι: στο αποτέλεσμα αυτής της κάλπης καταγράφηκε απόρριψη του Μνημονίου από τους πολίτες;

Η απάντηση είναι όχι. Δεν καταγράφηκε κάτι ασυνήθιστο, δυναμικά αντικείμενο της Μνημονιακής πολιτικής, ούτε στοιχειοθετείται ένα ανησυχητικό πολιτικό κλίμα ικανό να ανατρέψει την πορεία του Μνημονίου.

Δεν αναφέρομαι στην εκλογική ισχύ των κομμάτων. Αλλά στη δυνατότητα της Μνημονιακής πολιτικής να συνεχίσει απρόσκοπτα, προβάλλοντας την πορεία του σε αυτά τα εκλογικά αποτελέσματα.

Οι αυξομειώσεις των ποσοστών των κομμάτων, των υποψηφίων και η αποδοχή ή μη των προσώπων όπως καταγράφηκαν στην κάλπη σε καμιά περίπτωση δεν συνάδουν με συνολική, δυναμική απόρριψη του Μνημονίου.

Για άλλη μια φορά λοιπόν μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 (μετά την έναρξη του Μνημονίου) και μετά τις διπλές εκλογές του 2012, έρχονται και αυτές οι εκλογές -όπως εκτιμούμε ότι θα έρθουν και οι Ευρωεκλογές την επόμενη Κυριακή – να αποτυπώσουν το πολύ απλό κι ευθύ γεγονός: το εκλογικό σώμα αποδέχεται το Μνημόνιο, πολιτικά, δεν το ανατρέπει και κατά συνέπεια υπάρχει και η ευρύτερη πολιτική νομιμοποίηση να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις ακόμη πιο έντονα, ακόμη πιο δυναμικά.

Τα υπόλοιπα αφορούν τους κομματικούς μηχανισμούς, τους πολιτικούς και τα μέλη ή τους φίλους των κομμάτων. Και βεβαίως όπως αποδεικνύεται η λεγόμενη “αντι-Μνημονιακή” πολιτική δεν έχει πλέον πολιτικό περιεχόμενο, καθώς το Μνημόνιο δεν ανατρέπεται εκλογικά, αλλά καταντά απλώς συνθηματολογία. Το Μνημόνιο είναι πια το επίσημο πρόγραμμα της χώρας, έχει διέλθει επιτυχώς τέσσερις μέχρι σήμερα εκλογικές αναμετρήσεις και θα διέλθει μια ακόμα, και βεβαίως σε όλες αυτές έχει τεθεί ως δίλλημα στον λαό ο οποίος και απάντησε θετικά υπέρ του Μνημονίου οψέποτε ρωτήθηκε.

Ευτυχώς για τη χώρα και τους πολίτες της.


σταυρούλα πετρίδου είπε

ΠΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ?…………
Η απάντηση είναι η εξής, όπως γράφτηκε στις εφημερίδες: Στις εκλογές αυτές δεν έλαβαν υπ’ όψιν την απογραφή του 2011 αλλά την προηγούμενη, του 2001. Ο λόγος είναι ότι δεν είχαν προλάβει (!) μέχρι τις εκλογές να επεξεργαστούν πλήρως τα στοιχεία της νέας απογραφής. Οι επόμενες εκλογές όμως (όποτε γίνουν, ακόμη και τον Ιούνιο), θα γίνουν με βάση τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής (του 2011), οπότε θα υπάρχει ενδεχομένως και διαφοροποίηση στον αριθμό των εδρών (π.χ. στην Α’ Αθηνών μειώνονται, στην Α’ Θεσσαλονίκης αυξάνονται κ.λ.π.).
Βουλευτικές Εκλογές 2012
Γραμμένοι 9.949.401 (singularlogic) http://ekloges.ypes.gr/
Από τη Βικιπαίδεια βλεπουμε:
Στοιχεία πληθυσμού Ελλαδας (απογραφή 2011)
Σύνολο: 10.787.690
Άρρενες: 5.303.690 (49,2%)
Θήλεις: 5.484.000 (50,8%)
Κατά ηλικία:
0-14 ετών: 1.666.888
15-19 ετών: 620.000
Αρα 0 – 18 περιπου 2.200.000
Επρεπε λοιπον να είναι εγγεγραμμενοι:
10.787.690 – 2.250.000 = 8.567.000
Αρα εμφανίζονται 1.400.000 περισότεροι ψηφοφόροι.
Ποιοί είναι αυτοί και τι ψήφισαν ?
Και λίγα λόγια για την singular.
Από τον Πουλιάδη πέρασε στην ΜΙG του βγενόπουλου και στην συνέχεια στην *περιούσια*τράπεζα Πειραιώς του σάλλα.
Γιατί νομίζω ότι πλέον τα αποτελέσματα των εκλογών μαγειρεύονται στα πληροφοριακά συστήματα και κατά την γνώμη μου είναι πόθοι κάποιων λίγων που γίνονται πραγματικότητα ανάλογα με το πως τους συμφέρει;
Και δίπλα τους συμπορεύονται και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων οι οποίες προμοτάρουν, δήθεν με δείγματα ,αυτούς που έχουν διαλέξει;
Αλλωστε οι διεθνείς συμμορίες έχουν δηλώσει ότι τα πληροφοριακά συστήματα είναι η ύψιστη προτεραιότητά τους κι εκεί επενδύουν δισεκατομμύρια χρημάτων.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.